🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Koulutus
5,0 (3 Arvioinnit)

Tietojen mallintaminen – Data Modeling

Ari Hovi, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Kesto
2 päivää
Seuraava toteutus
Yrityskohtaisesti sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kesto
2 päivää
Seuraava toteutus
Yrityskohtaisesti sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tietojen mallintaminen – Data Modeling

Kurssi on saatavana myös yrityskohtaisena ja englanniksi. Tämä ei ole pelkkä tietokannan suunnittelu -kurssi, vaan kattaa käsitteiden mallintamisen liiketoimintaihmisten kanssa, arkkitehtuurityyppisen mallinnuksen sekä laajat, yritystasoiset tietomallinnukset. Myös laajat mallinnukset voi laatia nopeasti ja tehokkaasti – oikeilla menetelmillä ja organisoinnilla.

Ari Hovi tiimeineen on kehittänyt tähän ainutlaatuisen menetelmän – Hovi Data Frameworkin, jolla liiketoimintatieto mallinnetaan nopeasti ja mahdollisimman kattavasti. Se luo yhteisen kielen sisäisen it:n, data-ammattilaisen, konsultin ja liiketoiminnan välille. Sen hyödyntämisellä projektien onnistumisen todennäköisyys kasvaa huimasti.

Kurssi kattaa monipuolisesti käsitteiden ja tietojen mallintamisen erilaisilla alueilla: liiketoiminnan tietojen mallintaminen, tietoarkkitehtuurissa tarvittava mallintaminen, tietokantaan johtava mallintaminen sekä lyhyesti myös tietovarastointiin liittyvät mallintamismenetelmät. Mukana mallinnusta nopeuttavat, Ari Hovin kehittämät universaalit käsitemallit.

Tietojen mallintaminen eli käsiteanalyysi ja kuvaaminen ovat tärkeitä menetelmiä ja niitä tarvitaan monissa eri tiedonhallinnan prosesseissa. On kuvattava ylätason liiketoimintalähtöisiä kokonaismalleja, sovellusaluekohtaisia tarkempia malleja sekä tietokannan suunnittelussa tarvittavia malleja. Malleja siis laaditaan moniin tarkoituksiin ja on tärkeää osata laatia tarkkoja ja myös ylätason kokonaismalleja. Käsittelemme myös ei-strukturoidun, Big Datan mallinnusta.

Koulutuksen toteutus

Kurssien harjoitustehtävissä käytetään kehittämäämme helppokäyttöistä Ellie -mallinnusvälinettä, joka toimii pilvessä.Tämä tehostaa entisestään oppimista käytännön kautta.

Runsaat käytännönläheiset harjoitustehtävät ja esimerkit syventävät oppimista.

Tietojen mallintaminen -koulutuksen sisältö

Kurssilla perehdytään mallintamisen moniin kuvaustapoihin, menetelmiin ja annetaan käytännön ohjeita sekä ylätason "helikopterikuva"-mallien että tarkkojen mallien muodostamiseen ja määritysten laatimiseen. Myös tietovarastoalueen mallinnusmenetelmiä EDW-kannan suunnitteluun (mm. Data Vault -mallin esittely) sekä tähtimallisuunnittelua käydään läpi.

Kurssin ohjelmaan sisältyy:

  • Mallintamisen taustaa
  • Mallintamisen vaiheet
  • ER-mallinnus (käsiteanalyysi)
  • Käytännön ohjeita
  • Muita menetelmiä
  • Erilaiset kohdealueet
  • Tietokannan suunnittelusta

Mallintaminen tuottaa tieto- tai käsitemalleja. Mutta lisäksi tietojen mallintaminen eli käsitealanyysion parhaimmillaan synergiaa luovaa yhteistyötä, jossa osallistujat jakavat näkemyksiään, oppivat ja – mikä tärkeää – sitoutuvat hankkeeseen. Mallintamisessa määritellään tärkeät käsitteet, jolloin syntyy yhteinen kieli ja sanasto eri osapuolten kesken, parhaimmillaan yli organisaatiorajojen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tietojen mallintaminen – Data Modeling, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Yrityskohtaisesti sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Kohderyhmä

Kurssi sopii arkkitehdeille, mallinnukseen osallistuville, projektipäälliköille ja esimiehille. Kurssi on tärkeä myös henkilöille, jotka lukevat tai soveltavat jo tehtyjä malleja, kuten sovellussunnittelijat, ohjelmoijat sekä ETL:n ja raporttien toteuttajat.

Ei esitietovaatimuksia.

Kouluttaja

Kouluttajan toimii Minna Oksanen.

Minna on vahva osaaja tiedonhallinnan eri osa-alueilla. Hänen suurin kiinnostuksensa on aina ollut tieto ja miten tietoa hyödynnetään. Minnan vahvuus on liiketoiminnan mallintaminen tieto- ja prosessimalleiksi.

Hän on osallistunut laajoihin tietovarastointi- ja raportointihankkeisiin, ja Minnalla on myös osaamista GDPR:stä. Hän on ollut mukana kehittämässä ja jalkauttamassa tiedonhallintamalleja ja ollut määrittelemässä organisaatioille tietoarkkitehtuureja.

Konsultointityön lisäsi Minna on toiminut kouluttajana ja nyt aloitettuaan Ari Hovilla hän on kouluttanut SQL-kieltä, tiedonmallinnusta ja tiedonhallintaa.

Kustannukset

Kurssin hinta on 1400 € + ALV.

Pyydä tarjous yrityksellesi räätälöidystä koulutuksesta!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietojen mallintaminen – Data Modeling? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 3 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Aini Mylläri, Consultant, Capgemini Finland Oy
13 tammi 2022

Ari Hovin Tietojen mallintaminen -kurssi oli innostava ja mukaansatempaava! Mallintamalla opitaan tarkastelemaan asioita tietokeskeisesti ja voidaan tehdä tärkeitä oivalluksia, ...

Näytä lisätiedot
5/5
Osallistuja
13 tammi 2022

Selkeä ja käytännön läheinen kurssi, joka teki ymmärrettäväksi asian, joka monesti koetaan hankalaksi. Antaa hyvän kokonaisnäkemyksen aihealueesta ja todentaa mallinnuksen hyödy...

Näytä lisätiedot
5/5
Susanna Vasara, Competence Lead, OP Financial Group
13 tammi 2022

Olen hyvin tyytyväinen Ari Hovilta hankkimaani yrityskohtaiseen Tiedon Mallintamisen koulutukseen. Kouluttaja Minna Oksanen räätälöi koulutuksen meille sopivaksi ja sain kuulla ...

Näytä lisätiedot
Ari Hovi
Ari Hovi (Hovi Competence Development Oy)
Signature by Regus, Erottajankatu 15-17
00130 Helsinki

Menesty datalla Suomen ykkösosaajan kanssa

Haetko organisaatiollesi kilpailuetua datasta? Tarvitsetko kumppanin, joka tukee sinua datatyön kaikissa vaiheissa datastrategioista ja auditoinneista osaamisen kehittämiseen? Ari Hovi on täyden palvelun konsultti- ja koulutustalo, jolla on vuosikymmenten kokemus alan parhaista käytännöistä ja liiketoimintalähtöinen ote datatyöhön. Olivatpa haasteesi tiedolla johtamisen,...

Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu