Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Tietojen mallintaminen – Data Modeling

Ari Hovi Oy
Yhteenveto
2 päivää
Yrityskohtaisesti sopimuksen mukaan
   
Helsinki, Useita paikkakuntia
Avoin koulutus

Tietojen mallintaminen – Data Modeling

Tietojen mallintaminen -kurssi kattaa käsiteanalyysin liiketoimintaihmisten kanssa, arkkitehtuurityyppisen mallinnuksen sekä laajat, yritystasoiset tietomallinnukset. 

Kurssilla käydään monipuolisesti tietojen mallintaminen erilaisilla alueilla: liiketoiminnan tietojen mallintaminen, tietokantaan johtava mallintaminen sekä lyhyesti myös tietovarastointiin liittyvät mallintamisemenetelmät.

Tietojen mallintaminen -koulutuksen sisältö

Kurssilla perehdytään mallintamisen moniin kuvaustapoihin, menetelmiin ja annetaan käytännön ohjeita sekä ylätason "helikopterikuva"-mallien että tarkkojen mallien muodostamiseen ja määritysten laatimiseen. Myös tietovarastoalueen mallinnusmenetelmiä EDW-kannan suunnitteluun (mm. Data Vault -mallin esittely) sekä tähtimallisuunnittelua käydään läpi.

Kurssin ohjelmaan sisältyy:

  • Mallintamisen taustaa
  • Mallintamisen vaiheet
  • ER-mallinnus (käsiteanalyysi)
  • Käytännön ohjeita
  • Muita menetelmiä
  • Erilaiset kohdealueet
  • Tietokannan suunnittelusta

Mallintaminen tuottaa tieto- tai käsitemalleja. Mutta lisäksi tietojen mallintaminen eli käsitealanyysion parhaimmillaan synergiaa luovaa yhteistyötä, jossa osallistujat jakavat näkemyksiään, oppivat ja – mikä tärkeää – sitoutuvat hankkeeseen. Mallintamisessa määritellään tärkeät käsitteet, jolloin syntyy yhteinen kieli ja sanasto eri osapuolten kesken, parhaimmillaan yli organisaatiorajojen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tietojen mallintaminen – Data Modeling, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kurssi sopii tietojen mallinnukseen osallistuville, projektipäälliköille, esimiehille sekä arkkitehtuureista vastaaville. Kurssi on tärkeä myös henkilöille, jotka lukevat tai soveltavat jo tehtyjä malleja, kuten sovellussunnittelijat ja ohjelmoijat.

Kouluttaja

EERO MÄENPÄÄ

Eero Mäenpää (VTM, taloustiede) mallintaa tietoa työkseen erilaisissa tiedonhallinnan projekteissa yritystason käsitemalleista aina tietokantatasolle. Myös muut vaiheet tiedon jalostusketjussa ja jalkauttamisessa ovat Eerolle tuttuja: hän on toiminut datan parissa lisäksi niin kehittäjän, analyytikon kuin kouluttajankin rooleissa.

Kustannukset

Kurssin hinta on 1400 € + ALV.

Pyydä tarjous yrityksellesi räätälöidystä koulutuksesta!

Ari Hovi Oy

Ari Hovi Oy

Koulutuksistamme opit alan uusinta ja toimivinta osaamista.

Olemme yksi Suomen keskeisiä data-alan kouluttajia. Tuomme jatkuvasti Suomeen kansainvälisiä alan huippukouluttajia kouluttamaan asiakkaillemme alan uusimpia käytäntöjä ja toimintatapoja maailmalta (esim. Data Vault 2.0, DataOps ja TensorFlow 2.0). Kotimaiset kouluttajamme ovat alansa huippuja ja he omaavat vankkaa käytännön kokemusta. Koulutuksiimme...


Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietojen mallintaminen – Data Modeling? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Ari Hovi Oy

Ari Hovi Oy

Malminkatu 30
00100 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arihovi.com Linkki kotisivulle

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 8 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tietojen mallintaminen – Data Modeling täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Hei moderni johtaja!

Lisää toimivia käytännön coaching-työkaluja johtamiseen – myös verkossa! Johtamisen kehittäminen on erityisen tärkeää näinä vaihtelevina ja haasteellisina aikoina. 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: