Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietojen mallintaminen – Data Modeling

Ari Hovi Oy
Yhteenveto
2 päivää
1 400 EUR + alv 24 %
Avoin koulutus
Helsinki, Useita paikkakuntia
Alkavat koulutukset
Helsinki
12.11.2019  
1 400 EUR
Suomi
Yrityskohtaisesti sopimuksen mukaan 

Tietojen mallintaminen – Data Modeling

Tietojen mallintaminen -kurssi kattaa käsiteanalyysin liiketoimintaihmisten kanssa, arkkitehtuurityyppisen mallinnuksen sekä laajat, yritystasoiset tietomallinnukset. 

Kurssilla käydään monipuolisesti tietojen mallintaminen erilaisilla alueilla: liiketoiminnan tietojen mallintaminen, tietokantaan johtava mallintaminen sekä lyhyesti myös tietovarastointiin liittyvät mallintamisemenetelmät.

Tietojen mallintaminen -koulutuksen sisältö

Kurssilla perehdytään mallintamisen moniin kuvaustapoihin, menetelmiin ja annetaan käytännön ohjeita sekä ylätason "helikopterikuva"-mallien että tarkkojen mallien muodostamiseen ja määritysten laatimiseen. Myös tietovarastoalueen mallinnusmenetelmiä EDW-kannan suunnitteluun (mm. Data Vault -mallin esittely) sekä tähtimallisuunnittelua käydään läpi.

Kurssin ohjelmaan sisältyy:

  • Mallintamisen taustaa
  • Mallintamisen vaiheet
  • ER-mallinnus (käsiteanalyysi)
  • Käytännön ohjeita
  • Muita menetelmiä
  • Erilaiset kohdealueet
  • Tietokannan suunnittelusta

Mallintaminen tuottaa tieto- tai käsitemalleja. Mutta lisäksi tietojen mallintaminen eli käsitealanyysion parhaimmillaan synergiaa luovaa yhteistyötä, jossa osallistujat jakavat näkemyksiään, oppivat ja – mikä tärkeää – sitoutuvat hankkeeseen. Mallintamisessa määritellään tärkeät käsitteet, jolloin syntyy yhteinen kieli ja sanasto eri osapuolten kesken, parhaimmillaan yli organisaatiorajojen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tietojen mallintaminen – Data Modeling, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kurssi sopii tietojen mallinnukseen osallistuville, projektipäälliköille, esimiehille sekä arkkitehtuureista vastaaville. Kurssi on tärkeä myös henkilöille, jotka lukevat tai soveltavat jo tehtyjä malleja, kuten sovellussunnittelijat ja ohjelmoijat.

Kouluttaja

EERO MÄENPÄÄ

Eero Mäenpää (VTM, taloustiede) mallintaa tietoa työkseen erilaisissa tiedonhallinnan projekteissa yritystason käsitemalleista aina tietokantatasolle. Myös muut vaiheet tiedon jalostusketjussa ja jalkauttamisessa ovat Eerolle tuttuja: hän on toiminut datan parissa lisäksi niin kehittäjän, analyytikon kuin kouluttajankin rooleissa.

Kustannukset

Kurssin hinta on 1400 € + ALV.

Pyydä tarjous yrityksellesi räätälöidystä koulutuksesta!

Ari Hovi Oy

Ari Hovi Oy

Tulevaisuuden menestyjät osaavat hyödyntää dataa.

Haluatko kasvattaa omaa ja organisaatiosi osaamista ja kykyä hyödyntää dataa? Opi nyt uutta kotimaisilta ja Suomeen tulevilta alan huippukouluttajilta.  Laadukkaista koulutuksista saamallasi tietotaidolla vältät monta sudenkuoppaa, säästät aikaa, ratkaiset ongelmia ja saat kestävämpiä lopputuloksia. Suomen suurimmat organisaatiot ja IT-asiantuntijat luottavat...


Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietojen mallintaminen – Data Modeling? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Ari Hovi Oy

Ari Hovi Oy

Purjeentekijänkuja 1 A 2
00210 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arihovi.com

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 4 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tietojen mallintaminen – Data Modeling täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Haastaako esimiestyö?

Haastaako esimiestyö? Tarvitsetko lisää työvälineitä johtamiseen? Haluatko kehittyä johtajana? Johtamiskoulutus livenä tai verkossa – tutustu!