Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Miten työpaikallasi opitaan uutta? 🧩 Vastaa kyselyyn ja voita leffaliput ➡

SQL Advanced – syventävät päivät

Ari Hovi Oy
Yhteenveto
2 päivää
   
Verkossa
Koulutus
SQL Advanced – syventävät päivät

SQL Advanced – syventävät päivät

Älä tyydy ”SELECT * FROM taulu ” -tasoon vaan syvennä taitojasi, yllätyt SQL:n monipuolisuudesta! SQL on hyvä väline datan muokkaamiseen. 

Moni kuluttaa paljon aikaa datan muokkaukseen eri välineillä tai ohjelmointikielellä. Käsittelemällä dataa SQL:lla säästät paljon aikaa. Netistäkin voi kaivaa esimerkkejä, mutta onko siihen aikaa? Tällä kurssilla opit kerralla hyvät menetelmät, kurssilla voit kokeilla ja sisäistää erilaisia lauserakenteita.

SQL-kielen perusteet jo osaavalle kurssi tarjoaa syventäviä tietoja ja taitoja ainutlaatuisen käytännön kokemuksiin perustuvan kurssin muodossa. Mukana SQL:n uudempia piirteitä sekä runsaasti käteviä esimerkkejä ilmaisuvoimaisista käskyistä, joiden avulla saattaa säästää runsaasti turhaa työtä. Kurssilla käydään kattavasti läpi erilaiset liitokset ja kaikki erilaiset alikyselytyypit. Muita esimerkkejä: taulutason vertailut, päivitys taulusta toiseen, monipuoliset alikyselyt, iän laskeminen, tuplarivien käsittely ja suurimmat n arvoa. Lisäksi kurssilla tehdään laaja ns. tietojen latausharjoitus historiointeineen,  harjoittellaan tietojen laadun tutkimisessa tarvittavia ns. profilointikäskyjä sekä esimerkkejä uusista analyyttisistä funktioista. Kurssi on tuoteriippumaton ja sen aikana vertaillaan osallistujen tarpeiden mukaan eri tuotteiden SQL-murteita.

Runsaasti harjoitustehtäviä omilla työasemilla, omassa SQL-harjoitteluympäristössämme,  ilman asennuksia selaimen kautta. Voit tehdä harjoitukset valintasi mukaan SQL Serverillä, Oraclella tai PostgreSQL:lla. Osallistujat saavat mukaansa runsaasti esimerkkejä, käytännön kokemukseen perustuvia vinkkejä sekä kattavan kurssiaineiston.

Kurssi on tilattu usein myös yrityskohtaisena; kannattaa tilata ajoissa että mahtuu kalenteriin, harjoitukset voidaan tehdä omilla koneilla käyttäen Ari Hovin pilvipohjaista harjoitteluympäristöä.

Sisältö:

 • SQL peruskyselyjen kertaus
 • Funktiot
 • Ryhmittely
 • CASE-lause
 • Liitokset; uusi ja vanha syntaksi
 • Ulkoliitos; ongelmatapauksia
 • Alikysely FROM-lauseessa
 • UNION
 • Alikyselyjä; tavalliset ja korreloidut; EXISTS
 • Kahden taulun vertailu (muuttuneet, uudet, poistuneet)
 • Type-2 historioinnin hoitamiseen tarvittavat SQL-lauseet
 • Summataulujen tekeminen
 • Tietokannan tietojen laaduntarkastus SQL:lla
 • Hyödyllisiä päivityskäskyjä
 • Merkkijonojen käsittelyä ja muuttamista
 • Suorituskykynäkökohtia

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta SQL Advanced – syventävät päivät, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kaikille, jotka haluavat nopeasti päästä syvemmälle SQL:n taidoissa. Tietovarastosuunnittelijoille ja -toteuttajielle, testaajille, Data Scientisteille, BI- ja raportointihenkilöille, sovellusohjelmoijille, DBA:ille, migraatioita tekeville.

”Must-kurssi” Data Warehouse-kantojen latausten ja raporttien tekijöille. Vaikka käytössä olisi ETL-väline, on SQL syytä osata hyvin! Suosittu myös testausasiantuntijoiden keskuudessa.

Esitiedot: Yksinkertaiset perus-SQL -taidot; tai esim.SQL-kurssimme.

Aikataulu

2 päivää

9:00-16:15

Kouluttaja

Lauri Pietarinen, Relational Consulting Oy

Lauri on kokenut tietokanta- ja SQL -asiantuntija ja toimii yrityksessään Relational Consulting Oy.

Hän on toteuttanut useita vaativia tietokantatoteutuksia ja tietovarastoratkaisuja ja konsultoi yrityksiä laajoissa datahankkeissa Suomessa ja Ruotsissa. Lauri on Suomen kokeneimpia SQL-asiantuntijoita.

Lisäksi Lauri on Suomen ehkä paras indeksoinnin asiantuntija ja hän on vetänyt Tapio Lahdenmäen kehittämää syvällistä indeksointikurssia vuosien ajan, myös mm. Tanskassa ja Islannissa. Hän esitelmöi usein kansainvälisissä tietokantakonferensseissa SQL-kielestä, relaatiokannoista ja indeksoinnista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta SQL Advanced – syventävät päivät? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Ari Hovi Oy

Opi maailman parhailta kouluttajilta

Digitalisaation keskiössä on datan hyödyntäminen ja tekijöiden osaaminen. Varmista onnistuminen ja tule oppimaan kouluttajilta, jotka ovat olleet vastuussa maailman vaativimmissa digitalisaatihankkeissa. Kotimaiset kouluttajamme ovat alansa huippuja ja he omaavat vankkaa käytännön kokemusta. Koulutuksiimme on osallistunut tuhansia henkilöä useista kymmenistä yrityksistä ja julkishallinnon...


Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ari Hovi Oy

Itälahdenkatu 22 A
00210 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arihovi.com


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 8 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Investoi koulutusseteleihin!

Hanki nyt koulutusseteleitä ja saat vuoden lisäaikaa koulutuspäätöksille. Koulutusseteleillä saat myös koulutukset edullisemmin kuin yksittäin tilattuna.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta SQL Advanced – syventävät päivät täytä seuraavat tiedot: