🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

Koulutus
5,0 (2 Arvioinnit)

SQL Advanced – syventävät päivät

Ari Hovi, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Kesto
2 päivää
Hinta
1 500 EUR + alv 24 % (yht. 1 860 EUR)
Seuraava toteutus
11 syyskuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Tilauskoulutus
Kesto
2 päivää
Hinta
1 500 EUR + alv 24 % (yht. 1 860 EUR)
Seuraava toteutus
11 syyskuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Tilauskoulutus
alkaen 1 500 EUR + alv 24 % / osallistuja

SQL Advanced – syventävät päivät

SQL Advanced – syventävät päivät

Kurssi on saatavana myös yrityskohtaisena ja englanniksi. Älä tyydy ”SELECT * FROM taulu ” -tasoon vaan syvennä taitojasi, yllätyt SQL:n monipuolisuudesta! SQL on hyvä väline datan muokkaamiseen. 

Moni kuluttaa paljon aikaa datan muokkaukseen eri välineillä tai ohjelmointikielellä. Käsittelemällä dataa SQL:lla säästät paljon aikaa. Netistäkin voi kaivaa esimerkkejä, mutta onko siihen aikaa? Tällä kurssilla opit kerralla hyvät menetelmät, kurssilla voit kokeilla ja sisäistää erilaisia lauserakenteita.

SQL-kielen perusteet jo osaavalle tarjoamme syventäviä tietoja ja taitoja tällä ainutlaatuisella käytännön kokemuksiin perustuvalla kurssilla. Mukana SQL:n uudempia piirteitä sekä runsaasti käteviä esimerkkejä ilmaisuvoimaisista käskyistä, joiden avulla saattaa säästää runsaasti turhaa työtä. Käymme kattavasti läpi erilaiset liitokset ja kaikki erilaiset alikyselytyypit. Muita esimerkkejä: taulutason vertailut, päivitys taulusta toiseen, monipuoliset alikyselyt, iän laskeminen, tuplarivien käsittely ja suurimmat n arvoa. Lisäksi teemme laajan ns. tietojen latausharjoituksen historiointeineen,  harjoittelemme tietojen laadun tutkimisessa tarvittavia ns. profilointikäskyjä sekä esimerkkejä uusista analyyttisistä funktioista. Kurssi on tuoteriippumaton ja vertailemme osallistujen tarpeiden mukaan eri tuotteiden SQL-murteita.

Ari Hovi on kehittänyt tätä kurssia vuosien varrella ja se perustuu hänen suosittuun SQL-kirjaansa, täydennettynä monilla uusilla esimerkeillä ja harjoitustehtävillä. Suomen eturivin SQL-osaajiin kuuluva Lauri Pietarinen vetää nyt kurssia vuorovaikutteiseen ja opiskelijoiden tarpeet huomioon ottavaan tyyliinsä.

Runsaasti harjoitustehtäviä omilla työasemilla, omassa SQL-harjoitteluympäristössämme,  ilman asennuksia selaimen kautta. Voit tehdä harjoitukset valintasi mukaan SQL Serverillä, Oraclella tai PostgreSQL:lla. Osallistujat saavat mukaansa runsaasti esimerkkejä, käytännön kokemukseen perustuvia vinkkejä sekä kattavan kurssiaineiston.

Sisältö

 • SQL peruskyselyjen kertaus
 • Funktiot
 • Ryhmittely
 • CASE-lause
 • Liitokset; uusi ja vanha syntaksi
 • Ulkoliitos; ongelmatapauksia
 • Alikysely FROM-lauseessa
 • UNION
 • Alikyselyjä; tavalliset ja korreloidut; EXISTS
 • Kahden taulun vertailu (muuttuneet, uudet, poistuneet)
 • Type-2 historioinnin hoitamiseen tarvittavat SQL-lauseet
 • Summataulujen tekeminen
 • Tietokannan tietojen laaduntarkastus SQL:lla
 • Hyödyllisiä päivityskäskyjä
 • Merkkijonojen käsittelyä ja muuttamista
 • Suorituskykynäkökohtia

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

11 syyskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Yrityskohtaisesti sopimuksen mukaan

 • Tilauskoulutus
 • Verkossa

Kohderyhmä

Kaikille, jotka haluavat nopeasti päästä syvemmälle SQL:n taidoissa. Tietovarastosuunnittelijoille ja -toteuttajielle, testaajille, Data Scientisteille, BI- ja raportointihenkilöille, sovellusohjelmoijille, DBA:ille, migraatioita tekeville.

”Must-kurssi” Data Warehouse-kantojen latausten ja raporttien tekijöille. Vaikka käytössä olisi ETL-väline, on SQL syytä osata hyvin! Suosittu myös testausasiantuntijoiden keskuudessa.

Esitiedot: Yksinkertaiset perus-SQL -taidot; tai esim. SQL-kurssimme.

Aikataulu

2 päivää

9:00-16:15

Kouluttaja

Lauri Pietarinen, Relational Consulting Oy

Lauri on kokenut tietokanta- ja SQL -asiantuntija ja toimii yrityksessään Relational Consulting Oy.

Hän on toteuttanut useita vaativia tietokantatoteutuksia ja tietovarastoratkaisuja ja konsultoi yrityksiä laajoissa datahankkeissa Suomessa ja Ruotsissa. Lauri on Suomen kokeneimpia SQL-asiantuntijoita.

Lisäksi Lauri on Suomen ehkä paras indeksoinnin asiantuntija ja hän on vetänyt Tapio Lahdenmäen kehittämää syvällistä indeksointikurssia vuosien ajan, myös mm. Tanskassa ja Islannissa. Hän esitelmöi usein kansainvälisissä tietokantakonferensseissa SQL-kielestä, relaatiokannoista ja indeksoinnista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta SQL Advanced – syventävät päivät? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 2 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
5/5
Kimmo Lassila, Helsingin kaupunki, Opetusvirasto
13 tammi 2022

SQL-syventävät päivät tarjoavat SQL:n perusteet hallitsevalle ja jonkin aikaa kieltä käyttäneelle tiiviin kertauksen ja hyviä käytänteitä opettavan kurssin, jonka perusoivalluks...

Näytä lisätiedot
5/5
Jani Nissinen, Jaospäällikkö / Section Manager, Tietokarhu Oy
13 tammi 2022

Ari Hovin SQL Syventävät Päivät -kurssi on pidetty yrityksessämme useita kertoja. Arin ammattitaito ja joustavuus on mahdollistanut räätälöidyt SQL Syventävät Päivät -kurssit me...

Näytä lisätiedot
Ari Hovi
Ari Hovi (Hovi Competence Development Oy)
Signature by Regus, Erottajankatu 15-17
00130 Helsinki

Menesty datalla Suomen ykkösosaajan kanssa

Haetko organisaatiollesi kilpailuetua datasta? Tarvitsetko kumppanin, joka tukee sinua datatyön kaikissa vaiheissa datastrategioista ja auditoinneista osaamisen kehittämiseen? Ari Hovi on täyden palvelun konsultti- ja koulutustalo, jolla on vuosikymmenten kokemus alan parhaista käytännöistä ja liiketoimintalähtöinen ote datatyöhön. Olivatpa haasteesi tiedolla johtamisen,...

Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu