Koulutus

SQL perusteet

Ari Hovi, paikassa Helsinki (+3 sijaintia)
Kesto
2 päivää
Hinta
1 400 EUR + alv 24 % (yht. 1 736 EUR)
Seuraava toteutus
21 elokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Tilauskoulutus, Lähiopetus
Kesto
2 päivää
Hinta
1 400 EUR + alv 24 % (yht. 1 736 EUR)
Seuraava toteutus
21 elokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Tilauskoulutus, Lähiopetus
alkaen 1 400 EUR + alv 24 % / osallistuja

Video

SQL perusteet

Tämä kurssi on vuodesta toiseen yksi Ari Hovin suosituimpia kursseja ja sitä saa myös yrityskohtaisena ja englanniksi.

Palautteiden pohjalta koulutukseen osallistutaan, koska SQL:ää tarvitaan yhä enemmän monissa työpaikoissa. Aloittelijat haluavat oppia tai kerrata SQL perusteet,  edistyneemmän haluavat täydentää jo olemassa olevaa osaamistaan ja ymmärrystä sekä oppia parhaat käytännöt. Lisäksi monet haluavat helpottaa ja tehostaa työtään esimerkiksi tekemällä itse sen sijaan että odottavat tuloksia muiden työjonosta.

Data-ala ja siihen liittyvä osaaminen on niin haluttua, ettei osaajia riitä tarpeeksi tyydyttämään kysyntää. Sinulle on nyt mahdollisuus päästä mukaan aallon harjalle ja oppia lisää.

SQL on data-ammattilaisen perustyökalu tiedonlouhintaan. Se on myös ensimmäinen askel Data Sciencen maailmaan: SQL on tässä työtehtävässä kaikista olennaisin taito. Vuoden 2021 Data Science työpaikkailmoituksissa SQL on toiseksi kysytyin taito.

Miksi juuri Ari Hovin SQL-kurssi?

Ari Hovi on vuosia kehittänyt tämän kurssin harjoitusmetodia ja harjoitustehtävät sellaisiksi, että kurssilla opit varmasti. Opit SQL:ää alusta alkaen, edeten myös monimutkaisiin yleisimmin vastaan tuleviin tapauksiin.

Runsaasti käytännön harjoituksia työasemalla. Esimerkkejä, käytännön kokemukseen perustuvia vinkkejä. Kurssi ei edellytä aiempaa tietokanta- tai ohjelmointikokemusta. Kurssi toimii myös hyvänä johdantona relaatiotietokantoihin.

Tehtävät voi suorittaa omalla koneella ilman asennuksia käyttäen pilvipohjaista harjoitusympäristöämme. Opiskelija voi valita harjoitusympäristöksi omalla koneellaan (selaimen kautta) jonkin seuraavista: SQL Server, Oracle tai PostgreSQL.

Koulutuksen sisältö

 • Relaatiokantojen ja tuotteiden perusteet lyhyesti
 • SQL:n merkitys ja asema
 • SQL:n rakenne ja käskyt
 • Kyselyharjoituksia työasemalla
 • Ryhmittelyt, funktiot, pvm-käsittely
 • Perinteinen ja uusi liitossyntaksi
 • Ulkoliitos
 • Tärkeimmät alikyselyt
 • Käskytyyppien vertailua ja käytännön käyttösuosituksia
 • Taulujen perustaminen
 • Viite-eheys
 • Päivityskäskyt
 • Näkymät
 • Valtuudet
 • Upotetun SQL:n perusteet
 • Vinkkejä hyvään suorituskykyyn
 • Tarvittaessa eri SQL-murteiden vertailua
  – osallistujien tilanteen mukaan (Oracle, SQL Server, DB2, MySQL, Access)

Koulutus on myös mahdollista järjestää yrityskohtaisena toteutuksena, jos teillä on tarve isomman joukon kouluttamiselle. Hinta on myös tällöin edullisempi. Meiltä löytyy myös vaativampi SQL Advanced. Kysy lisää!

Joka toinen kurssi järjestetään etänä. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

21 elokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Yrityskohtaisesti sopimuksen mukaan

 • Tilauskoulutus
 • Suomi

Kohderyhmä

Kaikille SQL-kielestä ja relaatiokannoista kiinnostuneille, ei edellytä esitietoja. Henkilöille, jotka haluavat tutkia tietojärjestelmänsä tietoja. Raportoijille, BI-henkilöille, testaajille, kontrollereille. Erittäin hyödyllinen esimiehille ja projektipäälliköille (helpottaa kommunikointia toteuttajien/toimittajien kanssa).

Palautteiden pohjalta koulutukseen osallistutaan , koska SQL:ää tarvitaan yhä enemmän monissa työpaikoissa. Aloittelijat haluavat oppia tai kerrata SQL perusteet,  edistyneemmän haluavat täydentää jo olemassa olevaa osaamistaan ja ymmärrystä sekä oppia parhaat käytännöt. Lisäksi monet haluavat helpottaa ja tehostaa työtään esimerkiksi tekemällä itse sen sijaan että odottavat tuloksia muiden työjonosta.

Aikataulu

9.00-16.15

Kouluttaja

Kouluttajana toimii riippuen toteutuksesta Mirjamaria Petäjäniemi, Roope Rantanen tai Minna Oksanen.

KTM Mirjamaria Petäjäniemi on hankkinut tukevan kokemuksen tietovarastoinnista kehittäessään raportointia suurille ja pienemmille markkinointi-, energia-, pankki-, kiinteistö- ja logistiikka-alan yrityksille.

Roope Rantanen on hankkinut tukevan kokemuksen raportoinnista pilviympäristöissä kehittäessään raportointia suurissa energia- ja metsäteollisuuden sekä vähittäiskauppa-alan yrityksissä.

Minna Oksanen on vahva osaaja tiedonhallinnan eri osa-alueilla. Hänen suurin kiinnostuksensa on aina ollut tieto ja miten tietoa hyödynnetään. Minnan vahvuus on liiketoiminnan mallintaminen tieto- ja prosessimalleiksi.

Hän on osallistunut laajoihin tietovarastointi- ja raportointihankkeisiin, ja Minnalla on myös osaamista GDPR:stä. Hän on ollut mukana kehittämässä ja jalkauttamassa tiedonhallintamalleja ja ollut määrittelemässä organisaatioille tietoarkkitehtuureja.

Konsultointityön lisäsi Minna on toiminut kouluttajana ja nyt aloitettuaan Ari Hovilla hän on kouluttanut SQL-kieltä, tiedonmallinnusta ja tiedonhallintaa.

Kustannukset

1400 € + alv 24 %.

Ari Hovin suosittu SQL-opas on juuri päivittynyt ja se kuuluu painettuna kirjana kurssin hintaan (jo 14. painos).

Monilla kirja on jäänyt työpöydälle käytännön oppaaksi kurssin jälkeenkin, sillä siitä löytyy aina apua mahdollisiin tuleviin SQL haasteisiin.

Kysy tarjous useammasta osallistujasta tai yrityskohtaisesta toteutuksesta - myös paikan päällä tapahtuva koulutus on mahdollinen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta SQL perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,9

Perustuu 39 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
5/5
Koulutukseen osallistunut
01 helmi 2023
SQL perusteet + PAINETTU SQL Opas

Hienosti jäsennelty kurssi, erittäin hyvä opetusmateriaali, hyvä luennoitsija ja hyvä SQL ympäristö. Itselleni opetettavat asiat olivat entuudestaan aika pitkälti tuttuja, mutta...

Näytä lisätiedot
4/5
Koulutukseen osallistunut
01 helmi 2023
SQL perusteet + PAINETTU SQL Opas

Kouluttaja osasi hyvin selittää asioita ja otti hyvin osallistujajoukon keskusteluihin mukaan. Erittäin hyvät kurssimateriaalit ja harjoitukset.
Johdonmukainen opetus. Erinomai...

Näytä lisätiedot
5/5
Melina Lindholm, System Specialist, Konecranes
13 tammi 2022

Kurssilla lähdettiin liikkeelle niin perusasioista, että ymmärtääkseni muutkin kuin IT-ihmiset pääsivät hyvin oppeihin kiinni. Harjoitustehtävät olivat käytännönläheisiä ja lisä...

Näytä lisätiedot
Ari Hovi
Ari Hovi (Hovi Competence Development Oy)
Signature by Regus, Erottajankatu 15-17
00130 Helsinki

Menesty datalla Suomen ykkösosaajan kanssa

Haetko organisaatiollesi kilpailuetua datasta? Tarvitsetko kumppanin, joka tukee sinua datatyön kaikissa vaiheissa datastrategioista ja auditoinneista osaamisen kehittämiseen? Ari Hovi on täyden palvelun konsultti- ja koulutustalo, jolla on vuosikymmenten kokemus alan parhaista käytännöistä ja liiketoimintalähtöinen ote datatyöhön. Olivatpa haasteesi tiedolla johtamisen,...

Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu