Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Millainen oppimisen kulttuuri työelämässä vallitsee? Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan!

Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt

Qualitas Fennica
Yhteenveto
1 päivä
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Koulutus
Kuvassa Jussi Moisio opettamassa whioteboardin edessä

Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt

Toistuvatko samat poikkeamat, ongelmat, hukkailmiöt kerta toisensa jälkeen? Tuntuuko poikkeamien käsittely turhauttavalta? Monessa organisaatiossa on liiankin tuttua samojen poikkeamien, ongelmien, hukkailmiöiden jne. toistuminen kerrasta toiseen. Mikä on organisaation kannalta turhauttavampaa kuin selvitellä samoja ”sotkuja” kerrasta toiseen, menettää tehokasta työaikaa ja lykätä toimitusaikalupauksia? Miksi ongelman ratkaisussa ei päästä niskan päälle?

Ongelmanratkaisuun on olemassa selkeät kentällä testatut toimintamallit, työkalut ja tekniikat, joita käyttämällä päästään kiinni juurisyihin, vaihtelun hallintaan ja tulosparannuksiin. Systemaattinen eteneminen sekä arkijärki riittää kaikkeen tähän. Hieman opiskelua ja asennetta vaaditaan ja tuloksena on vähemmän kiirettä, vähemmän stressiä ja helpompaa tapaa työskennellä. Lopetetaan tulipalojen sammuttaminen ja siirrytään hallittuun toteuttamiseen!

Koulutuksen tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on:

  • avata poikkeamien, vahinkojen, hukkailmiöiden jne. juurisyiden tunnistamisen merkitys liiketoiminnalle ja toiminnan tuloksentekokyvylle
  • oppia juurisyiden tunnistamismenettely
  • oppia juurisyiden tunnistamisessa käytettävät olennaiset työkalut
  • oppia tietojen keruu ja analysointi
  • oppia juurisyiden analysointi ja innovatiivinen korjaavien toimenpiteiden tunnistus ja toteuttaminen.

Oppimismenetelmät

Koulutus on yksipäiväinen ja sitä edeltää orientoiva ennakkotehtävä, joka pohjustaa koulutuspäivän antia. Kurssilaiset perehdytetään päivän aiheeseen alustavien luentojen, käytännön esimerkkien ja organisaatiokohtaisten syventävien pohdintojen kautta.

Koulutuspäivän päätteeksi osoitetaan selvästi, miten osallistujat voivat jatkaa tästä. Osallistujat saavat runsaan aineiston erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen kehittämisen tueksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka joutuvat työssään ratkomaan tuote- tai palvelulaadun ongelmia, prosessihäiriöitä, asiakasvalituksia, sidosryhmien huolenaiheita, ympäristövahinkoja, tapaturmatilanteita, ”läheltä piti” –tilanteita, leanin hukkailmiöitä tai muita ongelmatilanteita.

Koulutus sopii laatu-, kehitys-, ympäristöpäälliköille, prosessinomistajille, sisäisille auditoijille, esimiehille ja johdolle sekä kaikille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita prosessin stabiloinnista, virhekustannusten vähentämisestä, paremmasta saannosta, toiminnan tehostamisesta ja tuottavuuden nostosta.

Aikataulu

08:45 Aamukahvit ja ilmoittautuminen

09:15 Päivän avaus

Mikä on juurisyyanalyysin merkitys tehokkaan ja lisäarvoa luovan toiminnan kannalta?

Millainen on systemaattinen juurisyiden tunnistamalli?

Määrittele ja kuvaa ongelma huolellisesti

Mittaa, tutki lisää

Analysoi juurisyyt

Soveltavia pohdintoja, kysymyksiä ja keskustelua

12:00 Lounas

13:00 Paranna tilanne

Valvo toimiiko ratkaisu, levitä ja dokumentoi

Miten luoda poikkeamien, ongelmien, hukan tunnistamisen ja eliminoinnin käytännöt ja ottaa ne käyttöön?

Miten jatkaa tästä?

16:00   Koulutuspäivä päättyy

Kouluttaja

Kouluttajana on Jussi Moisio, perustaja, vanhempi konsultti, pääarvioija, Arter

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen kuin myös erilaisten arviointien ja auditointien parista. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Kustannukset

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 56 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Juurisyyanalyysin toteuttaminen – tunnista poikkeamien, vahinkojen ja hukan juurisyyt täytä seuraavat tiedot: