Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Sisäisen auditoijan pätevöittävä syvävalmennus (3 pv)

Qualitas Fennica
Yhteenveto
3 päivää
1 800 EUR + alv 24 % (yht. 2 232 EUR)
Koulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
Sopimuksen mukaan

Verkossa
1 800 EUR
9.9.2021
Kuvassa kouluttaja Jussi Moisio luokan edessä

Sisäisen auditoijan pätevöittävä syvävalmennus (3 pv)

Sisäinen auditointi on järjestelmällinen, riippumaton ja dokumentoitu prosessi, jossa hankitaan objektiivisesti arvioitavaa todistusaineistoa sen määrittämiseksi, missä määrin auditointikriteerit on täytetty. Uudistetut johtamisjärjestelmästandardit korostavat aiempaa kattavammin johtajuuden roolia ja vastuita, henkilöstön osallistamista jatkuvaan parantamiseen, strategisten painotusten seurantaa, sidosryhmien tarpeiden ja odotusten huomioon ottamista, riskien ja mahdollisuuksien hallintaa, erilaisten tunnuslukujen analysointia ja hyödyntämistä jne.

Tehokas auditointi vaatii auditoijilta sitoutumista ja omistautumista paitsi itse auditointitehtävien suunnitteluun kuin myös itsensä jatkuvaan kehittämiseen.

Nykyistä auditointia voisi kutsua entistä painokkaammin liiketoimintaedellytysten tutkinnaksi, asiakaslupausten toteutumisen seurannaksi, toimintakulttuurin toimivuuden havainnoimiseksi, prosessien ja arvovirtojen sujuvoittamiseksi kuin auditoitavien aktivoinniksi tunnistamaan kehittämismahdollisuuksia asiakaskokemusten parantamiseksi. 2020-luvun auditointi vaatii auditoijilta ja organisaatioiden johdolta vahvaa panostusta yhteiseen suunnitteluun mitä auditoidaan, mitä tulevilta auditoinneilta odotetaan, miten auditoijien kompetensseja pitää jatkuvasti kehittää.

Tässä koulutuksessa paneudutaan uudistettujen johtamisstandardien, auditointikirjallisuuden uusien ideoiden sekä uudistetun auditointistandardin ISO 19011:2018 hyödyntämiseen sisäisissä auditoinneissa.

Koulutuksen hyödyt

 • Saat 2020-luvun auditointitietämysvalmiudet ja välineet suunnitella, toteuttaa, raportoida auditointeja linjassa uudistettujen johtamisjärjestelmästandardien kanssa
 • Opit Lean-johtamisen ja laatukulttuurin painotuksia johtajuuden ja henkilöstön hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta
 • Saat tietoa mittarien, tunnuslukujen ja niiden analysoinnin hyödyntämisestä auditoinnin johtopäätösten teossa
 • Saat johtamisjärjestelmästandardeihin perustuvat sähköiset kysymyspohjat, esimerkkejä eri tyyppisten prosessien auditointikysymyksistä, kysymysaihioita Lean menetelmistä ja laatukulttuuria luotaavista teemoista

Oppimismenetelmät

Koulutus on kolmipäiväinen ja koostuu alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä ja käytäntöön soveltavista harjoitteista.

Osallistujat saavat runsaan aineiston erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen sisäisten auditointien tueksi.

Osallistujat suunnittelevat ja toteuttavat harjoitusauditoinnit, joista he saavat henkilökohtaisen palautteen, niin auditoinnin toteutuksesta, raportoinnista sekä valmennukseen kuuluvan avointen kirjojen tentin vastauksistaan. Osallistujat saavat todistuksen pätevöittävästä syvävalmennuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sisäisen auditoijan pätevöittävä syvävalmennus (3 pv), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Valmennus soveltuu kaikille, jotka haluvat valmentautua ja sitoutua vaativiin auditointitehtäviin, niille, joiden tehtäviin kuuluu auditointien vuosiohjelmien suunnittelu kuin myös auditointien jatkuva kehittäminen yhdessä johdon vastuuhenkilöiden kanssa. Valmennus soveltuu myös jo sisäistä auditointia jonkin verran suorittaneille oman osaamisen laajentamiseksi ja syventämiseksi. Valmennukseen kuuluva todellisen auditoinnin suunnittelu, toteutus ja raportointi vahvistaa myös käytännön taitoja.

Aikataulu

3 pv – 9.9., 6.10. ja 4.11.

1.päivä

9:00

 • Koulutuksen avaus
 • Auditointiprosessi ja vuosiohjelma

11:30 Lounastauko

12:30

 • Auditoijan rooli
 • Standardit ja lainsäädäntö ohjaavina elementteinä
 • Kotitehtävän ohjeistus

16:00 Koulutus päättyy

2.päivä

9:00 Koulutuspäivän aloitus

11:30 Lounastauko

12:30

 • Koulutus jatkuu
 • Harjoitusauditoinnin tehtävänanto

16:00 Koulutus päättyy

3.päivä

9:00 Koulutuspäivän aloitus

11:30 Lounastauko

12:30

 • Koulutus jatkuu
 • Ohjeistus tenttiin

15:00 Koulutus päättyy

Kouluttaja

Jussi Moisio, perustaja, vanhempi konsultti, pääarvioija, Arter

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1800 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän ja kattavan sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi. Hintaan sisältyy myös harjoitustyön ohjaus ja kommentointi sekä avointen kirjojen tentti ja todistus.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisäisen auditoijan pätevöittävä syvävalmennus (3 pv)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Qualitas Fennica Twitterissä


Qualitas Fennica

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Akuutin koronavirusepidemian johdosta kaikkiin Qualitas Fennican kevään aikana toteutettaviin koulutuksiin tullaan järjestämään mahdollisuus etäosallistumiselle. Kaikille koulutuksiin ilmoittautuneille lähetetään linkki, jonka kautta koulutukseen pääsee osallistumaan paikkariippumattomasti. Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset...


Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Qualitas Fennica

Valimotie 21
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arter.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 56 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sisäisen auditoijan pätevöittävä syvävalmennus (3 pv) täytä seuraavat tiedot: