Sote – Sisäisen auditoinnin perusteet

Qualitas Fennica, Verkossa
Kesto
1 päivä
Hinta
650 EUR + alv 24 % (yht. 806 EUR)
Seuraava toteutus
10 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
1 päivä
Hinta
650 EUR + alv 24 % (yht. 806 EUR)
Seuraava toteutus
10 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
alkaen 650 EUR + alv 24 % / osallistuja

Sote – Sisäisen auditoinnin perusteet

mies opettamassa

Johtamisjärjestelmästandardien, kuten ISO-standardien, perusrakenteeseen sisältyy jatkuvan parantamisen periaate: suunnittele – tee – arvioi/mittaa – paranna.

Sisäinen auditointi on olennainen työkalu arvioida ja kehittää toimintaa. Se ei ainoastaan tue organisaation perustehtävän ja tavoitteiden saavuttamista, vaan myös varmistaa laadukkaan palvelun ja potilasturvallisuuden.

Tämä koulutus on suunniteltu tarjoamaan sinulle vahvat perusvalmiudet sisäisten auditointien suunnitteluun, toteuttamiseen, raportointiin sekä seurantaan sosiaali- ja terveysalan näkökulmasta. Sisäinen auditointi on tehokas tapa kerätä palautetta siitä, miten asiakas-, omistaja-, henkilöstö-, kumppanuus-, viranomais- ja muut vaatimukset toteutuvat käytännössä ja missä on vielä kehitettävää.

Koulutuksen avulla:

 • Saat tarvittavat valmiudet sisäisten auditointien suunnitteluun, toteuttamiseen, raportointiin ja seurantaan aloittaessasi uutena auditoijana.
 • Kokeneena ammattilaisena opit syventämään ja tehostamaan sisäisten auditointien toteutusta.
 • Ymmärrät sisäisen auditoinnin merkityksen toiminnan varmentamisen näkökulmasta.
 • Hahmotat sisäisten auditointien roolin organisaation johtamisen, kehittämisen sekä toiminnan tehokkuuden ja laadunvarmistuksen näkökulmasta.
 • Opit keskeiset tekijät laatu- ja turvallisuusjärjestelmän sisäisissä auditoinneissa sosiaali- ja terveysalan toimijoille.

Koulutuksen oppimismenetelmät

 • Koulutuspäivä koostuu interaktiivisista luennoista, käytännön esimerkeistä sosiaali- ja terveysalan kontekstissa, organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista sekä päivän aikana tehtävistä harjoitteista.
 • Osallistujat saavat kattavan materiaalipaketin erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisten sisäisten auditointien tueksi, jotka on räätälöity erityisesti sosiaali- ja terveysalan tarpeisiin.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen suositellaan ilmoittautumaan mahdollisimman ajoissa, jotta koulutuksen toteutus varmistuu hyvissä ajoin, viimeistään 8 päivää ennen koulutusta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

10 syyskuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa

Aikataulu

9:00 Päivän avaus

 • Sisäisten auditointien tarkoitus ja tavoitteet
 • Auditointiprosessi yleisesti ja auditointiohjelma
 • Auditoinnin suunnittelu ja auditointiin valmistautuminen
 • Asiakasprosessien avainkohtien huomiointi
 • Kehittämistarpeiden tunnistaminen mm. aikavarkaiden ja hukkatekijöiden osalta
 • Toiminnan tulosten hyödyntäminen auditoinnissa
 • Hyvän auditoijan ominaisuudet
 • Lounastauko
 • Sitoumusten ja parannustarpeiden tunnistaminen auditoinnin aikana
 • Havaintojen kerääminen haastattelujen ja tilojen tarkkailun avulla
 • Auditoinnin raportointi ja tulosten esittäminen (positiiviset, kehittämis- ja korjaustarpeet)
 • Auditoinnin havaintojen seuranta, vaikutusten ja menettelyn arviointi, toiminnan jatkuva kehittäminen
 • Vuorovaikutteisten auditointien jatkuva parantaminen yhdessä auditoijan ja johdon kanssa

16:00 Koulutuspäivä päättyy

Kouluttaja

Kouluttajina toimii Jussi Moisio ja Elina Mäkinen

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 650 € + alv /hlö. Hinta sisältää koulutuspäivän ja sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi.

Qualitas Fennica Twitterissä


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sote – Sisäisen auditoinnin perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Qualitas Fennica
Valimotie 21
00380 Helsinki

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...

Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu