Koulutus
5,0 (6 Arvioinnit)

Sisäisen auditoinnin perusteet

Qualitas Fennica, paikassa Helsinki (+3 sijaintia)
Kesto
1 päivä
Hinta
650 EUR + alv 24 % (yht. 806 EUR)
Seuraava toteutus
18 huhtikuuta, 2024 (+5 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Tilauskoulutus, Etätoteutus
Kesto
1 päivä
Hinta
650 EUR + alv 24 % (yht. 806 EUR)
Seuraava toteutus
18 huhtikuuta, 2024 (+5 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus, Tilauskoulutus, Etätoteutus
alkaen 650 EUR + alv 24 % / osallistuja

Sisäisen auditoinnin perusteet

Kuvassa kouluttaja Jussi Moisio luokan edessä

Johtamisjärjestelmästandardien perusrakenteeseen sisältyy Demingin periaate Suunnittele – Tee – Arvioi/Mittaa – Paranna.

Sisäinen auditointi on vankka palautteen hankintatapa siitä, miten asiakas-, omistaja-, henkilöstö-, kumppanuus-, viranomais- jne. vaatimukset toteutuvat käytännössä, ja missä auditointikohteella on vielä varaa parantaa toimintaansa.

Nykyaikainen auditointi tukee organisaation perustehtävän ja tavoitteiden toteuttamista mahdollisimman virtaviivaisesti. Sisäisen auditoinnin painopisteet ovat organisaation sidosryhmien kannalta olennaisissa ”Must Be” -asioissa ja kehittämiskohteiden yhteisessä tunnistamisessa.

Auditoinnin oheistuotteet

Auditoinnin oheistuotteina syntyy mm. tehokasta viestintää kysyjien ja vastaajien kesken, parhaiden käytäntöjen vaihtumista osapuolten kesken, tavoitteiden realistisuuden peilausta, sekä nykyisten toimintatapojen kyseenalaistamista.

Eräitä auditoinnin olennaisimpia hyötyjä organisaatiolle ovatkin auditoijien raportoimat toimintojen vahvuudet ja auditointihetkellä kunnossa olleet toimintatavat. Niitä vahvistamalla ja kehityskohteita ja poikkeamia korjaten organisaatio vahvistaa kyvykkyyksiään.

Koulutuksen oppimismenetelmät

Koulutuspäivä koostuu alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä, organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista ja päivän aikana tehtävistä harjoitteista. Osallistujat saavat runsaan aineiston erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen sisäisten auditointien tueksi.

Miksi osallistua

 • Saat uutena auditoijana perusvalmiudet auditointiin
 • Opit uudistuneiden standardien auditointivinkit
 • Kokeneena auditoijana syvennät ja tehostat auditoinnin toteutusta
 • Opit auditoinnin merkityksen toiminnan varmentamisen kannalta
 • Hahmotat auditointien merkityksen organisaation johtamisen, kehittämisen sekä toiminnan tehostamisen ja tuottavuuden kannalta
 • Opit keskeisiä tekijöitä ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmän auditoinnin kannalta

Seuraavat toteutukset

Tulossa 5 toteutusta

18 huhtikuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

29 toukokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Tampere

28 elokuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa

10 lokakuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Sopimuksen mukaan

 • Tilauskoulutus
 • Suomi

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu prosessien omistajille, laatu-, ympäristö- ja turvallisuusauditointeja suorittaville sekä kaikille toimivista auditoinnista kiinnostuneille. Koulutus antaa myös uuden näkökulman kaupunkien ja suurten yritysten sisäisille tarkastajille.

Aikataulu

09:00 Päivän avaus

 • Sisäisten auditointien tarkoitus, tavoitteet ja menettely
 • Auditoinnin suunnittelu
 • Auditoinnin toteutus

12:00 Lounastauko

13:00

 • Auditointiin valmistautuminen
 • Auditoinnin raportointi ja tulosten esittäminen
 • Seuranta, vaikutusten arviointi ja menettelyn kriittinen arviointi
 • Miten jatkaa tästä?

16:00 Koulutuspäivä päättyy

Koulutuspaikka

Koulutusta järjestetään eri paikkakunnilla.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii

Jari Saali, kouluttaja, Vanhempi konsultti, Arter

Kouluttaja Jari Saalilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kansainvälisessä pörssiyhtiössä mm. laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtajana, pääauditoijana sekä valmistuksen johtoryhmän jäsenenä. Jari on menestyksellisesti johtanut kymmeniä toiminnankehittämisen, riskienhallinnan ja turvallisuuden sekä jatkuvan parantamisen projekteja Suomessa ja ulkomailla.

Jussi Moisio, perustaja, vanhempi konsultti, pääarvioija, Arter

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen kuin myös erilaisten arviointien ja auditointien parista. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Arterin vanhempi konsultti KM Elina Mäkinen on toiminut liiketoiminnan ja laadun kehittämistehtävissä yli 20 vuotta. Hän on EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttaja ja EFQM -pääarvioija, ISO9001 Lead Auditor sekä EFQM Sustainability Assessor.

Elinalla on erittäin laaja tietämys erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja innovointityökaluista. Hän omaa vahvaa osaamista myös kokonaisarkkitehtuurissa ja palvelumuotoilussa sekä IMS- ja ARC -ohjelmistojen hyödyntämisessä kehittämisen ja johtamisen välineinä. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen on kertynyt yli 200:n asiakasorganisaation kanssa työskentelystä. Ominaista Elinan vetämille työpajoille on se, että niissä ei junnata teorioissa, vaan tehdään yhdessä asioita eteenpäin.

Evelina Saarela, konsultti

Evelina Saarela toimii konsulttina Arterilla. Evelinalta löytyy kokemusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmistä sekä niihin liittyvistä teknisistä ratkaisuista niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hänen vahvuutensa on erityisesti monipuolinen ISO-johtamisjärjestelmästandardien soveltaminen käytäntöön. Aiempi kokemus yritysten sisäisistä kehitystehtävistä, muun muassa sisäisten auditointien vastaavana ja IMS-ohjelmiston pääkäyttäjänä, antaa Evelinalle kykyä tukea tehokkaasti organisaatioiden kehitystyötä.  Evelinan työskentelylle on ominaista keskusteleva ja ratkaisukeskeinen ote sekä kyky auttaa pilkkomaan ja hahmottamaan monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Lisäksi Evelinalta löytyy IPMA D -projektiosaajasertifikaatti.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. 

Qualitas Fennica tekee koulutuksia myös organisaatiokohtaisesti ja juuri sinulle räätälöitynä. Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Qualitas Fennica Twitterissä


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisäisen auditoinnin perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Qualitas Fennica
Valimotie 21
00380 Helsinki

Qualitas Fennica – jalostamme osaajista huippuja

Arter Oy suunnittelee Qualitas Fennica -tuotenimen alla avoimia ja organisaatiokohtaisia koulutuksia sekä pidempikestoisia valmennuksia. Koulutukset suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan ja heidän menestymistään tukeviksi. Yrityksellä on useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien sekä arviointien kokemus teollisuudesta, terveydenhuollosta...

Lue lisää kouluttajasta Qualitas Fennica ja katso koulutustarjonta täältä

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 6 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Koulutukseen osallistunut
02 joulu 2020

Hyvä koulutus!

5/5
Koulutukseen osallistunut
03 marras 2020

Koulutus oli hyvin allakoitu ja toteutustapa oli miellyttävä sekä tehokas. Sain paljon vahvistusta omalle arkityölle, mutta myös hyviä kehitysideoita.

5/5
Koulutukseen osallistunut
20 loka 2020

Koulutus oli mukavasti rytmitetty, harjoitukset olivat hyödyllisiä. Onnistunut kokonaisuus. Kouluttaja oli ammattitaitoinen ja innostunut päivän teemasta.

Sponsoroitu