Työvoimakoulutus

Luovuus käyttöön! Taideteollisuusalan perustutkinto

Suomen Yrittäjäopisto, paikassa Teuva
Kesto
1 vuosi
Seuraava toteutus
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
1 vuosi
Seuraava toteutus
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Luovuus käyttöön! Taideteollisuusalan perustutkinto

Luovuus käyttöön! Taideteollisuusalan perustutkinto / Suomen Yrittäjäopisto

Tartu tilaisuuteen – tee kädentaidostasi ammatti!

Haluaisitko oppia puusepän töitä tai sisustusalan remppahommia? Oletko käytännönläheinen käsillä tekijä?

Taideteollisuusalan perustutkinnon suorittanut osaa valmistaa oman alansa tuotteita, tiloja tai palveluja. Artesaani taitaa oman alansa kädentaidot, materiaalit, työvälineet ja valmistusmenetelmät. Tutuksi tulevat myös yrittäjyys sekä esteettinen, visuaalinen ja kulttuurillinen osaaminen.

Koulutukseen on jatkuva haku, ja valintahaastatteluja tehdään noin kuukauden välein. Koulutus on opiskelijalle maksutonta työvoimakoulutusta. Opintoja Teuvalla ja verkossa.

Mitä koulutus tarjoaa kädentaidoista kiinnostuneelle?

Kädentaitojen koulutustarjottimen koulutuksella hankit käytännön osaamista, jota tarvitset alalle työllistymiseen.

Taideteollisuusalan perustutkinnon koulutustarjotin tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja kouluttautua puusepänalalle tai sisustus- ja remontointialalle. Koulutuksessa suoritat taideteollisuusalan perustutkinnon tai tutkinnon osia.

Työvoimakoulutuksena perustutkinnon voi suorittaa sisustus- tai puusepänalalta. Tarjolla myös kahden tutkinnon osan nopea koulutus puuteollisuuden palvelukseen.

Yksilöllinen koulutuspolku kohti omaa tavoitettasi

Ennen koulutuksen aloittamista voit hakea mahdollisia työssäoppimispaikkoja. Työssäoppimispaikan puuttuminen ei estä opintojen aloitusta. 

Ole itse aktiivinen työpaikan hankkimisessa, sillä siten varmistat, että pääset työelämäjaksolle paikkaan, joka kiinnostaa erityisesti sinua. Otathan huomioon työpaikkaa hankkiessasi, että sen tulee tukea omia oppimis- ja työllistymistavoitteitasi.

Työpaikkoja sinulla on opintojen aikana tyypillisesti 2–3 kpl. Työpaikkojen määrä riippuu sinulle tehdystä henkilökohtaisesta suunnitelmasta ja siitä, millaisia mahdollisuuksia työpaikka tarjoaa.

Hakeutuminen koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hae koulutukseen TE-palveluiden kautta.

Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Luovuus käyttöön! Taideteollisuusalan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Teuva
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu sekä henkilöille, joilla ei ole alan aikaisempaa osaamista, että heille, joilla on jo kokemusta alalta.

Jos sinulla on aikaisempaa koulutusta, kokemusta tai muulla tavoin hankittua alan osaamista, koulutus voidaan toteuttaa lisä- ja täydennyskoulutuksena.

Tärkeintä on, että olet aidosti kiinnostunut ja haluat työllistyä alalle.

Mikäli sinulla on aiempaa koulutusta, kokemusta tai muulla tavoin hankittua alan osaamista, voit suorittaa koulutuksen lisä- ja täydennyskoulutuksena.

Koulutus sopii sinulle, jos

 • haluat täydentää nykyistä osaamistasi
 • käsillä tekeminen ja visuaalisuus ovat intohimosi
 • haluat työskennellä kädentaitojen alalla
 • olet valmis tekemään töitä ja oppimaan uutta
 • olet työtön tai työttömyysuhan alainen

Tutkinto / todistus

Voit työllistyä näille aloille

 • Puualan artesaani
 • Sisustusalan artesaani
 • Puuseppä tai konepuuseppä
 • Sisustuspuuseppä
 • Sisustaja-remontoija
 • Tuotantotyöntekijä
 • Puutuotteiden asentaja
 • Puuseppä-yrittäjä
 • Sisustus- ja remontointialan yrittäjä

Aikataulu

Opintojen toteutus ja kesto määräytyy sinulle yksilöllisesti valitun koulutuskokonaisuuden perusteella. Yleisin koulutuksen kesto koko tutkintoa suorittaessasi on noin 12 kuukautta. Jos suoritat vain tutkinnon osia, on koulutusaikasi lyhyempi.

Koulutuksen alussa käyt ohjaajan kanssa aloituskeskustelun, jossa opintosi suunnitellaan sekä laaditaan sinulle henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koko perustutkintoon voi yhdistää tutkinnon osia ja kursseja myös muista ammatillisen koulutuksen tutkinnoista, riippuen siitä, mikä kokonaisuus palvelee tilannettasi parhaiten. Kokonaisuus, tarvittavat kurssit ja tutkinnon osat valitaan yhdessä oman ohjaajasi kanssa. Kahden tutkinnon osan toteutuksessa suoritat ennalta määritellyt kaksi tutkinnon osaa.

Koulutusmuoto

Opintoihin kuuluu lähiopetusta, verkko-opintoja ja työssäoppimista. Teoria viedään käytäntöön soveltavissa lähipäivissä. Niissä syvennät osaamistasi käytännön harjoittein yhdessä ammattitaitoisen kouluttajan kanssa.

Työssäoppiminen

Oppimaasi pääset yhdistämään työssäoppimiseen, jossa kokemuksen kautta kartutat osaamistasi aidoissa työelämän tehtävissä.

Kustannukset

Työvoimakoulutus on maksuton

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luovuus käyttöön! Taideteollisuusalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Suomen Yrittäjäopisto
Nikolaintie 10
62200 Kauhava

Suomen Yrittäjäopisto näyttää uudistumisen suunnan

Suomen Yrittäjäopisto on valtakunnallinen koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio ja ammatillinen oppilaitos, joka on erikoistunut aikuiskoulutukseen. Oppilaitos vastaa laajasti tulevaisuuden koulutustarpeisiin käytännönläheisellä liiketoimintaosaamisella sekä teknologisella ja tuotannollisella asiantuntijuudella. Kiinteät toimipaikat ovat Kauhavalla, Seinäjoella, Hämeenlinnassa, Teuvalla, Tampereella ja Turussa. Vuosittain Suomen Yrittäjäopisto järjestää...

Lue lisää kouluttajasta Suomen Yrittäjäopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu