Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja ja digimessut – maksuton UpSkill-virtuaalitapahtuma on käynnissä, tervetuloa mukaan! 🚀

Näyttää 1-13 koulutusta 13 tuloksesta
Näyttää 1-13 koulutusta 13 tuloksesta
 

Taiteen ja kulttuurin koulutus

Taidekoulutus jaetaan yleensä neljään eri opintoalaan: käsi- ja taideteollisuus, viestintä- ja informaatiotieteet, teatteri ja tanssi sekä musiikki. Kulttuurikoulutus on erittäin laaja pitäen sisällään monia eri koulutuksia ja työskentelymahdollisuuksia. 

Kirjoituskurssit

Kirjoittamiseen liittyviä kursseja on tarjolla monenlaisia. Kirjoituskurssit voivat keskittyä esimerkiksi luovaan kirjoittamiseen tai asiakirjoittamiseen. 

Luovan kirjoittamisen kurssit on usein tarkoitettu kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille, jotka toivovat uusia keinoja saada tekstiinsä elävyyttä ja taitoja viedä projektejaan eteenpäin. Komiikan kirjoittamisen kurssilla käsitellään huumoria kirjoittamisen tyylikeinona. Näyttämökirjoittamisen kurssilla perehdytään esitettäväksi tarkoitetun tekstin kirjoittamiseen.

Kuvataideopinnot

Kuvataideopinnoissa perehdytään taiteelliseen ilmaisuun ja sen perusilmaisutekniikoihin sekä kuvan rakentamisen peruskysymyksiin. Kuvataideopintojen perusopintoihin sisältyy seuraavia aiheita:

  • Kuvan rakentamisen perusteet
  • Värioppi
  • Maalaus
  • Havaintopiirustus
  • Plastinen sommittelu
  • Taidegrafiikka.

Kuvataiteen syventävät aineopinnot syventävät opiskelijan valmiuksia tietyillä kuvataiteen osa-alueilla (esimerkiksi piirustus, maalaus ja taidegrafiikka) ja antavat valmiuksia itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn.

Taide- ja kulttuurialan vaatimukset

Taiteen ja kulttuurin alalla työskentely on monien unelma, mikä tarkoittaa kovaa kilpailua niin opiskelu- kuin työpaikoistakin. Työskentely taiteen ja kulttuurin alalla vaatii taidon ja lahjakkuuden lisäksi määrätietoisuutta ja kovaa työtä. Alalla on lukemattomia suuntautumisvaihtoehtoja, ja kouluttautumisen jälkeen työmahdollisuuksia on monia. Tärkeitä ominaisuuksia alalla työskentelevälle ovat luovuus, ongelmanratkaisutaidot sekä kyky hahmottaa visuaalista ympäristöä. Myös kielitaito ja oman osaamisen markkinointi auttavat menestymään alalla.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: Studentum.fi, ammattinetti.fi, Hämeen kesäyliopisto, Kirjan talo

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää