Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
Näyttää 1-11 koulutusta 11 tuloksesta
 

Taiteen ja kulttuurin koulutus

Taidekoulutus jaetaan yleensä neljään eri opintoalaan: käsi- ja taideteollisuus, viestintä- ja informaatiotieteet, teatteri ja tanssi sekä musiikki. Kulttuurikoulutus on erittäin laaja pitäen sisällään monia eri koulutuksia ja työskentelymahdollisuuksia. 

Kirjoituskurssit

Kirjoittamiseen liittyviä kursseja on tarjolla monenlaisia. Kirjoituskurssit voivat keskittyä esimerkiksi luovaan kirjoittamiseen tai asiakirjoittamiseen. 

Luovan kirjoittamisen kurssit on usein tarkoitettu kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille, jotka toivovat uusia keinoja saada tekstiinsä elävyyttä ja taitoja viedä projektejaan eteenpäin. Komiikan kirjoittamisen kurssilla käsitellään huumoria kirjoittamisen tyylikeinona. Näyttämökirjoittamisen kurssilla perehdytään esitettäväksi tarkoitetun tekstin kirjoittamiseen.

Kuvataideopinnot

Kuvataideopinnoissa perehdytään taiteelliseen ilmaisuun ja sen perusilmaisutekniikoihin sekä kuvan rakentamisen peruskysymyksiin. Kuvataideopintojen perusopintoihin sisältyy seuraavia aiheita:

  • Kuvan rakentamisen perusteet
  • Värioppi
  • Maalaus
  • Havaintopiirustus
  • Plastinen sommittelu
  • Taidegrafiikka.

Kuvataiteen syventävät aineopinnot syventävät opiskelijan valmiuksia tietyillä kuvataiteen osa-alueilla (esimerkiksi piirustus, maalaus ja taidegrafiikka) ja antavat valmiuksia itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn.

Taide- ja kulttuurialan vaatimukset

Taiteen ja kulttuurin alalla työskentely on monien unelma, mikä tarkoittaa kovaa kilpailua niin opiskelu- kuin työpaikoistakin. Työskentely taiteen ja kulttuurin alalla vaatii taidon ja lahjakkuuden lisäksi määrätietoisuutta ja kovaa työtä. Alalla on lukemattomia suuntautumisvaihtoehtoja, ja kouluttautumisen jälkeen työmahdollisuuksia on monia. Tärkeitä ominaisuuksia alalla työskentelevälle ovat luovuus, ongelmanratkaisutaidot sekä kyky hahmottaa visuaalista ympäristöä. Myös kielitaito ja oman osaamisen markkinointi auttavat menestymään alalla.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: Studentum.fi, ammattinetti.fi, Hämeen kesäyliopisto, Kirjan talo

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää