Kädentaitojen ohjaajan koulutus

Suomen Yrittäjäopisto, paikassa Tampere (+1 sijaintia)
Kesto
1 vuosi
Seuraava toteutus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
1 vuosi
Seuraava toteutus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kädentaitojen ohjaajan koulutus

Kädentaitojen ohjaajan koulutus

Ihmisten vapaa-ajan lisääntyminen ja käsitöiden harrastamisen suosio lisäävät hyvien ohjaajien tarvetta. Hyvän harrastuksen lisäksi käsitöiden tekeminen ja kädentaitojen kehittäminen voivat olla tärkeä osa muun muassa kuntoutusta sekä merkittävä elämys tai jotain uutta sisältöä elämään antava taito.

Käsityötaidon oppimisen merkitys on suuri, sen merkitys on suurempi kuin itse työssä tarvittavat kädentaidot. Kädentaitojen opettaminen ja ohjaaminen edellyttävät ohjaajalta teknisen osaamisen lisäksi hyviä ohjaustaitoja. Hyvät ohjaustaidot 0vat tarpeen monella alalla ja monissa työtehtävissä.

Keskeisenä tavoitteena on saada valmiudet ohjata lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoimintoja mm. kouluissa, leiri- ja kurssikeskuksissa, opistoissa ja nuorisotaloissa sekä palvelukeskuksissa. Tavoitteena voi olla myös oman ohjaustyön, työpaikan ohjaustoiminnan tai yritystoiminnan kehittäminen.

Opiskelua Teuvalla, verkossa, etänä ja työpaikoilla. Kädentaitojen ohjaajan koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Se sisältää lähiopiskelua, etäopiskelua, verk­ko-opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Opintojen toteutus suunnitellaan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Siinä huomioidaan mm. aikaisempi osaaminen, työpaikalla tapahtuva oppiminen ja yksilöl­liset ohjaustarpeet.Lue lisää aikuisopiskelusta Suomen Yrittäjäopistolla.

Koulutuksessa opiskellaan ohjaustoiminnassa käytettäviä käsityötekniikoita, ohjausmenetelmiä ja oppimistyylejä. Opiskellaan miten motivoidaan, kannustetaan ja annetaan palautetta. Ideoidaan erilaisia ohjauspalveluja, laaditaan työohjeita ja havaintomateriaaleja. Lisäksi opitaan markkinoimaan omaa osaamista ja palveluita asiakkaalle.

Koulutuksessa opit suunnittelemaan käsityötaitojen ohjausta, ohjaamaan käsityötaitoja ja tuotteistamaan ohjauspalveluita. Koulutuksessa opit myös valmistamaan puu-, verhoilu- ja tekstiilialan tuotteita. Opit motivoimaan, kannustamaan ja antamaan palautetta. Ideoit ja tuotat erilaisia ohjauspalveluita, markkinoit osaamistasi ja palveluita asiakkaille, käyttäen erilaisia digitaalisia välineitä ja muita tarkoituksenmukaisia kanavia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kädentaitojen ohjaajan koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Teuva
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku

Kohderyhmä

Kädentaitojen ohjaajan koulutus on suunniteltu ohjaajan työstä kiinnostuneille aikuisille (vähintään 18 vuoden ikä), jotka tarvitsevat nykyisessä tai tulevassa työssään ohjaustaitoja. Se soveltuu opetus- ja ohjaustehtävissä toimiville kuten harrastustoiminnan, yhdistysten ja kansalaisopistojen ohjaajille sekä alan pienyrittäjille, jotka haluavat kehittää toimintaansa.

Koulutuksesta on hyötyä kädentaitoja jo opiskelleille, joilla on halu tehdä luovaa työtä, nähdä kättensä jäljet ja jakaa osaamistaan opetus- ja ohjaustyössä toimien. Koulutus soveltuu myös alan jatko-opintoja suunnitteleville sekä ohjaustehtävistä kiinnostuneille, joilla on jo kädentaitoja esimerkiksi harrastusten kautta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kädentaitojen ohjaajan koulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Suomen Yrittäjäopisto
Nikolaintie 10
62200 Kauhava

Suomen Yrittäjäopisto näyttää uudistumisen suunnan

Suomen Yrittäjäopisto on valtakunnallinen koulutus- ja asiantuntijaorganisaatio ja ammatillinen oppilaitos, joka on erikoistunut aikuiskoulutukseen. Oppilaitos vastaa laajasti tulevaisuuden koulutustarpeisiin käytännönläheisellä liiketoimintaosaamisella sekä teknologisella ja tuotannollisella asiantuntijuudella. Kiinteät toimipaikat ovat Kauhavalla, Seinäjoella, Hämeenlinnassa, Teuvalla, Tampereella ja Turussa. Vuosittain Suomen Yrittäjäopisto järjestää...

Lue lisää kouluttajasta Suomen Yrittäjäopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu