Uusi EU:n koneasetus 2023/1230

Taitotalo, paikassa Tampere
Kesto
1 päivä
Hinta
870 EUR + alv 24 % (yht. 1 078,80 EUR)
Seuraava toteutus
25 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
1 päivä
Hinta
870 EUR + alv 24 % (yht. 1 078,80 EUR)
Seuraava toteutus
25 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Uusi EU:n koneasetus 2023/1230

Taitotalo

Uusi EU:n koneasetus julkaistiin kesäkuussa 2023, ja se korvaa tammikuussa 2027 nykyisen EU:n konedirektiivin (2006/42/EY). Seminaarissa tutustutaan uuden koneasetuksen sisältöön ja käydään läpi asetuksen sisältämät merkittävimmät erot konedirektiiviin verrattuna. 

Seminaaripäivän aikana perehdytään erityisesti koneiden suunnittelijoita ja valmistajia koskeviin uusiin ja muuttuviin vaatimuksiin, minkä lisäksi tutustutaan myös uusiin koneiden merkittäviä muutostöitä tekeviä tahoja sekä koneiden maahantuojia ja jakelijoita koskeviin vaatimuksiin. Seminaarin päätteeksi kuullaan, miten ja millä aikataululla koneasetuksesta johtuva standardien uusinta etenee ja miten uusintatyöhön voi osallistua.

Seminaarissa saat selkeän käsityksen siitä, miten konedirektiivin 2006/42/EY korvaava uusi EU:n koneasetus 2023/1230 tulee muuttamaan konesääntelyä EU:ssa, mitä olennaisia muutoksia verrattuna nykytilanteeseen uudistus tuo mukanaan ja miten paljon aikaa muutoksiin on valmistautua.

Kouluttajat

Katri Tytykoski, liiketoimintapäällikkö, FINN-Tarkastus

Jukka-Pekka Rapinoja, asiantuntija, METSTA (Metalliteollisuuden standardisointiyhdistys ry)

Katri Tytykoskella on pitkä kokemus erilaisista koneturvallisuuteen liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Hän on viranomaisroolissa osallistunut koneturvallisuuteen liittyvän lainsäädännön valmisteluun niin kansallisella kuin EU:n tasolla sekä tehnyt erilaisia tarkastuksia ja arviointeja tarkastuslaitosten palveluksessa ollessaan. Päivätöinään Katri edusti Suomea koneasetusneuvotteluissa EU:n neuvostossa 4/2021 – 1/2023, joten Katri tuntee uuden asetuksen sisällön perinpohjaisesti. Hänellä on ainoana Suomessa ensikäden tietoa asetuksen sisällöstä ja uusien vaatimusten soveltamisesta käytäntöön. Koneturvallisuuskouluttajana toimimisesta Katrilla on yli 15 vuoden kokemus. Katrin taustoihin voi tutustua tarkemmin LinkedIn:ssä: www.linkedin.com/in/katritytykoski/

Jukka-Pekka Rapinoja toimii standardoinnin asiantuntijana METSTAlla ja hänen vastuualueelleen kuuluu koneturvallisuuden, hissien ja teknisen tuotemäärittelyn standardoinnin seuraaminen Suomessa ja kansainvälisesti. Rapinoja on usean CENin ja ISOn hissityöryhmän sihteeri ja seuraa läheltä koneturvallisuuteen liittyvän standardointipyynnön valmistelua.

Ohjelmassa

 • Mistä uudessa EU:n koneasetuksessa on kysymys?
 • Miten koneen valmistajan velvollisuudet muuttuvat EU:n koneasetuksen myötä?
 • Osittain valmiin koneen valmistajan velvollisuudet EU:n koneasetuksessa
 • Koneiden merkittävät muutokset
 • Yhdenmukaistetut koneturvallisuusstandardit ja koneasetuksesta johtuva standardien uusinta

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

25 marraskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Tampere
 • suomi

Kohderyhmä


 • koneiden suunnittelijat ja valmistajat
 • koneiden maahantuojat ja jakelijat
 • koneiden muutostöitä tekevät tai teettävät yritykset
 • koneiden käytönaikaisesta turvallisuudesta vastaavat
 • muut uudesta EU:n koneasetuksesta ja koneturvallisuudesta kiinnostuneet
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu