Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Käytännön digitaalinen palvelumuotoilu

UX Academy
Yhteenveto
6 viikkoa
1 490 EUR + alv 24 %
16.8.2021
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus

Käytännön digitaalinen palvelumuotoilu

Digitaalinen palvelumuotoilu -verkkokurssi

Käytännön digitaalinen palvelumuotoilu -verkkokoulutus

Tällä kurssilla opit tehokkaiden käytännön harjoitusten avulla hyödyntämään palvelumuotoilua verkkopalveluiden, verkkokauppojen ja mobiilisovellusten konseptin suunnittelussa. Kurssi opettaa käyttäjälähtöisen suunnittelun perusteet ja sopii siten erinomaisesti ensimmäiseksi kurssiksi myös UX-suunnittelusta kiinnostuneille.

Paras tapa oppia on itse tekeminen

Kurssin jälkeen ymmärrät, miten palvelumuotoilun ja Lean Startup -henkisen ketterän kehittämisen avulla palvelukonseptia voidaan rakentaa loppukäyttäjiä osallistaen. Opit hyödyntämään perusperiaatteita omassa työssäsi.

Henkilökohtaista sparrausta omaan projektiisi

Tällä kurssilla sinulla on viikoittain tunnin sparrauspuhelu yhdessä mentorin kanssa. Mentori on digitaalisen palvelumuotoilun ammattilainen. Saat tukea harjoitusprojektisi edistämiseen, esim. käyttäjätarpeiden analysointiin ja konseptin ideointiin. Jos sinulla ei ole omaa harjoitusaihetta mielessäsi, valitaan yhdessä aihe, joka auttaa parhaiten sinua oppimistavoitteissasi.

Tällä verkkokurssilla

  • Harjoittelet muotoilijan menetelmiä yksityiskohtaisten esimerkkien avulla
  • Opit kokeilemaan nopeasti ratkaisuideoita prototyypeillä
  • Saat työelämän projekteihin sopivat työpohjat
  • Saat ohjeet miten voit järjestää ideointityöpajoja
  • Saat kouluttajalta henkilökohtaista palautetta puhelimitse ja kirjallisesti

Koulutuksen sisältö

Kurssi etenee digitaalisen palvelumuotoilun prosessin vaiheiden mukaisesti. Saat jokaisesta kurssin aiheesta harjoitustehtävän, jonka voit tehdä käyttäen omaa harjoitusprojektiasi tai kurssilta saatavaa harjoitusaihetta.

1. Johdanto palvelumuotoiluun ja kokeiluihin

Mitä on palvelumuotoilu ja mitä ovat nopeat kokeilut? Miksi palveluita kannattaa kehittää yhdessä asiakkaiden kanssa?  Digitaalisen palvelumuotoilun prosessin esittely.

2. Liiketoiminnan tavoitteet ja asiakasryhmät

Miten projektille asetetaan mitattavat tavoitteet, jotka toimivat “pohjantähtenä” työn edetessä?  Kirjataan ylös myös oletukset kohdeasiakkaista ja heidän tarpeistaan.

3. Asiakkaan (käyttäjän) ongelmien selvitys

Miten käyttäjiä kannattaa haastatella ja havainnoida? Valmistellaan ja toteutetaan käyttäjätiedon kerääminen.

4. Persoona ja asiakaspolku -kuvaukset

Haastatteluilla kerätyn käyttäjätiedon purkaminen ja visualisointi. Ratkaistavien ongelmien määrittely.

5. Ratkaisun ideointi ja konseptin kuvaus

Miten käyttäjätieto hyödynnetään ideoinnissa? Kilpailija-analyysi, ratkaisujen ideointi ja konseptin päätoiminnallisuuden kuvaaminen.

6. Kokeilun suunnittelu ja toteutus

Miten voidaan nopeasti testata konsepti- ja käyttöliittymäideoiden houkuttelevuutta ja toimivuutta käyttäjiä osallistamalla? Kokeilujen valmistelu ja yksinkertaisten visuaalisten prototyyppien tuottaminen.

7. Idetointityöpaja tiimin kanssa

Miten voit järjestää ja fasilitoida ideointityöpajan?  Ideointityöpajassa mietitään yhdessä ratkaisuja ideointiharjoituksien avulla. Hyvä valmistautuminen on tärkeää.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Käytännön digitaalinen palvelumuotoilu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Kurssi sopii aiheesta kiinnostuneille, jotka haluavat oppia käytännön työelämässä toimivia menetelmiä suoraan alan ammattilaiselta. Osallistuminen ei vaadi esitietoja tai teknistä osaamista.

Aikataulu

Kurssin kesto on noin 6-10 viikkoa, riippuen opiskelijan etenemisnopeudesta. Viikottainen ajankäyttö on n. 5 tuntia sisältäen videoluentojen katsomisen, harjoitusten tekemisen ja puhelun mentorin kanssa.  Viikottainen ajankäyttö vaihtelee hieman ko. viikon aiheen mukaan.  Jos valitset kurssin harjoitusprojektiksi isomman projektin (esim. työhösi liittyen), voi ajankäyttö olla suurempikin.

Kouluttaja

Verkkokurssilla kouluttajana ja mentorina toimii Juha-Antti Huusko. Huuskolla on yli 17 vuoden käytännön kokemus digitaalisesta palvelumuotoilusta, verkkopalvelujen ja mobiilisovellusten suunnittelusta ja käyttäjätutkimuksesta. Hän on työskennellyt digitaalisissa kehitysprojekteissa isoissa organisaatioissa ja startup-yrityksissä.

Kustannukset

1490€ + alv. 24%

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Käytännön digitaalinen palvelumuotoilu? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

UX Academy

UX Academy Finland – käytännönläheisiä verkkokursseja

UX Academy tarjoaa verkkokoulutusta palvelumuotoilusta (Service Design / Design Thinking) ja UX/UI-suunnittelusta (User Experience Design).  Kursseilla käydään läpi työtapoja ja -periaatteita käytännön esimerkkien kautta. Sen jälkeen teet itse harjoitustehtäviä, joihin voit saada mentorilta palautetta kirjallisesti ja etätapaamisissa. Mentori on alan...


Lue lisää kouluttajasta UX Academy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

UX Academy

Puuhkalakintie 22
02780 Espoo

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Käytännön digitaalinen palvelumuotoilu täytä seuraavat tiedot: