Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 89 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 89 tuloksesta

Rakennusalan koulutus varmistaa rakennusten turvallisuuden

Rakennusala kehittyy jatkuvasti uuden teknologian, rakennusmateriaalien, -tekniikoiden ja trendien myötä, ja ala työllistää Suomessa suuren määrän ihmisiä. Ala on monipuolinen ja vaihteleva, mutta myös vastuullinen. Rakennusala sopii ihmisille, jotka pitävät projektiluontoisesta työskentelystä ja oman työnsä jäljen näkemisestä. Työ on fyysistä, mutta tarkkuutta vaativaa.

Rakennusalan teknisen osaamisen lisäksi rakennusalan työntekijöiden ja rakennuttajien on syytä olla perillä rakennusalan sopimusten keskeisistä asioista, työturvallisuudesta ja tapaturmiin varautumisesta. Näihin tarpeisiin löydät omat koulutusvaihtoehtonsa sopimusoikeuden koulutuksista, työturvallisuuden kursseista sekä ensiapukoulutuksista.

Rakennusalan koulutusten tehtävänä on varmistaa, että rakennusalan työntekijät ovat ammattitaitoisia ja että he ovat perillä alan tuoreimmista tekniikoista, välineistä ja menetelmistä.

Rakennusalalla monipuolisia työtehtäviä

Rakennusala tarjoaa alana monipuolisia työtehtäviä. Rakennusalalla voi suuntautua esimerkiksi talonrakennukseen, infrarakentamiseen, rakennustuotantoon tai kiinteistönpitoon liittyvään rakentamiseen.

Talonrakennus keskittyy erilaisten talonrakennuskohteiden rakenne- ja rakennussuunnitteluun. Infrarakentaminen puolestaan tarkoittaa esimerkiksi liikenneväylien, tieverkostojen sekä maa- ja vesirakenteiden suunnittelua ja rakentamista.

Rakennustuotanto keskittyy esimerkiksi rakennustyömaan tai talon rakennusprojektin johtamiseen ja organisoimiseen. Kiinteistönpitoa käsittelevä rakentaminen antaa edellytykset kiinteistöjen ylläpitoon ja isännöintiin.

Rakennusalalla kouluttautuminen on tärkeää

Rakennusalan koulutus joko auttaa sinut alkuun tai syventää sinulla jo olevia taitoja. Rakennusala ja siihen liittyvä tekniikka kehittyvät jatkuvasti, joten alan ammattilaisen on tärkeää pysyä mukana kehityksessä. 

Myös esimerkiksi rakennusmateriaalit ja alan trendit vaihtelevat. Rakennusalalla tulee lisäksi tuntea huomattava määrä erilaisia lakeja, rajoituksia, turvallisuusmääräyksiä ja sopimuksia.

Rakennusalalla koulutetaan paljon, ja koulutuksia löytyy alalla vasta aloitteleville sekä jo kokeneemmille ammattilaisille. Koulutus voi olla tutkintoon johtavaa pidempiaikaista koulutusta tai johonkin tiettyyn aihealueeseen syventävää oppimista.

Talonrakentajan koulutus

Talonrakentajan koulutus (rakennusalan perustutkinto) antaa valmiudet työskennellä talonrakentajana. Tutkinnon suorittaneet saavat perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Koulutuksen suoritettuaan he tuntevat lisäksi työturvallisuuden, taloudellisuuden, yrittäjyyden ja asiakaspalvelun merkityksen.

Talonrakentajan koulutuksen aikana tutustutaan muun muassa seuraaviin rakennusalan sisältöalueisiin:

 • Perustyöt
 • Runkovaiheen työt
 • Sisävalmistusvaiheen työt
 • Ulkoverhous- ja kattotyöt
 • Muuraus
 • Laatoitus
 • Raudoitus ja betonointi
 • Korjausrakentaminen
 • Ikkunatyöt

Koulutukseen kuuluvat myös seuraavat lupakorttikoulutukset:

 • Työturvallisuuskortti
 • Tulityökortti
 • Ensiapu 1

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Amiedu, Edupoli

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää