Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 36 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 36 tulosta
12

Tulityökortti valmistaa tulenarkoihin tilanteisiin

Tulityökortti täytyy olla suoritettuna, mikäli tuli tuli liittyy työhösi millään tavalla. On täysin ymmärrettävää, että tulen kanssa työskenteleviltä henkilöiltä vaaditaan erityistä osaamista turvallisuuden takaamiseksi. Paloturvallisuus ja sen tunteminen opastaa tunnistamaan vaaran aiheuttajia, ehkäisemään onnettomuuksia sekä toimimaan oikein onnettomuustilanteissa. Paloturvallisuus koskee jokaista ihmistä, sillä pienikin huolimattomuus voi sytyttää isoja tulipaloja, joilla voi olla vakavia seurauksia. Palo voi syttyä missä tahansa, oli kyse sitten omasta kodista, työpaikasta tai julkisesta tilasta ja on olennaista osata toimia vaaratilanteissa oikein.

Pelastuslain mukaan se, joka omistaa rakennuksen tai harjoittaa siellä teollisuus- tai liiketoimintaa, on ensisijaisesti vastuussa kiinteistön palontorjunnasta. Tulipalon ennaltaehkäisy ja järkevät varotoimet koskettavat kuitenkin meitä kaikkia - niin kotona kuin työelämässäkin. Tulityökorttikoulutus voi siis olla ajankohtainen koska tahansa. Erityisen ajankohtainen se on henkilöille, jotka ovat työssään tai työpaikoillaan tulen kanssa tekemisissä, ja niinpä näiltä henkilöiltä tulee löytyä voimassa oleva tulityökortti. 

Tulityökurssi 

Tulityökurssi on lähtökohta sille, että voit tehdä töitä tulen parissa. Tulityökortti puolestaan on hyväksytyllä testisuorituksella saatava määräaikainen kortti, jonka haltija on oikeutettu tulitöiden tekemiseen. Kortti on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä, mutta koulutusta tarjoavat useat eri tahot ympäri Suomen. Kortin tarkoituksena on antaa työntekijälle valmiudet ennalta ehkäistä tulityöonnettomuuksien syntyminen.

Tulitöitä tekevällä on oltava voimassa oleva tulityökortti. Tulitöillä tarkoitetaan palovaaran aiheuttavia töitä. Yleisimpiä työpaikkoja ovat rakennustyömaat sekä metalli- ja kemianteollisuuden työpaikat. Tulityökurssi kestää yhden päivän ja kurssin todistus, tulityökortti, on voimassa viisi vuotta suoritusajankohdasta.

Tulityökorttikoulutus opettaa miten toimia tulipalon syttyessä

Tulityökorttikoulutus opettaa muun muassa sen, että tulipalon yllättäessä jokaisen on hyvä tietää miten aloittaa tulipalon sammuttaminen, sillä palokunnan saapuminen saattaa kestää ja useat palot saa tukahdutettua itse. Kotona syttyvän, pienehkön tulipalon jokainen voi sammuttaa itse palosammuttimella, kannella (öljypalot), peitteellä tai vedellä esimerkiksi letkun tai sangon avulla. Jos palo on mittavampi, ei sitä tule yrittää sammuttaa itse, vaan huoneesta tai asunnosta on poistuttava mahdollisimman nopeasti. Palon syttyessä tulee soittaa hätäkeskukseen ja olla valmis neuvomaan palokunnan paikalle. Palovaara tulee aina ottaa huomioon esimerkiksi grilliä käytettäessä, kynttilöitä poltettaessa ja tupakoitaessa.

Tulityökoulutus auttaa tunnistamaan vaarat

Tulityökoulutus opastaa muun muassa siihen, kuin tunnistaa tulen aiheuttamat vaaratilanteet, kuinka estää niitä sekä kuinka toimia tällaisissa tilanteissa. Esimerkiksi monet vaatteissa käytettävät tekstiilit ovat hyvin paloherkkiä ja syttyvät helposti. Vaatteiden syttyessä palamaan, tulee heittäytyä maahan ja kieriä kunnes tuli tukahtuu. Mikäli toisen ihmisen vaatteet syttyvät palamaan, tulee hänet kaataa maahan. Tulen voi sammuttaa kierittelemällä tai maton, peitteen tai veden avulla. Liekit tulee sammuttaa ensin ihmisen pään lähettyviltä kasvojen suojelemiseksi. Kytevät vaatteet voi jäähdyttää vedellä ja on tärkeää muistaa, ettei ihoon kiinni palaneita vaatteita saa irroittaa itse.

Palaa sivun alkuun

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Etsi kurssi kalenterin avulla
helmikuu 2019
ma
ti
ke
to
pe
la
su
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Inspiraatioksi
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää
Kaupan esimiehen EAT:lla varmuut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Tove Fihlström työskentelee Club Managerina Turun keskustan Elixialla. Hän vastaa yksikkönsä toiminnasta ja toimii siellä esimiehenä. Varmuutta esimiestyöskentelyyn hän on saanut kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnosta.

Lue lisää