Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 206 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 206 tuloksesta

Työturvallisuuskoulutus ennaltaehkäisee tapaturmia

Työturvallisuuskoulutus on ensisijaisen tärkeää, jotta turvallisuus työpaikalla voidaan taata. Pelastuslain mukaan rakennuksen omistaja, haltija sekä toiminnanharjoittaja on ensisijaisesti vastuussa kiinteistön turvallisuudesta. Tämä tarkoittaa niin ennaltaehkäisyä kuin pelastustoimenpiteitä.

Laki määrää myös, että rakennukset on suunniteltava, rakennettava ja pidettävä kunnossa siten, että onnettomuusriski on mahdollisimman pieni ja että tulipalon sattuessa pelastustoiminta on mahdollista. Jotta nämä määräykset voidaan toteuttaa, on rakennuksessa työskentelevien ihmisten oltava tietoisia määräyksistä ja tarvittavista toimenpiteistä. Heidän on myös osattava toimia onnettomuuden sattuessa.

Tämän vuoksi kaikenlainen työturvallisuuskoulutus on sekä suositeltavaa että suosittua. 

Työturvallisuuskurssi: Organisaation turvallisuus määräytyy liiketoiminnan mukaan

Työturvallisuus tarkoittaa sitä, että työpaikan fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset työolot ovat kunnossa. Turvallinen työympäristö, toimiva työyhteisö ja sopiva kuormittavuus tekee työnteosta mielekästä ja palkitsevaa.

Toimintanne luonne määrittää sen, minkälaisen turvallisuustason yrityksenne tarvitsee, ja minkälainen työturvallisuuskurssi palvelee tarpeitanne parhaiten. Työturvallisuuden kehittäminen onnistuu esimerkiksi riski- ja turvallisuuskoulutuksissa. Koulutuksissa käsitellään muun muassa sitä, mikä kaikki voi vaikuttaa organisaation turvallisuuteen sekä miten riskejä voi tunnistaa ja ennaltaehkäistä.

Työturvallisuuskoulutus on tarpeellinen, koska työturvallisuus on osa lakimääräistä työsuojelua, jonka tarkoituksena on ennalta ehkäistä erilaisia riskejä ja vaaroja, joita työpaikoilla voi sattua. Työsuojelu on työnantajan ja työntekijöiden välistä yhteistyötä. Työntekijöiden ammattitaitoon kuuluukin tuntea oman työnsä vaarat ja toimia työssään niin, että onnettomuusriski tulee minimoiduksi.

Työsuojelun peruskurssi sopii kaikille työntekijöille. Jos työturvallisuuden kehittäminen ja työhyvinvoinnin parantaminen on lähellä sydäntäsi, voit tutustua työsuojeluvaltuutetun tai työsuojelupäällikön koulutuksiin ja pääset vaikuttamaan omalla työpaikallasi.

Henkilöstön turvallisuusosaaminen ajan tasalle

Erityisen tärkeää on, että organisaation koko henkilöstö tietää, kuinka eri tilanteissa tulee toimia. Työturvallisuuden koulutusten ja toistuvien harjoitusten avulla psytytään ennaltaehkäisemään vaarallisia tilanteita sekä minimoimaan onnettomuuksien aiheuttamia kustannuksia. 

Yksi tunnetuimmista työturvallisuuden alan koulutuksista on työturvallisuuskortti. Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä työpaikalla. Viisi vuotta kerrallaan voimassa olevan kortin saa käyttöönsä suoritettuaan hyväksytysti työturvallisuuskorttikurssin. Jos haluat suorittaa työturvallisuuskortin, kurkista tänne – olemme koonneet yhteen ajankohtaisia työturvallisuuskortin suorittamiseen tähtääviä koulutus- ja testitilaisuuksia.

Turvalliset työvälineet ja niiden oikeaoppinen käyttö on myös keskeinen osa turvallista työntekoa. Muita työturvallisuuteen liittyviä koulutuksia ovat esimerkiksi trukkikorttikoulutus, SFS 6002 sähkötyöturvallisuuskoulutus, työsuojainasiantuntijan koulutus, putoamissuojainten määräaikaistarkastajan peruskurssi ja monet muut koulutukset.

Paloturvallisuus tärkeää myös työpaikalla

Työturvallisuuskoulutukset kannattaa olla käytynä, koska paloturvallisuus on asia, joka jokaisen tulee ottaa huomioon niin kotona kuin työpaikalla. Palontorjunta käsittää sekä ennaltaehkäisyä että oikeaa osaamista onnettomuuden sattuessa. Yleisten palontorjuntaa käsittelevien kurssien lisäksi järjestetään koulutuksia myös ammattilaisille. Paloturvallisuuden koulutuksia löydät täältä. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ttk.fi, tyoturvallisuuskortti.fi

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää