Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 21 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 21 tulosta
12

Tieturvakoulutus – liikenneväylillä työskentely vaatii alan edellyttämää ammattitaitoa

Tieturvakoulutus on tärkeää, koska yleisillä liikenneväylillä työskentely altistaa jatkuvasti liikenteen vaaroille. Toisaalta liikenteen seassa työskentelevät ihmiset haittaavat myös liikennettä ja saattavat aiheuttaa työnteollaan erilaisia vaaratilanteita. Työturvallisuuslainsäädäntö luokitteleekin liikennealueella tehtävän työn vaaralliseksi työksi.

Riskit erilaisissa tiellä tehtävissä töissä vaativat työntekijöiltä ja työjohdolta olosuhteiden edellyttämiä taitoja. Alalla voivat työskennellä ja johtaa vain huolelliset ja ammatissaan pätevät henkilöt.

Tieturva 1 perehdyttää tiellä työskentelyn vaaratekijöihin

Tieturva 1 on koulutusohjelma, jolla Liikennevirasto maanteiden tienpitäjänä pyrkii varmistamaan tiellä työskentelevien perehdytyksen työpaikkansa liikenteen aiheuttamiin vaaratekijöihin.

Liikennevirasto edellyttää, että jokaisella, joka osallistuu yleisellä tiellä, kadulla tai muulla liikennealueella tehtävään työhön on hallussaan Tieturva-pätevyydet.

Tieturva 1 -koulutus on kehitetty kaikilla yleisillä kaduilla, teillä tai liikennealueilla työtä tekeville henkilöille.

Tieturvakoulutus lisää tietämystä liikenneturvallisuudesta

Tieturvakurssi varmistaa sen, että liikennettä ohjataan samalla tapaa tiellä tehtävien töiden yhteydessä, jotta tällaisiin töihin liittyvät riskit pystytään tunnistamaan ja ehkäisemään mahdollisimman tehokkaasti. Samalla lisätään työntekijöiden ja työnjohdon ymmärrystä liikenneturvallisuudesta ja perehdytetään mahdollisiin vaara- ja riskitilanteisiin. 

Tieturvakoulutukset varmistavat työssä vaadittavat taidot

Tieturvakoulutukset on kehitetty varmistamaan liikennealueilla tehtävien töiden vaatimia taitoja, antamaan työn edellyttämää pätevyyttä sekä perehdyttämään näihin taitoihin.

Tieturva 1 on tiellä tehtävien töiden turvallisuuskoulutuksen peruskurssi. Tieturva 2 on jatkokurssi Tieturva 1:lle, ja se on suunnattu yleisellä tiellä työskentelyn liikenne- ja työturvallisuudesta vastuussa oleville henkilöille.

Palaa sivun alkuun

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Etsi kurssi kalenterin avulla
helmikuu 2019
ma
ti
ke
to
pe
la
su
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Inspiraatioksi
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää