Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | monimuotototeutus

Business College Helsinki, paikassa Helsinki
Kesto
1,5-2 vuotta
Seuraava toteutus
Lokakuu 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 18.8.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
1,5-2 vuotta
Seuraava toteutus
Lokakuu 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 18.8.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | monimuotototeutus

kaksi miestä

Liiketoiminnan perustutkinnon myötä saat hyvät valmiudet työskennellä kaupallisen alan työtehtävissä tai esimerkiksi yrittäjänä. Sinulla on myös mahdollisuus hakea jatko-opintoihin ammatillisen perustutkinnon suoritettuasi.

Liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) monimuotototeutus on tarkoitettu aikuisille lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille sekä alan vaihtajille, joilla on riittävästi työkokemusta. Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena.

Voit suorittaa joko liiketoiminnan tutkinnon osia tai halutessasi koko tutkinnon. Opiskelu tapahtuu pääosin itsenäisesti verkon kautta.

Opintojen sisältö

Merkonomikoulutuksessa opiskellaan mm. työelämätaitoja, asiakaspalvelua, liiketoimintaa, myyntiä, yrittäjyyttä ja taloushallintoa. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta voit myös itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön valitsemalla sinulle mieleisiä valinnaisia tutkinnon osia.

Aiemmat, soveltuvat opintosi tai alan työkokemuksesi otetaan huomioon opintopolkusi suunnittelussa. Opintojen alussa sinulle luodaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Sinulta kysytään suuntautumistoivetta ensimmäisessä HOKS-keskustelussa.

Opiskelet pakollisia opintoja sekä ammatillisista opinnoista että kaikille yhteisistä tutkinnon osista. Ammatillisia valinnaisia tutkinnon osia opiskellaan yhteensä 105 osp. Voit valita suuntautumiseksi taloushallinnon polun tai valita sinua kiinnostavia tutkinnon osia esimerkiksi myynnistä, markkinoinnista, yrittäjyydestä, finanssipalveluista, projektissa toimimisesta, tapahtumatuotannosta tai kiertotaloudesta. Osa tutkinnon osista opiskellaan täysin itsenäisinä verkko-opintoina tai työvaltaisesti. 

Opintojen toteutus

Monimuoto-opetuksessa voit valita sinulle sopivan tavan opiskella. Tämä mahdollistaa joustavan opiskelun esimerkiksi työn ohessa.

Itsenäisen verkko-opetuksen lisäksi Business College tarjoaa viikoittaisia etäohjaustunteja pakollisiin tutkinnon osiin liittyvissä opinnoissa. Ajoittaisia etäohjauskertoja on saatavilla myös valinnaisissa tutkinnon osissa, jos riittävän moni valitsee saman tutkinnon osan. Etäohjaukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Jos kaipaat opintoihin enemmän tukea tai ohjausta, voit mennä Avoimeen oppimisympäristöön Business Collegeen Pasilaan. Avoin oppimisympäristö on tila, jossa päivystää tiettyinä aikoina eri alojen opettajia. Taloushallinnon tutkinnon osia on mahdollista opiskella myös lähiopetuksena päivisin, jos riittävän moni valitsee taloushallinnon.

Lisäksi osa opiskelusta tapahtuu työpaikoilla (oppilaitos auttaa juuri sinulle sopivan työpaikan löytämisessä). Työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakso tulee suorittaa Suomessa.

Oppisopimus

Jos sinulla on jo alan työpaikka tai hankit sellaisen, voit solmia oppisopimuksen. Voit olla töissä esim. palvelun, myynnin, kaupan, talouden, hallinnon tai toimistopalveluiden aloilla, mutta sinulla ei ole vielä alan tutkintoa.

Tällöin opiskelet omalla työpaikallasi ja lisäksi hankit puuttuvaa osaamista verkkokursseilla. Voit osallistua myös etäohjauksiin tietyissä tutkinnon osissa tai saada ohjausta Avoimessa oppimisympäristössä. Opintojen alussa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa määritellään, mitä opiskelet töissä ja mitä koulun tarjoamina opintoina.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | monimuotototeutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Lokakuu 2024

  • Hybriditoteutus
  • Helsinki
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 18.8.2024

Hakeminen ja kelpoisuus

Ennakkotehtävä: 0 – 10 valintapistettä

Haastattelu: 0 – 10 valintapistettä 

Hakijat kutsutaan haastatteluun ennakkotehtävän valintapisteiden perusteella.

Kielitaitovaatimus: Hakijalta vaaditaan riittävä suomen kielen taito. Kielitaito osoitetaan oppilaitoksen järjestämässä kielikokeessa (kirjallinen osuus ja haastattelu), tai todistuksella. Hakijat kutsutaan haastatteluun kirjallisen kielikokeen ja ennakkotehtävän pisteiden perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteiden ollessa tasan valintajärjestys ratkaistaan ennakkotehtävän valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. 

Opiskelijalla tulee olla voimassa oleva oleskelulupa opintojen alkaessa. Ilmoittautumisen yhteydessä on esitettävä suomalaisen viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus tai Suomen oleskelulupa.

Aikataulu

Haastattelu lokakuussa alkavaan ryhmään 16.-18.09.2024.

Kaksiosainen kielikoe lokakuussa alkavaan ryhmään (kirjallinen) 28.08.2024 ja (haastattelu) 16.-18.09.2024.

Koulutus alkaa lokakuussa 2024.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Business College Helsinki
Rautatieläisenkatu 5
00520 Helsinki

Business College Helsinki

Business College Helsingin tarjontaan kuuluvat liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot, perustutkinnot työn ohessa ja aikuisille sekä täydennyskoulutus. Toteutamme joustavasti aikuiskoulutusta, joka mahdollistaa omassa ammatissa kehittymisen, uralla etenemisen tai päätoimisen opiskelun kautta uudelleenkouluttautumisen. Aikuiskoulutus on pääosin omalla työpaikalla tapahtuvaa opiskelua,...

Lue lisää kouluttajasta Business College Helsinki ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu