Vartiointi ja järjestyksenvalvonta | Turvallisuusalan ammattitutkinto

Careeria, paikassa Helsinki
Kesto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Hinta
450 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku
Toteutustapa
Hybriditoteutus, Oppisopimus
Kesto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Hinta
450 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku
Toteutustapa
Hybriditoteutus, Oppisopimus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vartiointi ja järjestyksenvalvonta | Turvallisuusalan ammattitutkinto

vartija verkkoaidan edessä ulkona

Turvallisuusala tarjoaa monipuolisia ja vastuullisia työtehtäviä. Tule rakentamaan uutta uraa turvallisuusalalla!

Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa sinulle perusvalmiudet työskennellä erilaisissa ja monipuolisissa turvallisuusalan tehtävissä ihmisten parissa esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, urheilu- ja kulttuuritapahtumissa, julkisen liikenteen välineissä ja asemilla, lentokentillä, sosiaali- ja terveysalan kohteissa, kauppakeskuksissa, aulapalveluissa, museoissa, hälytyskeskuksissa ja valvomoissa. Turvallisuusalan opinnoissa pääset harjoittelemaan tämän päivän teknisillä valvontajärjestelmillä ja opit asiakaspalvelutaitoja ja voimankäytön perusteet.

Koulutus sisältää järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen (40 h) ja vartijan koulutuksen (väliaikaisen vartijan koulutus 40 h ja vartijan koulutus 80 h), jotka hyväksytysti suoritettuasi voit hakea poliisilta hyväksyntää vartijaksi ja järjestyksenvalvojaksi.

Turvallisuusala kasvaa koko ajan ja alan työllisyysnäkymät ovat loistavat.

Koulutuksen toteutus

Opiskelu turvallisuusalan ammattitutkinnon monimuotototeutuksessa muodostuu työpaikalla järjestettävästä oppimisesta, lähiopetuksesta oppilaitoksessa sekä itsenäisestä opiskelusta verkko-oppimisympäristössä. Koulutukseen osallistuaksesi tulee sinulla olla tietokone sekä toimiva nettiyhteys. Koulutuksessa merkittävä osa oppimisesta tapahtuu alan työpaikalla joko koulutus- tai oppisopimuksella.

Opiskelija etsii itse työ- tai harjoittelupaikan, mutta tarvittaessa apua työpaikan hakemiseen saa opettajalta. Careerialla on hyvät työelämäsuhteet ja laaja työpaikkaverkosto. Osa työelämässä oppimisesta on mahdollista suorittaa ulkomailla, esimerkiksi Hollannissa.

Lähiopetusta oppilaitoksessa on keskimäärin kahtena päivänä kuukaudessa. Tutkinnon osien näyttöihin varataan 1pv/tutkinnon osa. Lähiopetus järjestetään Herttoniemessä Careerian tiloissa (Lämmittäjänkatu 2 A) klo 8-16 välisenä aikana.

Korttikoulutukset (väliaikaisen vartijan koulutus 40 h, vartijan koulutus 80 h sekä järjestyksenvalvojan peruskurssi 40h) sekä erityiset voimankäyttökoulutukset (teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus 8h ja kaasusumuttimen käyttäjäkoulutus 8h) suoritetaan osin intensiivisenä lähiopetuksena oppilaitoksessa, osin verkkokoulutuksena. Koulutuksessa pidetään intensiivijakso, jolloin kaikki korttikoulutukset suoritetaan peräkkäin.

Korttikoulutukset ja erityiset voimankäyttökoulutukset toteutetaan 8 tunnin pituisina kurssipäivinä klo 8-16 välisenä aikana.

Koulutukseen sisältyy fyysistä harjoittelua sekä käytännön tilanteiden harjoittelua simuloidussa toimintaympäristössä. Opit myös käyttämään alalla käytettäviä työvälineitä ja henkilökohtaisia suojavarusteita oikein ja turvallisesti.

Jos sinulla on alan työpaikka, voit myös opiskella oppisopimuksella.

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä ja koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 7 kk – 9 kk. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Koulutuksen sisältö

Turvallisuusalan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Vartijan koulutus 25 osp
  • Pelastustoiminta 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, jotka ovat valittavissa Careeriassa:

  • Järjestyksenvalvonta 25 osp
  • Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö 25 osp
  • Tilannehallinta 25 osp
  • Turvatarkastus 25 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vartiointi ja järjestyksenvalvonta | Turvallisuusalan ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Hybriditoteutus
  • Helsinki
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Oppisopimus
  • Helsinki
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelemään ihmisten turvallisuuden parissa. Koulutus sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille. Voit olla esimerkiksi aikuinen alan vaihtaja, jolla on halu oppia uutta ja toimia tulevaisuuden turvallisuusalan osaajana tai jo alalla työskentelevä, joka haluaa vahvistaa ja monipuolistaa osaamistaan.

Koulutuksessa vaadittavasuomen kielen taitotasoon B1. Turvallisuusalan opinnoissa ja työtehtävissä korostuu vuorovaikutus ja asiakaspalvelu. Työtehtäviin kuuluu myös kirjallinen raportointi. Hakijoiden suomen kielen taito testataan tarvittaessa.

Hakijan on oltava rehellinen ja luotettava sekä terveydentilaltaan ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan alalle sopiva. Turvallisuusalan ammattitutkinnon terveydentilavaatimukset on määritelty SORA- lainsäädännössä.

Oppilaitos voi teettää koulutukseen hyväksytyistä opiskelijoista suppean turvallisuusselvityksen.

Aikataulu

Uusia opiskelijoita otetaan mukaan joustavasti aina uuden tutkinnon osan alkaessa.

Kustannukset

Omaehtoisena koulutuksena opiskelumaksu on 450 €.

Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vartiointi ja järjestyksenvalvonta | Turvallisuusalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu