Muutosturvakoulutus 55+ ikäisille (maksuton)

Cimson Koulutuspalvelut, Useita paikkakuntia
Kesto
Enintään 6 kuukautta
Seuraava toteutus
Kysy lisätietoja katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kesto
Enintään 6 kuukautta
Seuraava toteutus
Kysy lisätietoja katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Muutosturvakoulutus 55+ ikäisille (maksuton)

 Muutosturvakoulutus 55+ ikäisille / Cimson Koulutuspalvelut

Uusi suunta irtisanomisen jälkeen?

Muutosturvakoulutus 55+ on tarkoitettu 55 vuotta täyttäneille, laajennetun muutosturvan piirissä oleville.

Muutosturvakoulutus Cimsonilla on henkilökohtaistettua, juuri sinulle räätälöityä palvelua ja tarvittaessa yksityisopetusta.

Muutostilanteessa tarve voi olla esimerkiksi it-taitojen päivittämiselle, kielitaidon parantamiselle, myyntitaitojen kehittämiselle tai yrittäjyyden pohtimiselle. Meillä muutosturvakoulutus muotoillaan juuri sinulle sopivaksi. Muutosturvakoulutuksen sisältö on kunkin tasoon sopivaa. Asiantunteva ja kokenut kouluttajamme tapaa sinua henkilökohtaisesti kasvokkain tai verkossa.

Muutosturvakoulutus on palvelu, johon voit osallistua miltä tahansa alalta tai koulutustaustasta. Kouluttajamme tuntevat hyvin toimialat, työllisyystilanteen ja ammattien osaamistarpeet.

Muutosturvakoulutuksen vaihtoehtoja

Kaikki muutosturvakoulutusvaihtoehdot sisältävät vankan paketin yksilöllistä ohjausta. Cimsonin tuottamiin muutosturvakoulutuksiin voidaan liittää myös muiden kouluttajien kursseja ja muita koulutuskokonaisuuksia.

Työelämän digitaitopolku

Alkukartoituksen jälkeen opiskelet kouluttajasi kanssa tarvitsemiasi digitaitoja. Koulutus voi toteutua lähiopetuksena, verkkovalmennuksena tai niiden yhdistelmänä sinun tarpeidesi mukaan. Koulutus painottuu työelämässä tarvittavien ohjelmien opiskeluun. Halutessasi voit opiskella vaikkapa tekoälyn hyödyntämistä työelämässä. Hankimme tarvittaessa muilta koulutusorganisaatioilta tarvitsemiasi ohjelmisto- ja muita digitaitokoulutuksia. Koulutuksen kesto on yksilöllinen.

Kouluttajaltasi saat myös tukea työnhakuun ja urasuunnitteluun.

Yrittäjäkoulutus

Yrittäjäkoulutuksessa opiskelet kouluttajiemme kanssa ja YrittäjäRedi-verkkovalmennuksessa sovitun suunnitelman mukaan niitä asioita joita tarvitset omassa yritystoiminnassasi. Kouluttaja ohjaa liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien teossa sekä YrittäjäRedissä (Chat) että kasvokkain. Koulutuskokonaisuus sisältää myös yritystoiminnassa tarvitsemiesi digitaitojen opiskelua.

Työelämän kielitaito – ruotsi, englanti tai ranska

Ammatillinen kielitaito tarkoittaa sitä, että työntekijä selviytyy oman alansa työtehtävissä, ymmärtää ammatissaan käytettävää kieltä ja osaa itse käyttää kieltä tarkoituksenmukaisesti työpaikallaan. Kielikoulutuksemme sisältää joko ruotsin, englannin tai ranskan kielen opintoja.

Alkukartoituksessa kouluttaja selvittää kielitaidon tason ja suunnittelee sen pohjalta tarkemman koulutussisällön. Suunnittelemme koulutuksestasi kokonaisuuden, joka tukee työllistymistäsi.

Opiskelu voidaan jaksottaa esimerkiksi tiiviiksi 4–6 viikon tehopaketiksi tai pidemmäksi 3 kuukauden opiskelujaksoksi. Opiskella voi lähitapaamisissa tai Teamsin välityksellä. Lisäksi koulutuksen aikana voit saada ohjausta työnhakuun ja/tai uraohjaukseen.

Voit joko valita Työelämän kielitaito -koulutuksen pelkästään tai kytkeä sen osaksi digitaito, yrittäjyys tai myyntikoulutusta.

Myynti- ja markkinointikoulutus

Koulutus on suunnattu yritysmyynnin ja myynnin johtamisen parissa toimineille. Tavoitteena on laajentaa osaamista eri toimialoille ja sitä kautta työllistyä esim. myyntipäällikön tai vastaavan tehtäviin.

Koulutuksessa opiskellaan henkilökohtaisen suunnitelman pohjalta tarvittavia myynnin ja markkinoinnin taitoja. Koulutus sisältää sekä lähiopetusta että verkko-opintoja. Koulutuskokonaisuutesi voi sisältää kieli-, viestintä- ja digitaitokoulutusta. Koulutus voi henkilökohtaisen suunnitelman pohjalta sisältää muiden koulutusorganisaatioiden kursseja ja koulutuskokonaisuuksia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Muutosturvakoulutus 55+ ikäisille (maksuton), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kysy lisätietoja

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Kohderyhmä

Laajennettu muutosturva 55 vuotta täyttäneille

  • 1.1.2023 otettiin käyttöön uusi muutosturvakokonaisuus tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanotuille 55 vuotta täyttäneille työntekijöille
  • Muutosturva edistää yli 55-vuotiaiden nopea työllistymistä ja parantaa työmarkkina-asemaa sekä edistää työssä jaksamista
  • Muutosturva korvaa aikaisemman käytännön työttömyysturvan lisäpäivien maksamisesta (ns. eläkeputki)

Kuka on oikeutettu 55-vuotiaan muutosturvaan?
Henkilö, joka täyttää lain määrittelemät ehdot (Työsopimuslaki: 9 luku 3 b §):

  • Täyttänyt 55 vuotta ennen irtisanomista ja viimeistään irtisanomispäivänä
  • Työsopimus on irtisanottu 1.1.2023 tai sen jälkeen
  • Irtisanomiseen on tuotannolliset ja taloudelliset syyt
  • Ollut saman työnantajan palveluksessa vähintään 5 vuotta enintään 30 päivän keskeytyksin
  • Ilmoittautunut työnhakijaksi TE-toimistoon 60 päivän sisällä irtisanomisesta (Irtisanomisen ajankohdalla tarkoitetaan päivää, jona irtisanomisilmoitus on annettu)

Muutosturvakoulutuksen yleiset periaatteet

  • Osallistuminen on vapaaehtoista ja siitä voi kieltäytyä ilman työttömyysturvan menetystä.
  • Koulutuksen hankkii TE-toimisto tai ELY-keskus, ja se kestää enintään 6 kuukautta.
  • Koulutus tulee aloittaa kolmen kuukauden kuluessa työsuhteen päättymisestä.
  • Koulutuksen arvo on työnhakijan kahden kuukauden palkkaa vastaava, ja se on verovapaata etua.
  • Koulutus on ammatillisia valmiuksia lisäävää tai yritystoimintaa tukevaa koulutusta, ja sen tavoitteena on edistää nopea uudelleen työllistyminen. Koulutuksen tulee ensisijaisesti vastata työnhakijan ammatillisia tavoitteita ja toiveita. Kukin voi valita koulutuksen sisällön ja kouluttajan itse.
  • Tavoitteena voi olla oman osaamisen täydentäminen tai startti aivan uudenlaiselle uralle.

Kustannukset

Maksuton muutosturvakoulutuksen ehdot täyttäville.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muutosturvakoulutus 55+ ikäisille (maksuton)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Cimson Koulutuspalvelut
Teerisuonkuja 1
00700 Helsinki

Muutoksen paikka – lähellä sinua

Cimson Koulutuspalvelut on suomalainen valmennustalo ja työurien kehittäjä. Cimson Koulutuspalvelut on järjestänyt koulutuksia ja valmennuksia vuodesta 1992 alkaen. Yrityksen valtteja ovat kokemus, paikallisuus, ihmisläheisyys ja eteenpäin katsomisen taito. Cimson Koulutuspalvelut toimii valtakunnallisesti, ja heillä on kuusi aluetoimistoa. Palveluihin osallistuu vuosittain tuhansia...

Lue lisää kouluttajasta Cimson Koulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu