Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® 30 op

Eläinkuusikko oy – koulutus- ja kuntoutuspalvelut
Yhteenveto
12 lähiopetuspäivää sekä etä/verkko-opiskelua
1 766,13 - 1 766,13 EUR + alv 24 % (yht. 2 190 EUR)
Koulutus
Lahti, Lappeenranta
Alkavat koulutukset
Lahti
1 766,13 EUR
20.8.2022

Lappeenranta
1 766,13 EUR
26.8.2022
Eläinavusteinen valmentaja

Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® 30 op

Koulutus antaa perustiedot ratkaisukeskeisestä ajattelusta ja työotteesta sekä tilaisuuden harjoitella niiden soveltamista asiakastyöhön. Koulutuksen kautta opiskelija saa valmiuksia käyttää eläinavusteista valmennusta tai -terapiaa omassa työssään kasvatus-, sosiaali- tai terveysalalla.

Yksi eläinavusteisen työskentelyn tärkeimmistä lähtökohdista on hyvinvoiva eläin. Koulutus antaa perustiedot eläinavusteisessa työskentelyssä käytettävien eläinlajien perustarpeista, käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Koulutus antaa myös valmiuksia arvioida eri eläinlajien ja -yksilöiden soveltuvuutta eläinavusteiseen työskentelyyn.

Ratkaisukeskeisen lähestymistavan keskeisiä osia ovat voimavarakeskeisyys, asiakaslähtöisyys, arvostava vuorovaikutus, luovuus ja huumori. Haastavaa tai muutosta kaipaavaa tilannetta käsitellään tavalla, jossa keskustelujen ja työskentelyn pääpaino on tulevaisuudessa, tavoitteissa, ideoissa sekä toivon herättämisessä. Työskentelyssä pyritään pois ongelmakeskeisestä keskustelusta kohti rehellistä asioiden kohtaamista. Asiakkaan kanssa pohditaan yhdessä, miten hän toivoo elämänsä olevan tulevaisuudessa, ja siten luodaan energiaa ja myönteistä intoa löytää konkreettisia vaihtoehtoja elämäntilanteeseen.

Solution Focused Animal Assisted Therapy -koulutus perustuu Suomessa kehitettyihin koulutusmenetelmiin, joissa eläin toimii psykoterapeutin, ohjaajan tai valmentajan työparina. 

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu 12 osiosta:

 • Kolme koulutusosiota käsittelee terapeuttista työskentelyä, psykologisia aiheita sekä asiakastyötä
 • Neljä koulutusosiota sisältää eläinavusteisen toiminnan ja terapian työmuotoja, tietoa eläimistä, niiden tarpeista ja käyttäytymisestä sekä käytännön harjoituksia.
 • Viisi koulutusosiota keskittyy valmentajan ja eläintyöparin toimintaan sekä opinnäytetyön tekemiseen.

Kohderyhmä

Eläinavusteisen valmentajan koulutus on vajaa vuoden kestävä 30 opintopisteen täydennyskoulutus, joka on tarkoitettu lähinnä sosiaali- terveys- tai kasvatusalan ammattilaisille sekä green care -yrittäjille. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat oppia yhdistämään eläinavusteisen työtavan erilaisten asiakkaiden valmennukseen, ohjaukseen tai terapiaan. Koulutus soveltuu myös eläimensä kanssa vapaaehtoistyötä tekeville.

Tutkinto / todistus

Koulutuskokonaisuuden hyväksytysti suorittaneet saavat eläinavusteisen valmentajan todistuksen.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus suorittaa Eläintyöpari -soveltuvuustesti oman työkoiran kanssa. Soveltuvuustestin hyväksytysti suorittanut työpari on oikeutettu koiran työhuivin käyttöön ja diplomiin. Myös muiden eläinlajien soveltuvuutta testataan.

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan verkko-opiskeluna sekä lähiopetusosioina. Useita osioita on mahdollista suorittaa etäopiskeluna. Lisäksi eläinavusteiseen työskentelyyn tutustutaan tilavierailuilla.

Kouluttaja

 • Tanja Paasonen (vastuukouluttaja), Sosionomi YAMK, Eläintenkouluttaja AT, eläinavusteinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja, ammatillinen opettaja
 • Hanna Paatero, Teatteri-ilmaisun ohjaaja, kuvataideterapeutti, teatteriohjaaja, työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja
 • Eija Wager, FM, kirjailija, eläinavusteinen valmentaja, eläinavusteinen työnohjaaja
 • Katriina Mähönen, eläinavusteinen valmentaja, eläintietokirjojen kustantaja ja suomentaja/Sanasilta Oy, Green care -palveluita tarjoava yrittäjä/Villitarha
 • Anna Siren, Luokanopettaja (KM), neuropsykiatrinen valmentaja, eläinavusteinen valmentaja, miljöösuunnittelija

 • Tommi Wessman, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, Eettisen hevosmiestaidon ohjaaja, MinD- voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja /Herkkä Hevosmies
 • Iris Vainio, erityisopettaja, KM ja tutkija

 • Tuukka Äännevaara, fysioterapeutti

Kustannukset

Hinta lukuvuodelle 2022 on 2190€

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Eläinkuusikko oy – koulutus- ja kuntoutuspalvelut

Eläinkuusikko Oy kouluttaa eläinavusteiseen työskentelyyn

Eläinkuusikko Oy tarjoaa eläinavusteista kuntoutusta ja valmennusta erityisasiakkaille sekä eläinavusteista toimintaa erilaisille ryhmille. Eläinavusteisessa työskentelyssä Eläinkuusikko Oy:llä toimivat koirat, aasit ja minihevonen. Yritys kouluttaa sekä ihmisiä että koiria eläinavusteiseen työskentelyyn. Koulutuksista vastaa Tanja Paasonen, sosionomi YAMK, ammatillinen opettaja AmO sekä eläintenkouluttaja AT. Eläimet...


Lue lisää kouluttajasta Eläinkuusikko oy – koulutus- ja kuntoutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Eläinkuusikko oy – koulutus- ja kuntoutuspalvelut

Nummensuontie 168
04660 Mäntsälä

 Näytä puhelinnumero
www.elainkuusikko.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläinavusteinen valmentaja SFAAT® 30 op täytä seuraavat tiedot: