Koira-avusteisen toiminnan peruskoulutus (8op)

Hämeen kesäyliopisto, paikassa Hämeenlinna
Kesto
6 kuukautta
Hinta
2 800 EUR (arvonlisäverotonta) 2 600 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
24 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.8.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
6 kuukautta
Hinta
2 800 EUR (arvonlisäverotonta) 2 600 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
24 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.8.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Koira-avusteisen toiminnan peruskoulutus (8op)

koira

Haaveiletko koira-avusteisesta työskentelystä? Kouluttaudu koirasi kanssa koira-avusteisen työskentelyn ammattilaiseksi!

Sisältö

Koira-avusteisen toiminnan käynyt koira-ohjaajatiimi tekee työtä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa sosiaali- ja terveys- sekä kasvatusalan yhteisöissä.

Koira-ohjaajatiimit voivat työskennellä vaihtelevissa työympäristöissä, esimerkiksi hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, turvakodeissa, kouluissa ja tehdä kotivierailuja asiakkaiden omissa kodeissa.

Koira-ohjaajatiimi työskentelee antamalla tukea, motivaatiota, kannustusta, aktivointia ja seuraa työskentelyyn osallistujille.

Koira-avusteisen toiminnan vaikutukset ovat hyviä. Tutkimusten mukaan koira-ohjaajatiimin vierailut vaikuttavat osallistujiin mm. alentamalla verenpainetta ja lievittäen kipua ja stressiä.

Suoritustapa

Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa monimuoto-opiskeluna. Opinnot sisältävät lähiopetusta, työssäoppimista sekä verkko-, etä- ja itsenäistä opiskelua. Puoli vuotta kestävä koulutus sisältää neljä lähiopiskelupäivää, jolloin keskitytään käytännön koiran koulutukseen. Lähiopiskelupäiviä edeltävinä päivinä käydään läpi teoriaa etänä.

Lähiopetuspäivien lisäksi koirakko suorittaa:

 • 15 tuntia ympäristö/passiviteetti/sosiaaliharjoitusta
 • 15 tuntia työelämään sijoitettua koulutusta/työharjoittelua
 • n. 40 tuntia etäopiskelua virtuaalisessa oppimisympäristössä opettajan henkilökohtaisella ohjaamisella
 • n. 100 tuntia itsenäistä opiskelua ja koiran kouluttamista, riippuen siitä miten paljon kokemusta opiskelijalla on ennestään koirien kouluttamisesta

Arviointi

Tästä koulutuksesta on mahdollista saada hyväksytty suoritusmerkintä Opetushallituksen ylläpitämään Koski-tietovarantoon. Suostumusta suoritustiedon tallentamiseen kysytään ilmoittautumisvaiheessa.

Koulutuksen hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa lisäksi sertifikaatin.

Suoritusmerkinnän ja sertifikaatin saaminen edellyttää osallistumista ohjelman mukaisiin koulutuspäiviin, annettujen tehtävien hyväksyttyä suorittamista sekä seuraavan tietotaidon hallintaa: Koiran hyvinvointi ja terveys, koirien käyttäytyminen (etologia), koiran koulutus, ihmisten terveys, etiikka ja arvot, ihmisten välinen viestintä, kommunikaatio ja kohtaaminen koira-avusteisessa toiminnassa, koira-ohjaajatiimin vaikutus osallistujiin, työelämään sijoitettu harjoittelu.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Koira-avusteisen toiminnan peruskoulutus (8op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

24 elokuuta, 2024

 • Hybriditoteutus
 • Hämeenlinna
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.8.2024

Kohderyhmä

Koira-avusteinen toiminta on tarkoitettu kaikille siitä kiinnostuneille, sekä sinulle joka:

 • työskentelet jo sosiaali-, terveys- tai kasvatusalalla
 • haluat hakeutua yllämainituille aloille
 • olet tällä hetkellä ilman ammattia
 • haluat vaihtaa alaa

Koulutukseen ilmoittautuvalla on oltava koulutus, joka on suoritettu lukiossa, ammattikoulussa tai vastaavassa. Koulutukseen otetaan maksimissaan 10 osallistujaa, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä niistä, jotka täyttävät koulutukseen pääsyn edellytykset.

Koulutukseen soveltuvat minkätahansa rotuiset koirat. Koiran on kuitenkin oltava vähintään 1-vuoden ikäinen ja luonteeltaan kiltti, sosiaalinen ja erilaisten ihmisten kanssa hyvin toimeentuleva. Koiralla on oltava hyvä perustottelevaisuus. Esimerkkejä koiralta edellytettävästä osaamisesta/taidoista ovat istuminen, paikalla istuminen, maahanmeno, paikalla makuu, hyvä hihnakäytös.

Koulutukseen pääsy edellyttää seuraavien täyttymistä:

 • Koiran tulee läpäistä kouluttajien järjestämäsoveltuvuusarviointi. Soveltuvuusarvioinnin maksua ei palauteta, mikäli koira ei läpäise soveltuusuvarviointia.
 • Koiran on käytävä eläinlääkärin tarkastuksessa, ja toimitettava eläinlääkärin todistus ennen työharjoittelujakson alkamista kouluttajalle. Eläinlääkäri tutkii, että koira on terve eikä kärsi kivuista. Eläinlääkärikäynti on omakustanteinen, eikä kustannuksia korvata esimerkiksi koirakon keskeyttäessä koulutuksen.

Aikataulu

24.08.2024 - 08.03.2025

Koiran soveltuvuusarviointi la 24.8.2024 Hämeenlinnassa (katso tarkemmintäältä)

la 7.9. klo 10-14 teoriaa etänä
su 8.9. klo 9-16 käytännön harjoittelua Hämeenlinnassa

la 5.10 klo 10-14 teoriaa etänä
su 6.10. klo 9-16 käytännön harjoittelua Hämeenlinnassa

la 9.11. klo 10-14 teoriaa etänä
su 10.11. klo 9-16 käytännön harjoittelua Hämeenlinnassa

la 7.12. klo 10-14 yksilöllistä ohjausta etänä
su 8.12. klo 9-16 käytännön harjoittelua Hämeenlinnassa

Työharjoittelujakso

Sertifiontipäivä la 8.3.2025 klo 9-15 Hämeenlinnassa
(koirakohtaiset ajat määritellään yhdessä kouluttajan kanssa)

Muutokset mahdollisia.

Koulutuspaikka

Verkko ja Hämeenlinna
Koulutuspaikka: korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9

Kustannukset

Ennakkoilmoittautujan etuhinta 2600€ / osallistuja (sis. materiaalit)

Hyödynnä ennakkoilmoittautujan etu! Ilmoittaudu koulutukseen 1.7. mennessä, niin saat koulutuksen 200 euron alennuksella (normaali hinta 2800 eur). Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Kurssimaksu laskutetaan kolmessa erässä (1. erä koulutuksen alettua, 2. erä loppuvuodesta 2024 ja 3. erä keväällä 2025). Laskut lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen. Hinta ei sisällä sovelutuusarviointia.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koira-avusteisen toiminnan peruskoulutus (8op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen kesäyliopisto
Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden

Järjestämme laadukasta ja ajankohtaista aikuiskoulutusta, johon voi osallistua elämän eri vaiheissa. Meillä opiskelee kaiken ikäisiä eikä koulutuksiimme lähtökohtaisesti ole pohjakoulutusvaatimuksia. Jatkuvasti päivittyvästä koulutustarjonnastamme löydät muun muassa avoimia yliopisto-opintoja sekä eri alojen ammatillisia täydennyskoulutuksia. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia harrastekursseja. Hämeen kesäyliopisto toimii pääsääntöisesti...

Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu