Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 29 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 29 tuloksesta
12

Coaching-koulutuksiin voi osallistua kuka vain valmentamisesta kiinnostunut!

Coaching-koulutus ja Coaching antaa valmiudet tavoitteiden asettamiseen sekä esteiden, vahvuuksien ja mahdollisuuksien tunnistamiseen eli ihmisten valmentamiseen. Coachingin eli valmentamisen tarkoituksena on saada valmennettavien voimavarat hyötykäyttöön.

Töelämän coachingista puhuttaessa voidaan tehdä jako business coachingiin ja life coachingiin.

  • Business coaching tarkoittaa organisaatioissa tehtävää coachingia. Business coachingin erityispiirteenä on, että coachattavan henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi prosessia määrittävät myös organisaation tavoitteet, odotukset ja toiveet coaching-prosessin lopputuloksille.
  • Life coaching taas lähtee täysin coachattavan omista tavoitteista kun taas business coachingissa mukana on coachattavan tavoitteiden lisäksi myös organisaation (yritys tai voittoa tavoittelematon taho) tavoitteet.

Valmentamalla muita voit olla mukana luomassa tehokkaampia ja samalla inhimillisempiä työpaikkoja. Vaihtoehtoisesti sinun on mahdollista keskittyä vain itseesi ja oppia omista vahvuuksistasi ja heikkouksistasi olemalla itse valmennettavana. Motivaatiosi ja kiinnostuksen kohteesi määrittelevät, mikä on sinulle ja/tai organisaatiollesi sopivin coaching-koulutus.

Business Coaching

Henkilöllä tai tiimillä saattaa olla kaikki menestykseen tarvittavat tiedot ja taidot, mutta jostain syystä tämä potentiaali ei tule toteen. Business coaching on luotu tällaisia tilanteita varten.

Business Coaching sopii tilanteisiin, joissa halutaan maksimoida yksilön, ryhmän tai tiimin potentiaali. Coaching tarjoaa tällöin tarvittavaa tukeapotentiaalinsa hyödyntämiseen niin, että he sekä saavuttavat halutut tavoitteet että kehittyvät henkilökohtaisesti.

Tyypillisimmillään business coachingia sovelletaan kun tarvitaan tukea johtajana kehittymiseen tai käynnissä on henkilökohtainen tai työyhteisön muutosprosessi. Business coachingista on hyötyä myös kun halutaan tehostaa omia toimintatapoja.

Koulutuksesta hyötyvät esimerkiksi ammattivalmentajaksi tähtäävät, HR-tehtävissä ja organisaation sisäisinä kehittäjinä toimivat henkilöt sekä esimiehet, tiiminvetäjät ja johtajat.

Esimiehen coaching-koulutus: Valmenna työntekijäsi parempaan tulokseen

Työntekijät ovat yrityksen tärkein resurssi. Tiedätkö, kuinka voit johtaa heitä eteenpäin – kohti yhteisiä tavoitteita? Osaatko kuunnella? Tiedätkö, kuinka rakentavaa kritiikkiä tulisi antaa? Kehity valmentavaksi esimieheksi!

Motivoidut työntekijät ottavat vastuun työtehtävistään sekä yhteisistä tavoitteista ja auttavat parantamaan organisaation tulosta. Coaching-valmennus antaa sinulle mahdollisuuden myötävaikuttaa sekä henkilökuntasi kehittymiseen että omaan kehitykseesi. valmentavan johtamisen tavoitteena on luoda työpaikalle luova työskentelyilmapiiri, jonka ansiosta jokainen työntekijä voi kehittyä.

Henkilökohtainen coach-valmennus – tavoitteista onnistumisiin

Kun osallistut henkilökohtaiseen coaching- tai valmennuskoulutukseen, keskitytään kokonaan sinuun ja siihen, mitä haluat saavuttaa. Valmentajan avulla saat mahdollisuuden keskittyä tavoitteisiisi ja tunnistaa mahdolliset esteet sekä nähdä mahdollisuudet lähtemällä liikkeelle omista vahvuuksistasi. Henkilökohtaisen valmennuksen avulla on mahdollista löytää tasapaino elämään.

Mikä on Lifecoach?

Työelämän ja arjen paineet ovat saaneet yhä useammat suomalaisetkin hakemaan valmennusta erilaisilta lifecoaching-palveluita tarjoavilta yrityksiltä. Life coach on henkilö, joka auttaa sinua tekemään muutoksia elämässäsi. Koska hän pystyy katsomaan elämääsi täysin toisesta näkökulmasta kuin sinä itse, pystyy hän auttaa sinua näkemään asiat uudessa valossa. Hän auttaa sinua näkemään, millaiset muutokset ovat sinulle eduksi, jotta saavutat yhdessä asettamanne päämäärät.

Lifecoachingin tarkoitus on lisätä onnellisuuttasi ja se kattaa yleensä elämän tärkeimpiä osa-alueita kuten ura, suhteet ja elämän tavoitteet. Välillä se on vain sitä, että opitaan tuntemaan oma olomme tyytyväiseksi ja löytämään onnellisuus sitä kautta. Lifecoach auttaa tässä prosessissa. 

Life coach -koulutus voi koostua monista eri asioista riippuen sekä kouluttajasta että koulutettavasta. Tuntuuko sinusta siltä, että asiat elämässä eivät liiku eteenpäin suunnittelemallasi tavalla? Kenties tiedät jo mitä haluat, mutta et tiedä kuinka lähteä liikkeelle?

Valmennuksen avulla saat oman elämän haltuusi, samalla kun opit tekemään vahvoja, sinua eteenpäin vieviä päätöksiä. Opit löytämään täyttymystä elämäsi eri osa-alueilta tavalla, mitä et kenties tiennyt mahdolliseksi. Oikea life coaching –koulutus voi muuttaa elämäsi suunnan lyhyessä ajassa.

Valmentajien sertifiointi

Kansainväliset coaching-järjestöt sertifioivat valmentajia. Näitä järjestöjä ovat muun muassa:

  • ICF - International Coach Federation
  • ICC - International Coaching Community
  • IAC - International Association of Coaches
  • INLPTA - International NLP Trainers Association

ICF on riippumaton järjestö, joka sertifioi yksilöitä ja akkreditoi valmennuskouluja. ICF ei järjestä omia koulutuksia. Tullakseen sertifioiduksi valmentajaksi vaaditaan hyväksyttyjä koulutustunteja, dokumentoitua kokemusta, suosituksia ja hyväksytysti suoritettu testi.

ICC-valmentajaksi sertifiointi vaatii ICC:n järjestämän koulutuksen läpikäymisen. Valmentajaksi opiskelevalta ei vaadita etukäteistietoja tai aiempaa coaching-kokemusta, mutta kylläkin valmistautumistyötä. Useimmat koulutettavat sertifioidaan heti koulutuksen jälkeen. Peruskoulutuksen lisäksi ICC tarjoaa jatkokoulutusmahdollisuuksia, kuten Business Coaching, Executive Coaching, Team Coaching ja Life Coaching -koulutusohjelmat. Ylimmän tason koulutuksen nimi on Master Coach.

IAC:n sertifiointi perustuu siihen, että valmentajakandidaatti tekee hyväksytysti 9-osaisen valmennuskokeen (nk. Coaching Masteries). Mitään aiempaa kokemusta tai koulutustunteja ei tarvitse todistaa.

INLPTA on NLP-kouluttajien järjestö (NLP tarkoittaa neuro-lingvististä ohjelmointia). Järjestö sertifioi valmentajia, jotka ovat suuntautuneet NLP-valmennukseen. Sertifiointi vaatii tietyn määrän koulutustunteja sekä hyväksytysti suoritetut teoreettiset ja käytännölliset kokeet.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Koulutus.fi, Coaching-opas

Vertaile koulutuksia