Ratkaisukeskeinen valmentaja / coach 20op

Hämeen kesäyliopisto, paikassa Hämeenlinna
Kesto
09.09.2024 - 31.10.2025
Hinta
2 490 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
9 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 26.8.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
09.09.2024 - 31.10.2025
Hinta
2 490 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
9 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 26.8.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ratkaisukeskeinen valmentaja / coach 20op

Ratkaisukeskeinen valmentaja / coach 20op / Hämeen kesäyliopisto

Työelämän murroksessa työntekijöiltä, esihenkilöiltä, johtajilta ja urheiluvalmentajilta yms. asiantuntijoilta ja ihmissuhdetyötä tekeviltä vaaditaan uudenlaisia itsensä johtamisen taitoja, jotta työtehtävissä voi kehittyä ja kasvaa. Motivoivien ja innostavien vuorovaikutustaitojen merkitys korostuu sekä johtamisessa että alaistaidoissa.

Työhyvinvointia, työyhteisöjen ilmapiiriä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta on mahdollista kehittää valmentavan työotetteen avulla. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa ja työote luo puitteet tulokselliselle työelämän taitojen kehittämiselle, erilaisten muutosvalmennusten ohjaamiselle, sekä henkilökohtaiselle kasvulle.

Koulutus soveltuu laajasti työelämän eri alueiden toimijoille, jotka haluavat kehittää omaa ja/tai organisaationsa muutosprosesseja tai työn tekemisen tapaa ratkaisukeskeisesti. Koulutuksessa käydään läpi ratkaisukeskeisen työskentelyn ja valmentamisen perusperiaatteet, menetelmät ja sovellutukset. Koulutukseen osallistujilta toivotaan mahdollisuutta toteuttaa omaan työhön/työyhteisöön tai muuhun toimintaympäristöön liittyvä ratkaisukeskeinen kehittämishanke, jossa hyödynnetään koulutuksessa opittuja kehittämistapoja käytännön työelämän tai valmennuksen tarpeisiin.

Koulutuksen käytyään opiskelija:

 • Osaa soveltaa ratkaisukeskeisiä tavoitteellisia työtapoja ja valmentavaa otetta työelämän muutoshaasteissa ja työelämän erilaisissa kehittämistarpeissa ja johtamisessa
 • On vienyt onnistuneesti läpi yksilö- ja/tai ryhmävalmennuksiin soveltuvan ratkaisukeskeisen muutos- ja valmennusprosessin
 • Osaa soveltaa ja toteuttaa itsensä johtamista ja työhyvinvointia ylläpitäviä keinoja omassa (työ)elämässä
 • Tietää, miten työyhteisöjen ja tiimien työhyvinvointia ja ilmapiiriä voidaan kehittää
 • Osaa soveltaa asiakaslähtöistä motivoivaa ja valmentavaa ratkaisukeskeistä työotetta vuorovaikutustyössä
 • On oppinut toimimaan ammatticoachin ydintaitojen (ICF:n) mukaisesti

Sisältö

 • Ratkaisukeskeinen ja voimavarakeskeinen valmennusprosessi ja sen ohjaaminen
 • Ongelmista tavoitteisiin - Ratkaisukeskeinen ongelmien ja konfliktien käsittely
 • Itsensä johtamisen kehittäminen
 • Ratkaisukeskeiset tunnetaidot työelämän tarpeisiin
 • Ratkaisukeskeinen mindfulness-taitojen soveltaminen työelämässä
 • Positiivisen psykologian ratkaisukeskeisiä sovelluksia myönteisyyden ja sisäisen motivaation kehittämiseksi, sekä vahvuuksien tunnistamiseksi
 • Ratkaisukeskeisiä sovelluksia työyhteisöjen ja tiimien kehittämisessä 
 • Ratkaisukeskeinen valmentava esimiestyö
 • Ratkaisukeskeiset palautetaidot
 • ICF:n (International Coaching Federation) määritelmän mukainen coaching -ymmärrys
 • ICF:n mukaiset ammatticoachin ydintaidot
 • ICF:n mukainen ammatticoachin eettinen koodisto

Kirjallisuus

Ennakkolukemistona: Iverson, C. George, E & Ratner, H: Brief coaching – Ratkaisukeskeinen lähestymistapa. Lyhytterapiainstituutti, 2018.TAI: Louis Caufman: Ratkaisukeskeinen coaching – opas myönteiseen muutokseen.

Kirjallisuusluettelo koulutuksen aikana luettavista kirjoista annetaan myöhemmin. Koulutuksen hintaan sisältyy Ratkaisukeskeisen valmentajan ydintaidot -kirjallinen materiaali, joka jaetaan ensimmäisessä lähipäivässä. Lisäksi osallistuja saa pelilliset Ratkaisukeskeiset tunnetaidot -kortit.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen valmentaja / coach 20op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

9 syyskuuta, 2024

 • Hybriditoteutus
 • Hämeenlinna
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 26.8.2024

Kohderyhmä

Koulutus sopii laaja-alaisesti työelämän eri alueiden toimijoille, kuten asiantuntijoille ja ihmissuhdetyötä tekeville, esihenkilöille, johtajille ja valmentajille.

Tutkinto / todistus

Koulutuksen hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa todistuksen ja suoritusmerkinnän Opetushallituksen ylläpitämään kansalliseen opintosuoritusten rekisteriin Koskeen. Suoritusmerkinnän ja todistuksen saaminen edellyttää osallistumista ohjelman mukaisiin koulutuspäiviin ja annettujen tehtävien hyväksyttyä suorittamista.

Koulutuksen käytyään opiskelija voi käyttää Ratkaisukeskeinen valmentaja/coach -nimikettä ja voi halutessaan hakea ICF:n sertifiointia portfoliopolun kautta

Aikataulu

09.09.2024 - 31.10.2025

Syksy 2024 ja alkuvuoden 2025 tapaamiset:
ma 9.9.2024 klo 10-17 (lähitapaaminen Hämeenlinnassa)
ti 10.9.2024 klo 9-16
ti 26.11.2024 klo 9-16
ke 15.1.2025 klo 9-16

Loput tapaamiskerrat sovitaan myöhemmin.

Muutokset mahdollisia.

Suoritustapa

Koulutus koostuu 9 koulutuspäivästä, 4 x 2 tunnin vertaisryhmätapaamisista, 2 x 1,5 tunnin työnohjauksesta sekä henkilökohtaisesta mentorcoach-tapaamisesta kouluttajan kanssa.

Ensimmäinen ja viimeinen koulutuspäivä lähiopetuksena Hämeenlinnassa (9.9.2024 ja syksyllä 2025), muut reaaliaikaisesti verkossa.

Oppimismetodi:

 • oma soveltava kehittämishanke
 • teoreettista ja tiedollista taustaa ratkaisukeskeiselle työskentelylle
 • kokemuksellisia harjoituksia ratkaisukeskeisistä sovelluksista
 • kirjallisuuteen perehtyminen
 • aktiivinen ja osallistava oppimismetodi
 • workshop työskentelyä
 • itsenäistä reflektiivistä työskentelyä
 • valmentamisen käytännön harjoittelua 10 h ja siihen liittyvää pienryhmätyönohjausta sekä henkilökohtaista ohjausta (mentor-coach)
 • vertaisoppimista,- ja coachausta

Koulutuspaikka

Verkko / Hämeenlinna

Kouluttaja

Kouluttajapsykoterapeutti (VET), Kouluttajatyönohjaaja (STOry), Team ja Executive Coach (ICF:n PCC-taso), Mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR) Anita Hedman (FM)

Kouluttajapsykoterapeutti (VET), Kouluttajatyönohjaaja (STOry), Ratkaisukeskeinen Coach (CCSF), Johtamisen ammattitutkinto YAMK (koul) Miia Miskeljin SH (AMK)

Kustannukset

Koulutuksen hinta 2490 €.

Hinta sisältää koulutuksessa jaettavan materiaalin, Ratkaisukeskeisen valmentajan ydintaidot -kirjallisen materiaalin sekä pelilliset Ratkaisukeskeiset tunnetaidot -kortit.

Kurssimaksu laskutetaan kolmessa erässä (1. erä koulutuksen alettua, 2. erä keväällä 2025 ja 3. erä syksyllä 2025). Laskut lähetetään osallistujan ilmoittamaan laskutusosoitteeseen.

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen valmentaja / coach 20op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen kesäyliopisto
Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden

Järjestämme laadukasta ja ajankohtaista aikuiskoulutusta, johon voi osallistua elämän eri vaiheissa. Meillä opiskelee kaiken ikäisiä eikä koulutuksiimme lähtökohtaisesti ole pohjakoulutusvaatimuksia. Jatkuvasti päivittyvästä koulutustarjonnastamme löydät muun muassa avoimia yliopisto-opintoja sekä eri alojen ammatillisia täydennyskoulutuksia. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia harrastekursseja. Hämeen kesäyliopisto toimii pääsääntöisesti...

Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu