Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen 15 op, JY

Kesto
10 kuukautta
Hinta
390 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.9.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
10 kuukautta
Hinta
390 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.9.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen 15 op, JY

Urheilullinen ihminen hyppää ilmaan

Haluatko syventää liikunta- ja hyvinvointiosaamistasi tutkitun tiedon valossa? Käytännönläheisiltä opintojaksoiltamme saat työkaluja ja asiantuntijaosaamista, jotka monipuolistavat hyvinvointiosaamistasi. Hyvinvointi kuuluu osaksi jokaisen elämää, ja siten tämä opintokokonaisuus tarjoa arvokasta tietoa oman, läheisen tai asiakkaan hyvinvoinnin edistämiseen.

Liikunnasta ja hyvinvoinnista on paljon tietoa saatavilla, mutta sen luotettavuutta voi olla vaikea arvioida. Nyt Suomen ainoan liikuntatieteellisen tiedekunnan asiantuntijat Jyväskylän yliopistosta ovat laatineet sinulle luotettavan tiedon valmiiksi paketeiksi. Osaamisen päivittäminen on virkistävää ja lisäksi kannustavassa ja lempeässä ilmapiirissa voit haastaa itseä ja mennä turvallisesti epämukavuusalueelle. Olet osa opiskelijaryhmää, joka saa tukea osaavilta tuutoreilta ja yliopistonopettajilta.

Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen opintokokonaisuudessa yhdistyvät liikuntabiologinen, liikuntapsykologinen ja valmennuksellinen näkökulma. Opintojen aikana tutustut sekä fyysisen että psyykkisen hyvinvoinnin osa-alueisiin. Opintokokonaisuuden aikana opit tutkitun tiedon valossa mm. mitä ilmiöitä yleisimmät mittarit meistä todellisuudessa mittaavat, miten saatua tietoa voidaan hyödyntää hyvinvoinnin tai kunnon edistämisessä sekä saat konkreettisia työkaluja käyttäytymisen muutoksen ohjaamiseen. Lisäksi kehität kriittistä ajattelukykyä ja reflektoit oman osaamisen kehittymistä.

Opinnot järjestetään yhteistoteutuksena Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen ja Turun kesäyliopistojen kanssa.

Tavoitteet

Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija

 • tunnistaa liikunta-, terveys ja hyvinvointialan monialaisen ja monitaitoisen luonteen sekä omia kehittymistarpeitaan alalla
 • osaa tunnistaa erilaisia näkökulmia liikuntaan ja hyvinvointiin sekä näiden edistämiseen
 • ymmärtää tavanomaisimpien hyvinvointimuuttujia, niiden mittausperiaatteita ja tulosten tulkintaa sekä osaa soveltaa niitä omassa toiminnassaan
 • osaa arvioida ja kehittää omia työelämätaitojaan kuten yhteistyö-, vuorovaikutus-, viestintä-, arviointi-, organisointi- ja digitaitoja

Opintojaksot

 1. LTKY4005 Orientaatio liikunta- ja hyvinvointiosaamiseen 2 op, JY
 2. LTKY4001 Kehosta mitattava hyvinvointitieto 2 op, JY
 3. LTKY4004 Kehosta mitattavan hyvinvointitiedon analyysi ja tulkinta 3 op, JY
 4. LPSP1004 Liikuntapsykologian perusteet 5 op, JY
 5. LTKH1001 Hyvinvointivalmennus elintapamuutoksen tukemisessa 2 op, JY
 6. LTKY4003 Liikunta ja hyvinvointiosaamisen kehittyminen 1 op, JY

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen 15 op, JY, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

16 syyskuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.9.2024

Kohderyhmä

Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen kokonaisuus sopii liikunta-, terveys- ja hyvinvointialalla työskenteleville, jotka haluavat täydentää ja päivittää aiempaa osaamistaan sekä kaikille muille alasta tai omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

Aikataulu

16.09.2024 - 31.07.2025

Suoritustapa

Opiskelijalähtöiset, monipuoliset ja vaihtelevat suoritustavat (esim. oppimistehtäviä, mielekkäitä monivalintatenttejä, joustavia verkkotenttejä, valmennusharjoittelu)

Tuutorohjaus järjestetään reaaliaikaisesti etäyhteydellä Zoomissa. Osaan ohjauksista on mahdollista osallistua myös Hämeenlinnassa (Korkeakoulukeskuksessa).

Oppimisympäristönä käytetään Moodlea, joka sisältää opiskeluohjeet, luentotallenteet, tehtäväohjeistukset ja keskustelualueet. Moodleen palautetaan kirjalliset suoritukset. Lisäksi orientaatiotilaisuuksia järjestetään Zoomin kautta.

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan reaaliaikaisena etäopetuksena verkon välityksellä. Tuutorointiin ja orientaatiotilaisuuksiin osallistumiseen tarvitaan nettiyhteydellä oleva tietokone ja mikrofoni sekä mielellään kamera. Tuutortapaamisia ei tallenneta.

Kouluttaja

Tuutori TtM, KM Kati Heinonen

Kustannukset

390 € / osallistuja. Kurssimaksu sis. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston maksun. Maksu laskutetaan kahdessa erässä (I erä laskutetaan opintojen alettua syksyllä 24 ja toinen erä keväällä 25).

Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunta- ja hyvinvointiosaaminen 15 op, JY? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen kesäyliopisto
Visamäentie 35 A
13100 Hämeenlinna

Hämeen kesäyliopistossa opiskellaan ympäri vuoden

Järjestämme laadukasta ja ajankohtaista aikuiskoulutusta, johon voi osallistua elämän eri vaiheissa. Meillä opiskelee kaiken ikäisiä eikä koulutuksiimme lähtökohtaisesti ole pohjakoulutusvaatimuksia. Jatkuvasti päivittyvästä koulutustarjonnastamme löydät muun muassa avoimia yliopisto-opintoja sekä eri alojen ammatillisia täydennyskoulutuksia. Lisäksi tarjolla on monipuolisesti erilaisia harrastekursseja. Hämeen kesäyliopisto toimii pääsääntöisesti...

Lue lisää kouluttajasta Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu