Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 31 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 31 tuloksesta
12

Valokuvauskurssilta ammattitaitoa kuvaamiseen

Valokuvaus on suosittu harrastus. Lisäksi monessa työssä tarvitaan vähintään valokuvauksen perusosaamista. Vaikka monella kamera kädessä pysyykin, ei kameran eri asetuksia ja kuvaustekniikoita osata välttämättä hyödyntää.

Valokuvauskurssilla opit ottamaan laadukkaampia kuvia eri tekniikoilla ja käsittelemään ottamiasi kuvia. Kameran ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin on luontevaa tutustua asiantuntijan johdolla.

Valokuvauskursseilla voit oppia kameran käytön ja eri kuvaustekniikoiden lisäksi esimerkiksi sommittelua ja valaistusta.

Erilaisia valokuvauskursseja eri tarpeisiin

Valokuvauskurssi on hyvä keino päästä alkuun kuvauksessa, mikäli ala kiinnostaa ja haluaa kehittyä kuvaajana. Ammattilaisurasta kiinnostuneille on tarjolla tutkintoon johtavia koulutuksia sekä kurssimuotoisia koulutuksia. Harrastelijalle soveltuvat parhaiten lyhyemmät kurssit, joilla voidaan perehtyä johonkin tiettyyn valokuvauksen osa-alueeseen kerrallaan.

Valokuvauskursseja löytyy sekä aloittelijoille että kehittyneemmille kuvaajille. Aloittelijakursseilla tutustutaan kuvaamisen perusteisiin, ja edistyneemmillä kursseilla esimerkiksi erilaisten linssien käyttöön tai valotusajan merkitykseen. Kurssit voivat keskittyä vain yhteen teemaan, kuten esimerkiksi henkilökuvaukseen tai taidekuvaukseen, tai käsitellä kuvaamista laajemmin.

Valokuvauskurssien sisältö

Valokuvauskurssit käsittelevät sekä laitteistoa, kuvaamisen teoriaa että eri kuvaustyylejä.

Yksi valokuvauskurssien keskeisistä aiheista on sommittelu, joka muodostaa kokonaisrakenteen valokuvalle. Sommittelulla viitataan siihen, miten värit ja muodot on ryhmitelty valokuvassa. Onnistunut sommittelu tukee viestiä, joka valokuvalla halutaan kertoa.

Valokuvauksen ja videokuvauksen kursseilla käsitellään esimerkiksi

  • kuvaamisen teoriaa
  • kuvansiirtoa kamerasta tietokoneelle
  • kuvien analysoimista
  • digitaalikameran asetuksia
  • ääniraitojen miksaamista
  • videoiden viimeistelyä ja vientiä
  • videoiden leikkaamista

Opi liikkuvan kuvan hallintaa videokuvauskurssilla

Videokuvauskurssilla keskitytään liikkuvan kuvan hallintaan ja videokuvaamisen osa-alueisiin. Videokuvaukseen pätevät monet valokuvauksen opit, mutta osa tekniikoista eroaa toisistaan.

Videokuvauksen koulutuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi videon editointia, leikkausta tai äänitystä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Corellia

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä