Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Valokuvauskurssi auttaa kehittymään valokuvaajana

Alta löydät listauksen koulutuksia, jotka käsittelevät valokuvausta ja videokuvausta. Valokuvauskurssi on hyvä tilaisuus oppia eri kuvaustekniikoita ja hyödyntää asiantuntijoiden ammattitaitoa. Olit sitten harrastelijakuvaaja tai valokuvauksen ammattilainen, voit syventää osaamistasi kurssilla.

Tutustu koulutusesittelyihin ja vertaile koulutuksia keskenään! Saadaksesi lisätietoja koulutuksista voit olla yhteydessä kouluttajaan täyttämällä kustakin esittelystä löytyvän yhteydenottolomakkeen.

Hakutulokset
Näyttää 1-5 yhteensä 5 tulosta
Videokuvauksen ja editoinnin peruskurssi
Corellia Helsinki Oy
1 150 EUR + alv 24 %
Helsinki
Useita (3)
Oletko saanut työpaikallasi tehtäväksi kuvata ja editoida videoita ja sinusta on innostavaa tarttua haasteeseen, vaikka et olekaan alan ammattilainen?  Videokuvauksen...
Videon äänitys ja äänen jälkikäsittely
Corellia Helsinki Oy
990 EUR + alv 24 %
Helsinki
 
Videon äänitys ja äänen jälkikäsittely -kurssi on äänityksen ja äänenkäsittelyn peruskurssi. Osallistumiseen ei vaadita aikaisempaa äänenkäsittelykokemusta, normaali tietokoneen käyttötaito riittää....
Videot työnhaun tukena
Salon seudun ammattiopisto
200 EUR + alv 24 %
Salo
Kysy seuraavaa koulutusta
Kurssilla perehdytään houkuttelevan työnhakuvideon suunnittelemiseen, kuvaamiseen, editointiin ja julkaisemiseen. Kurssilla opit: videokäsikirjoituksen laadintaa houkuttelevan työnhakuvideon suunnittelua videon kuvaamista, editointia ja...
Adobe Creative Cloud videotuotannossa
Corellia Helsinki Oy
790 EUR + alv 24 %
Helsinki
 
Kurssilla tutustutaan seuraaviin ohjelmiin: Premiere Pro – videoeditoinnin kulmakivi After Effects – liikkuvan kuvan monitoimityökalu Audition – äänen monitoimityökalu Photoshop...
Adobe Premiere Pro CC -peruskurssi
Corellia Helsinki Oy
         
(1)
1 150 EUR + alv 24 %
Helsinki
Useita (3)
Adobe Premiere Pro -peruskurssilla opit kaikki keskeiset taidot voidaksesi tehokkaasti hyödyntää ammattilaisten suosimaa työkalua. Kahden päivän tehokurssin jälkeen osaat työstää videomateriaalista monipuolisia kokonaisuuksia...
  • = Kesäkurssi
Näyttää 1-5 yhteensä 5 tulosta
 

Valokuvaus- tai videokuvauskurssilta ammattitaitoa kuvaamiseen

Valokuvaus on suosittu harrastus. Lisäksi monessa työssä tarvitaan vähintään valokuvauksen perusosaamista. Vaikka monella kamera kädessä pysyykin, ei kameran eri asetuksia ja kuvaustekniikoita osata välttämättä hyödyntää.

Valokuvaus- tai videokuvauskurssilla opit ottamaan laadukkaampia kuvia eri tekniikoilla ja käsittelemään ottamiasi kuvia. Kameran tai videokameran ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin on luontevaa tutustua asiantuntijan johdolla.

Valokuvauskursseilla voit oppia kameran käytön ja eri kuvaustekniikoiden lisäksi esimerkiksi sommittelua ja valaistusta.

Erilaisia valokuvauskursseja eri tarpeisiin

Valokuvaus- tai videokuvauskurssi on hyvä keino päästä alkuun kuvauksessa, mikäli ala kiinnostaa ja haluaa kehittyä kuvaajana. Ammattilaisurasta kiinnostuneille on tarjolla tutkintoon johtavia koulutuksia sekä kurssimuotoisia koulutuksia. Harrastelijalle soveltuvat parhaiten lyhyemmät kurssit, joilla voidaan perehtyä johonkin tiettyyn valokuvauksen osa-alueeseen kerrallaan.

Valokuvaus- ja videokuvauskursseja löytyy sekä aloittelijoille että kehittyneemmille kuvaajille. Aloittelijakursseilla tutustutaan kuvaamisen perusteisiin, ja edistyneemmillä kursseilla esimerkiksi erilaisten linssien käyttöön tai valotusajan merkitykseen. Kurssit voivat keskittyä vain yhteen teemaan, kuten esimerkiksi henkilökuvaukseen tai taidekuvaukseen, tai käsitellä kuvaamista laajemmin.

Valokuvauskurssien sisältö

Valokuvaus- ja videokuvauskurssit käsittelevät sekä laitteistoa, kuvaamisen teoriaa että eri kuvaustyylejä.

Yksi valokuvauskurssien keskeisistä aiheista on sommittelu, joka muodostaa kokonaisrakenteen valokuvalle. Sommittelulla viitataan siihen, miten värit ja muodot on ryhmitelty valokuvassa. Onnistunut sommittelu tukee viestiä, joka valokuvalla halutaan kertoa.

Valokuvauksen ja videokuvauksen kursseilla käsitellään esimerkiksi

  • digitaalikameran asetuksia
  • kuvaamisen teoriaa
  • kuvansiirtoa kamerasta tietokoneelle
  • kuvien analysoimista
  • ääniraitojen miksaamista
  • videoiden viimeistelyä ja vientiä
  • videoiden leikkaamista

Opi liikkuvan kuvan hallintaa videokuvauskurssilla

Videokuvauskurssilla keskitytään liikkuvan kuvan hallintaan ja videokuvaamisen osa-alueisiin. Videokuvaukseen pätevät monet valokuvauksen opit, mutta osa tekniikoista eroaa toisistaan.

Videokuvauksen koulutuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi videon editointia, leikkausta tai äänitystä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Corellia