Suodata
Liikunta-ala
Toteutustapa
Koulutustyyppi
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 29 tuloksesta
1
2
Mainokset

Lisää artikkeleja aiheesta: Liikunta-ala

Suositut sijainnit

Osallistujien kokemuksia aiheessa Liikunta-ala

Rakkaudesta lajiin - Liikunta-alan ammattilainen pääsee yhdistämään työn ja huvin

Liikunnan ammattilainen on mukana edistämässä ihmisten hyvinvointia ja ylläpitämässä toimintakykyämme. Ammattilaisten avulla monet löytävät mielekkään tavan liikkua, joten liikunnan ammattilaisten voikin sanoa tekevän yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. 

Kenelle liikunta-alaa sopii?

Liikunnan ammattilaiseksi haluavan tulee luonnollisesti olla kiinnostunut liikunnasta, ihmiskehon mahdollisuuksista ja sen toimintatavoista. Monesti koulutuksiin hakeutuvilla on jo muutenkin liikunnallinen elämäntapa ja he nauttivat liikunnasta myös vapaa-ajallaan. Kilpaurheilutaustasta voi olla hyötyä joihinkin koulutuksiin pyrkiessä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Missä liikunta-alaa voi opiskella?

Liikunta-alan opiskelupaikkoja löytyy monipuolisesti eri oppilaitoksista. Akateemista loppututkintoa tavoitteleva voi pyrkiä opiskelemaan yliopistoihin, mutta myös ammattikorkeakoulut, kansanopistot ja yksityiset koulut järjestävät liikunta-alan koulutuksia. Myös eri kuntosaliketjut saattavat mahdollistaa esimerkiksi personal traineriksi kouluttautumisen. 

Vaihtoehtoja on runsaasti, joten liikunta-alaa harkitsevan kannattaa huolellisesti selvittää, mikä koulutus olisi juuri itselle paras. 

Liikunta-ala on monipuolinen ja mahdollisuuksia

Liikunnan ja urheilun parissa työskentelevät toimivat monenlaisissa tehtävissä. Yhteistä näille tehtäville on ihmisten terveyden sekä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen. Useiden ammattilaisten tehtäviin kuuluu myös aktiiviseen liikkumiseen ja terveellisiin elämäntapoihin kannustaminen. 

Liikunta-alan työllistymismahdollisuudet ovat laajat. Töitä löytyy niin kuntasektoreilta, kuin myös yksityisistä liikuntakeskuksista. Monet liikunta-alan ammattilaiset työskentelevät yrittäjinä. Liikunnan ammattilainen voi työskennellä esimerkiksi: 

 • Liikunnanohjaajana
 • Hyvinvointivalmentajana
 • Organisaation hallintopuolella
 • Kuntosaliohjaajana
 • Liikuntaneuvojana
 • Henkilökohtaisena valmentajana
 • Personal trainerina
 • Liikunnanopettajana
 • Valmentajana
 • Urheiluhierojana
 • Fysioterapeuttina
 • Ravitsemusneuvojana

Täydennyskoulutusta liikunnan ammattilaisille

Liikunta-ala kehittyy koko ajan ja uusia tutkimuksia liittyen ihmisen fyysiseen hyvinvointiin julkaistaan jatkuvasti. Liikunta-alan ammattilaisen onkin tärkeä pitää ammattitaitonsa ajan tasalla ja lisäkouluttautua tasaisin väliajoin.

Liikunta-alan yksittäisiä koulutuksia on tarjolla ammattilaisten lisäksi myös muillekin. Oman päivätyön lisäksi voi kouluttautua esimerkiksi joogaohjaajaksi. Vaihtoehtoja on lukuisia, joten tutustu kurssi- ja koulutuslistaukseemme ja löydä omasi!

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti, Opintopolku, Opopolku