Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 25 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 25 tulosta
12

Liikunta-alan koulutus valmistaa moniin ammatteihin

Liikunta ja urheilu ovat meille välttämätön elämänlanka. Liikunnan avulla ylläpidämme fyysistä ja henkistä hyvinvointiamme ja terveyttämme sekä edistämme toimintakykyämme.

Liikunnan ja urheilun parissa työskentelevien ammattilaisten on tärkeää tuntea alan uusimmat kuulumiset, tieteelliset löydökset ja innostavat menetelmät. Liikunta-alan koulutus valmistaa toimimaan alalla ja pitämään taidot ajan tasalla. Kursseilla tapaa myös kollegoita, joilta voi saada tuikitärkeitä vinkkejä ja ideoita arkityön helpottamiseksi.

Liikunta-alan monet vaihtoehdot – tutkinto vai lyhyempi kurssi?

Monet haluavat työskennellä nykypäivänä monipuolisella liikunnan alalla. Liikunta-alan koulutus mahdollistaa tulevaisuuden alan työpaikoissa. Liikunta-alan työntekijöiltä edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja urheilullista asennetta.

Koulutusta on tarjolla kaikilla koulutustasoilla – liikunta-alalla voit suorittaa joko lyhyempiä kursseja tai liikunta-alan tutkintoon johtavia koulutuksia.

Lyhyemmät kurssit ovat maksullisia, eivätkä johda tutkintoon. Tutkintoon on aina pääsyvaatimukset ja pääsykokeet, mutta niiden suorittaminen on maksutonta ja ne johtavat ammattiin. Liikunta-alan koulutuksia yhdistää se, että niitä opiskelevilta vaaditaan kiinnostusta liikuntaa ja terveyttä kohtaan.

Liikunta-alan ammatit

Liikunta-alalta löytyy monenlaisia ammattinimikkeitä. Liikunta-alan koulutus tähtää mm. seuraaviin ammatteihin:

  • Liikunnanohjaaja
  • Kuntosaliohjaaja
  • Liikuntaneuvoja
  • Henkilökohtainen valmentaja
  • Personal trainer
  • Liikunnanopettaja
  • Valmentaja
  • Urheiluhieroja
  • Fysioterapeutti
  • Ravitsemusneuvoja

Täydennyskoulutusta liikunnan ammattilaisille

Liikunnan ja urheilun parissa työskentelevät toimivat moninlaisissa tehtävissä. Yhteistä näille tehtäville on ihmisten terveyden sekä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen. Useiden ammattilaisten tehtäviin kuuluu myös aktiiviseen liikkumiseen ja terveellisiin elämäntapoihin kannustaminen.

Täydennyskouluttautumalla liikunnan ja urheilun parissa toimivat ammattilaiset voivat täydentää osaamistaan, tavata kollegoitaan ja oppia uusimmat menetelmät ja tieteelliset ratkaisut. Täydennyskouluttautumalla ammattilaiset osaavat siis auttaa muita ihmisiä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen tiellä entistä paremmin. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää