Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 24 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 24 tulosta
12

Liikunta-alan koulutus valmistaa moniin ammatteihin

Liikunta ja urheilu ovat meille välttämätön elämänlanka. Liikunnan avulla ylläpidämme fyysistä ja henkistä hyvinvointiamme ja terveyttämme sekä edistämme toimintakykyämme.

Liikunnan ja urheilun parissa työskentelevien ammattilaisten on tärkeää tuntea alan uusimmat kuulumiset, tieteelliset löydökset ja innostavat menetelmät. Liikunta-alan koulutus valmistaa toimimaan alalla ja pitämään taidot ajan tasalla. Kursseilla tapaa myös kollegoita, joilta voi saada tuikitärkeitä vinkkejä ja ideoita arkityön helpottamiseksi.

Liikunta-alan monet vaihtoehdot – tutkinto vai lyhyempi kurssi?

Monet haluavat työskennellä nykypäivänä monipuolisella liikunnan alalla. Liikunta-alan koulutus mahdollistaa tulevaisuuden alan työpaikoissa. Liikunta-alan työntekijöiltä edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja urheilullista asennetta.

Koulutusta on tarjolla kaikilla koulutustasoilla – liikunta-alalla voit suorittaa joko lyhyempiä kursseja tai liikunta-alan tutkintoon johtavia koulutuksia.

Lyhyemmät kurssit ovat maksullisia, eivätkä johda tutkintoon. Tutkintoon on aina pääsyvaatimukset ja pääsykokeet, mutta niiden suorittaminen on maksutonta ja ne johtavat ammattiin. Liikunta-alan koulutuksia yhdistää se, että niitä opiskelevilta vaaditaan kiinnostusta liikuntaa ja terveyttä kohtaan.

Liikunta-alan ammatit

Liikunta-alalta löytyy monenlaisia ammattinimikkeitä. Liikunta-alan koulutus tähtää mm. seuraaviin ammatteihin:

  • Liikunnanohjaaja
  • Kuntosaliohjaaja
  • Liikuntaneuvoja
  • Henkilökohtainen valmentaja
  • Personal trainer
  • Liikunnanopettaja
  • Valmentaja
  • Urheiluhieroja
  • Fysioterapeutti
  • Ravitsemusneuvoja

Täydennyskoulutusta liikunnan ammattilaisille

Liikunnan ja urheilun parissa työskentelevät toimivat moninlaisissa tehtävissä. Yhteistä näille tehtäville on ihmisten terveyden sekä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen. Useiden ammattilaisten tehtäviin kuuluu myös aktiiviseen liikkumiseen ja terveellisiin elämäntapoihin kannustaminen.

Täydennyskouluttautumalla liikunnan ja urheilun parissa toimivat ammattilaiset voivat täydentää osaamistaan, tavata kollegoitaan ja oppia uusimmat menetelmät ja tieteelliset ratkaisut. Täydennyskouluttautumalla ammattilaiset osaavat siis auttaa muita ihmisiä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen tiellä entistä paremmin. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella