Näyttää 1-20 yhteensä 25 tulosta

Liikunta-alan koulutus valmistaa moniin ammatteihin

Liikunta ja urheilu ovat meille välttämätön elämänlanka. Liikunnan avulla ylläpidämme fyysistä ja henkistä hyvinvointiamme ja terveyttämme sekä edistämme toimintakykyämme.

Liikunnan ja urheilun parissa työskentelevien ammattilaisten on tärkeää tuntea alan uusimmat kuulumiset, tieteelliset löydökset ja innostavat menetelmät. Liikunta-alan koulutus valmistaa toimimaan alalla ja pitämään taidot ajan tasalla. Kursseilla tapaa myös kollegoita, joilta voi saada tuikitärkeitä vinkkejä ja ideoita arkityön helpottamiseksi.

Liikunta-alan monet vaihtoehdot – tutkinto vai lyhyempi kurssi?

Monet haluavat työskennellä nykypäivänä monipuolisella liikunnan alalla. Liikunta-alan koulutus mahdollistaa tulevaisuuden alan työpaikoissa. Liikunta-alan työntekijöiltä edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja urheilullista asennetta.

Koulutusta on tarjolla kaikilla koulutustasoilla – liikunta-alalla voit suorittaa joko lyhyempiä kursseja tai liikunta-alan tutkintoon johtavia koulutuksia.

Lyhyemmät kurssit ovat maksullisia, eivätkä johda tutkintoon. Tutkintoon on aina pääsyvaatimukset ja pääsykokeet, mutta niiden suorittaminen on maksutonta ja ne johtavat ammattiin. Liikunta-alan koulutuksia yhdistää se, että niitä opiskelevilta vaaditaan kiinnostusta liikuntaa ja terveyttä kohtaan.

Liikunta-alan ammatit

Liikunta-alalta löytyy monenlaisia ammattinimikkeitä. Liikunta-alan koulutus tähtää mm. seuraaviin ammatteihin:

• Liikunnanohjaaja
  • Kuntosaliohjaaja
  • Liikuntaneuvoja
  • Henkilökohtainen valmentaja
  • Personal trainer
  • Liikunnanopettaja
  • Valmentaja
  • Urheiluhieroja
  • Fysioterapeutti
  • Ravitsemusneuvoja

Täydennyskoulutusta liikunnan ammattilaisille

Liikunnan ja urheilun parissa työskentelevät toimivat moninlaisissa tehtävissä. Yhteistä näille tehtäville on ihmisten terveyden sekä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen. Useiden ammattilaisten tehtäviin kuuluu myös aktiiviseen liikkumiseen ja terveellisiin elämäntapoihin kannustaminen.

Täydennyskouluttautumalla liikunnan ja urheilun parissa toimivat ammattilaiset voivat täydentää osaamistaan, tavata kollegoitaan ja oppia uusimmat menetelmät ja tieteelliset ratkaisut. Täydennyskouluttautumalla ammattilaiset osaavat siis auttaa muita ihmisiä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen tiellä entistä paremmin.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti