🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Joogaopettajakoulutus – Surya Namaskara (25 op)

SnellmanEDU, paikassa Kuopio
Kesto
15 kuukautta
Hinta
2 300 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 2 300 EUR)
Seuraava toteutus
27 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.9.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
15 kuukautta
Hinta
2 300 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 2 300 EUR)
Seuraava toteutus
27 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.9.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Joogaopettajakoulutus – Surya Namaskara (25 op)

Joogaopettajakoulutus – Surya Namaskara (25 op)

Joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti ja antaa ohjaamiseen monenlaisia työkaluja. Koulutuksessa keskitytään käytännönläheisesti asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysiin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksessa oppii rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Lisäksi koulutus syventää opiskelijan omaa joogaharjoitusta laajentaen kokemuksellisesti ja käytännönläheisesti osaamista. Jooga tähtää mielenhallintaan – asana- ja hengitysharjoitusta voidaan soveltaa suoraan tätä tavoitetta ajatellen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Koulutus opettaa ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa sekä opettaa avustamaan oppilaita opetustilanteissa. Toiminnallisen anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärrys erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta. Koulutuksessa syvennytään myös omaan harjoitukseen ja oman, henkilökohtaisen joogapolun laajentamiseen. Opiskelemme kaksi eri asanakokonaisuutta ja harjoitusta. Harjoitusten avulla jokainen voi seurata omaa etenemistään koulutuksen aikana. Koulutus sisältää käytännön harjoituksia, itsenäistä työskentelyä, ryhmä- ja paritöitä sekä vuorovaikutteista oppimista opettajien kanssa.

Sisältö

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, monipuolisia kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista. Koulutuksen sisältö vastaa Yoga Alliancen 200 h RYT sertifikaatin vaatimuksia. 200 h koulutus sisältää 75 h käytännön harjoituksia; asana-, hengitys-, meditaatio-, sekä rentoutumisharjoituksia, 30 h anatomiaa ja fysiologiaa sekä biomekaniikkaa, joiden painopiste on toiminnallisuudessa, 30 h joogan historiaa, filosofiaa sekä joogan eettisiä ohjeita, 50 h ammatillisia perusteita joogan opettamiseen kuten pedagogiikkaa, ammatillisen kehityksen ymmärtämistä sekä opetusharjoittelua käytännön tilanteissa ja harjoituksissa. Lisäksi koulutuksessa on 15 h syventäviä opintoja, jotka sisältyvät edellä mainittuihin kokonaisuuksiin.

Koulutuksen sisältö

 • Jooga kokonaisvaltaisena menetelmänä terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä.
 • Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus.
 • Oman harjoituksen syventäminen kokemuksellisesti ja käytännön harjoituksissa.
 • Hengitys ja meditaatio osana omaa harjoitusta sekä opetusta.
 • Joogan filosofia teoriasta käytäntöön.
 • Anatomia ja fysiologia toiminnallisesta näkökulmasta.
 • Joogan opettaminen ryhmälle.
 • Joogatuntien suunnittelu.
 • Erityistilanteet, vammat ja sairaudet opetuksessa sekä odotusajanjooga.
 • Joogaopettajuus ammattina, markkinointi ja yritystoiminta.
 • Erilaiset pedagogiset menetelmät joogan opettamisessa.

Jokaisessa lähijaksossa on oma teema, jonka ympärille asanaharjoitus sekä muu opetus rakentuu. Lähijaksoissa opiskellaan käytännönläheisesti teeman ympärillä erilaisia harjoituksia ohjatusti, ryhmissä sekä parityöskentelynä. Lähijaksoissa tehdään asana- hengitys sekä meditaatioharjoituksia sekä opiskellaan käytännönläheisesti työpajoissa erilaisia avustustekniikoita. Anatomiassa ja fysiologiassa sekä joogafilosofiassa on jokaisessa osiossa omat aiheensa ja niitä opiskellaan myös itsenäisesti kotitehtävien muodossa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

27 syyskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Kuopio
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 2.9.2024

Kohderyhmä

Koulutus sopii joogaa säännöllisesti harrastaville, joogaa jo opettaville sekä joogan opettamisesta kiinnostuneille. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen. Koulutus sopii siis sinulle, joka olet utelias, ennakkoluuloton ja innokas oppimaan uutta, syventämään jo aiemmin opittua sekä olet valmis ottamaan harjoitukset käyttöön arjessasi myös koulutuksen ulkopuolella.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT 200 h todistuksen (RYT 500 h opinnot voi aloittaa tästä kokonaisuudesta). Koulutuksen voi myös yhdistää jo aiemmin käytyyn RYT-200 h koulutukseen. Tämän koulutuksen jälkeen osallistuja voi jatkaa opintoja myöhemmin uudella 200 h kokonaisuudella. Kahden RYT 200 h koulutuksen jälkeen voit käydä syventävän 100 h kokonaisuuden, jolloin opintoja voi suorittaa RYT-500 h asti. Loppukoe suoritetaan koulutuksen jälkeen erillisenä osiona. Loppukoe suoritetaan näyttökokeena, johon sisältyy oman harjoituksen näyttö sekä opetusnäyttö.

Aikataulu

1. osio: 27.–29.9.2024
2. osio: 1.–3.11.2024
3. osio: 17.–19.1.2025
4. osio: 28.2.–2.3.2025
5. osio: 2.–4.5.2025
6. osio: 13.–15.6.2025
7. osio: 8.–10.8.2025
8. osio: 26.–28.9.2025
9. osio: 31.10.–2.11.2025
10. osio: 12 –14.12.2025

perjantait klo 17.00–19.30
lauantait klo 9.00–17.00
sunnuntait 9.00–17.00

Koulutus järjestetään lähiopetuksena Kuopiossa. Tarkempi osoite ilmoitetaan kutsukirjeessä.

Kouluttaja

Janne Kontala on opettanut joogaa 25 vuotta. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-200, RYT-500 ja jatkokouluttajapätevyys. Hän on suorittanut v. 2016 tohtorintutkinnon uskontieteessä Åbo Akademissa, jossa hän on toiminut tutkijana Suomen Akatemian rahoittamissa projekteissa Viewpoints to the World (2011-2015) ja Young Adults and Religion in a Global Perspective (2015-2018). Hän on laatinut ja opettanut uskontotieteen maisterinopintojen hindulaisuuden ja buddhalaisuuden perusopinnot (Åbo Akademi ja Centret för Livslångt Lärande).

Janne on joogalehti Anandan perustajajäsen ja toimittaja ja kirjoittanut kirjan Inner Yoga (suom.Joogan sydän, Basam 2015). Joogaopettajia Janne on kouluttanut vuodesta 2005. Hän on toiminut koulutussuunnittelijana ja pääopettajana Belgian Bhaktivedanta Collegessa vuodesta 2017. Ruotsissa hän toteutti joogaopettajakoulutuksen Sodertäljessä vuosina 2015-2017. Hän on myös ohjannut joogaa kuntoutusryhmille Tukholmassa, Helsingissä ja Keravalla.

Kurssiohjelmassa Jannen erikoisalaa ovat opintosuunnitelmat, joogan filosofia ja meditatiiviset tekniikat. Hän on laatinut Yoga Alliancen hyväksymän joogafilosofian opintokokonaisuuden ja johtanut työryhmää, joka on kehittänyt Suomen ensimmäisen online-ympäristössä toteutettavan Yoga Alliancen hyväksymän opettajakoulutuksen.

Emma Slow on porvoolainen jooga- ja meditaatio-ohjaaja sekä joogaterapeutti. Yli 20-vuotinen kokemus joogasta sisältää laajasti erilaisia harjoitusmuotoja, joista opettajapätevyyteen kuuluu Ananda Sevan 250-tuntisen opettajakoulutuksen, Slow Yoga-opettajakoulutuksen, sekä Yoga Alliancen E-RYT-200-pätevyyden lisäksi Svastha joogaterapiakoulutus sekä Manav Rachna International University:n joogaterapia koulutus osana fysioterapian opintoja 2014. Vuodesta 2013 Emman kiinnostus on suuntautunut erityisesti joogan terapeuttiseen soveltamiseen fysioterapia opintojen myötä. Hän on suorittanut monipuolisesti opintoja joogaterapian parissa ja on mukana työryhmässä, joka aloitti Suomen ensimmäisen Svastha-joogaterapiakoulutuksen vuonna 2020.

Emman opetuskokemukseen sisältyy opettamista omalla salilla, kansalaisopistoissa, liikunta- ja joogasaleilla. Viime vuosina Emma on kouluttanut joogaopettajia Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Belgiassa ja Malesiassa. Emma on kouluttanut joogaopettajia vuodesta 2014. Kouluttamisessa ja joogakursseilla hän painottaa toiminnallista anatomiaa ja fysiologiaa sekä terapeuttista näkökulmaa. Emmalla on erityisosaamista raskauteen liittyvissä haasteissa ja niiden huomiointiin sekä opettamisessa että omassa harjoituksessa. Opetuksessaan Emma etsii yhteistyössä oppilaan kanssa yksilöllisiä ratkaisuja loukkaantumisten ja muiden terveydellisten haasteiden huomiointiin harjoittelussa. Ennen joogan opettamista Emma on toiminut restauroijan (AMK) ammatissa sekä opettajana.

Anneli Rautiaisen kokemus joogan eri tyyleistä ja opettamisesta on poikkeuksellisen laaja. Iyengarjoogassa Anneli on suorittanut 3. tason opettajatutkinnon ja kolmivuotisen joogaterapiakoulutuksen. Hän on opettanut joogaa B.K.S. Iyengarin perinnettä seuraten omassa joogastudiossaan Helsingissä vuodesta 2003. Iyengarjoogan ohella Anneli on suorittanut Suomen joogaopiston opettajatutkinnon. Hän on myös kirjoittanut yhdessä Sonja Lumpeen kanssa kirjan ”Lempeän joogan voima (ReadMe 2018)“. Annelin monipuoliseen kehonhallintaan ja tuntemukseen kuuluu myös tanssitaide ja koreografia.

Joogassa Annelin erityisosaamista on pedagogiikka ja opetussuunnitelmat. Hän on tuonut iyengarjoogan opettajakoulutuksen Suomeen. Annelilla on tanssitaiteilijan ja tanssipedagogin pätevyys ja hän on työskennellyt koreografina TV-1 viihdeohjelmissa 80-luvulta lähtien ja tehnyt TV-käsikirjoituksia ja dokumenttiohjauksia. Koulutuksessa Annelin erityisalaa ovat yksilöllisen ohjauksen korostaminen ja monipuolisen pedagogiiikan soveltaminen. Tähän sisältyy suullisen ohjauksen lisäksi erilaisten apuvälineiden käyttö, mielikuvien hyödyntäminen sekä keskittymisharjoitukset. Liikesanaston laajetessa jokainen löytää oman yksilöllisen työskentelytavan omaan harjoitukseensa ja luovaan ajatteluun, jonka kautta joogatuntien suunnittelu helpottuu.

Iitu Leinonen on vantaalainen joogaopettaja. Iitu on opettanut joogaa kymmenen vuoden ajan. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-500 -pätevyys. Iitulla on monipuolinen kokemustausta opettamisesta joogasaleilla, kansalaisopistoissa, kuntosaleilla, yrityksissä, tapahtumissa, yksityistunneilla, online- ja verkkokurssitoimintana, retriiteillä, resorteilla sekä järjestäen viikkotunti- ja työpajatoimintaa oman yrityksensä kautta. Joogaopettajien kouluttamisesta hänellä on kokemusta usean vuoden ajalta sekä Suomessa että kansainvälisissä koulutuksissa.

Koulutukseltaan Iitu on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopiston viestinnän opintosuunnasta: pro gradu -tutkielmassaan hän tutki terveys- ja hyvinvointiviestintää. Joogaa opettaessaan Iitu korostaa toiston, pitkäjänteisyyden ja käytännön harjoitukseen panostamisen merkitystä. Kurssiohjelmassa Iitun erikoisalaa on asanaharjoituksen syventäminen sekä niin sanottu ’oma harjoitus’ eli harjoittelijan henkilökohtainen harjoitus ja joogan soveltaminen omassa arjessa.

Mikko Mononen on Ypäjäläinen yrittäjä, joogan opettaja ja -kouluttaja. Hänen erikoisalaansa koulutuksessa ovat asanaharjoituksen ohella meditaation eri tekniikat. Mikko toimii koulutuksessa avustavana opettajana. Mikon tie joogan maailmaan kulki loukkaantumiseen päättyneen motocross kilpauran jälkeen kilpaurheilun ja metsätaloudessa työskentelyn suorituskeskeisyydestä elämän merkityksen etsintään. Kreikkalaisesta filosofiasta alkanut tutkimusmatka päätyi länsimaisen filosofian, teosofian, kristillisen mystiikan, buddhalaisuuden, sekä muiden filosofioiden ja uskontojen kautta joogan pariin. Joogamatka alkoi – monien muiden tavoin – asanaharjoituksen opiskelusta ja harjoittelusta, mutta traditionaalista oppiketjua seuraavan opettajan opastuksella matka jatkui joogafilosofian pariin. Mikon arjen täyttää joogafilosofian opiskelu, elämän linjaaminen sen mukaiseksi, muodollinen harjoitus, sekä näistä syntyneiden oppien ja oivallusten jakaminen eteenpäin joogaoppilaille. Opetuksessaan Mikko pyrkii tuomaan esiin sen, miten filosofiaa, asana-, pranayama- ja meditaatiotekniikoita ei opiskella vain harjoituksen itsensä, ja siinä etenemisen vuoksi, vaan miten päivittäisellä harjoituksella viritämme kehon ja mielen instrumenttimme, jota sitten soitamme kanssaeläjien parissa arjen haasteissa.

Kustannukset

2300 €
Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Maksusuunnitelma 4 erää.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Joogaopettajakoulutus – Surya Namaskara (25 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
SnellmanEDU
Viestikatu 3
70600 Kuopio

SnellmanEDU – sijoita itseesi, kehitä osaamistasi

SnellmanEDU:n kesäyliopiston toiminta koostuu ammatillisesta täydennyskoulutuksesta, yleissivistävästä koulutuksesta kaiken ikäisille, avoimesta korkeakouluopetuksesta sekä Lasten yliopistotoiminnasta. SnellmanEDU:n tarjonnassa ovat myös Ikääntyvien yliopiston tilaisuudet. SnellmanEDU järjestää vuosittain yli 250 koulutusta. Lähiopetuksen osalta toiminta-alueena on Pohjois-Savo. Etäopetuksessa SnellmanEDU on ollut jo pitkään uranuurtaja....

Lue lisää kouluttajasta SnellmanEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu