Joogaopettajakoulutus 25 op, 2024-2025

Kesto
1 vuosi
Hinta
2 300 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
20 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 25.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
1 vuosi
Hinta
2 300 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
20 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 25.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Joogaopettajakoulutus 25 op, 2024-2025

 Joogaopettajakoulutus, Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti ja antaa ohjaamiseen monenlaisia työkaluja. Koulutuksessa keskitytään asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysiin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksessa oppii rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Lisäksi koulutus syventää opiskelijan omaa joogaharjoitusta laajentaen kokemuksellisesti ja käytännönläheisesti osaamista.

Jooga tähtää mielen hallintaan ja asana- että hengitysharjoitusta voidaan soveltaa suoraan tätä tavoitetta ajatellen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Koulutus opettaa myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa sekä opettaa avustamaan oppilaita opetustilanteissa. Toiminnallisen anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärrys erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.

Koulutuksessa syvennytään myös omaan harjoitukseen ja oman, henkilökohtaisen joogapolun laajentamiseen. Opiskelemme kaksi eri asanakokonaisuutta ja harjoitusta. Harjoitusten avulla jokainen voi seurata omaa etenemistään koulutuksen aikana. Koulutus sisältää itsenäistä työskentelyä, ryhmä- ja paritöitä sekä vuorovaikutteista oppimista opettajien kanssa.

Tavoitteet

Samatvan joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti. Monipuolisen joogaopettajakoulutuksen tavoitteena on antaa tulevalle ohjaajalle laaja-alainen ymmärrys joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen.

Tavoitteet

 • Opiskelija osaa analysoida yksityiskohtaisesti eri joogasuuntauksiin soveltuvia asana- ja hengitysharjoituksia
 • Opiskelija osaa rakentaa erityyppisiä joogaohjelmia, joiden erityispiirteenä harjoituksen hallittu hidastaminen
 • Opiskelija osaa ohjata hermostoa rauhoittavia, turvallisuutta lisääviä harjoituksia
 • Opiskelija osaa hallita oppilaan ohjauksen avustustekniikoita asanan syventämiseksi
 • Opiskelija ymmärtää kehollisia rakenteita ja haasteita anatomiaan ja fysiologiaan perehtymällä
 • Opiskelija osaa ohjata oppilasta erilaisissa tilanteissa
 • Opiskelija osaa opettaa joogaa erilaisten pedagogisten oppimismenetelmien avulla

Sisältö

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, monipuolisia kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista. Koulutuksen sisältö vastaa Yoga Alliancen 200h RYT sertifikaatin vaatimuksia. 200h koulutus sisältää 75 tuntia käytännön harjoituksia; asana-, hengitys-, meditaatio-, sekä rentoutumisharjoituksia, 30 tuntia anatomiaa ja fysiologiaa sekä biomekaniikkaa, joiden painopiste on toiminnallisuudessa, 30 tuntia joogan historiaa, filosofiaa sekä joogan eettisiä ohjeita, 50 tuntia ammatillisia perusteita joogan opettamiseen kuten pedagogiikkaa, ammatillisen kehityksen ymmärtämistä sekä opetusharjoittelua käytännön tilanteissa ja harjoituksissa. Lisäksi koulutuksessa on 15h syventäviä opintoja, jotka sisältyvät edellä mainittuihin kokonaisuuksiin.

Koulutuksen sisältö:

 1. Jooga kokonaisvaltaisena menetelmänä terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä
 2. Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
 3. Oman harjoituksen syventäminen kokemuksellisesti ja käytännön harjoituksissa
 4. Hengitys ja meditaatio osana omaa harjoitusta sekä opetusta
 5. Joogan filosofia teoriasta käytäntöön
 6. Anatomia ja fysiologia toiminnallisesta näkökulmasta
 7. Joogan opettaminen ryhmälle
 8.  Joogatuntien suunnittelu
 9. Erityistilanteet, vammat ja sairaudet opetuksesa sekä odotusajanjooga
 10. Joogaopettajuus ammattina, markkinointi ja yritystoiminta
 11. Erilaiset pedagogiset menetelmät joogan opettamisessa

  Ilmoittaudu-painike vie kotisivuillemme, josta löydät lisätietoa koulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Joogaopettajakoulutus 25 op, 2024-2025, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

20 syyskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Lahti
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 25.8.2024

Kohderyhmä

Koulutus sopii joogaa säännöllisesti harrastaville, joogaa jo opettaville sekä joogan opettamisesta kiinnostuneille. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.

Koulutus sopii sinulle, joka olet utelias, ennakkoluuloton ja innokas oppimaan uutta, syventämään jo aiemmin opittua sekä olet valmis ottamaan harjoitukset käyttöön arjessasi myös koulutuksen ulkopuolella.

Tutkinto / todistus

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen. Voit aloittaa RYT 500H opinnot tästä kokonaisuudesta. Koulutuksen voi myös yhdistää jo aiemmin käytyyn RYT-200H koulutukseen. Tämän koulutuksen jälkeen voit jatkaa opintoja myöhemmin uudella 200H kokonaisuudella. Kahden RYT 200H koulutuksen jälkeen voit käydä syventävän 100H kokonaisuuden, jolloin opintoja voi suorittaa RYT-500H asti. Loppukoe suoritetaan koulutuksen jälkeen erillisenä osiona. Loppukoe suoritetaan näyttökokeena, johon sisältyy oman harjoituksen näyttö sekä opetusnäyttö.

Aikataulu

20.09.2024 – 07.09.2025

Lähiopetuspäivät:

1. osio 20.-22.9.2024
2. osio 18.-20.10.2024
3. osio 15.-17.11.2024
4. osio 10.-12.1.2025
5. osio 14.-16.2.2025
6. osio 7.-9.3.2025
7. osio 11.-13.4.2025
8. osio 2.-4.5.2025
9. osio 6.-8.6.2025
10. osio 1.-3.8.2025

pe klo 17.00-19.30 ja la-su klo 9.00-17.00

Vapaaehtoinen loppukoe 6.-7.9.2025 klo 9.00-n. 17.00

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahti

Koulutuspaikka tarkentuu kevään 2024 aikana.

Kouluttaja

Janne Kontala on opettanut joogaa 25 vuotta. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-200, RYT-500 ja jatkokouluttajapätevyys.

Emma Slow on porvoolainen jooga- ja meditaatio-ohjaaja. 20-vuotinen kokemus joogasta sisältää laajasti erilaisia harjoitusmuotoja, joista opettajapätevyyteen kuuluu Ananda Sevan 250-tuntisen opettajakoulutuksen, Slow Yoga-opettajakoulutuksen, sekä Yoga Alliancen E-RYT-200 -pätevyyden lisäksi Svastha joogaterapiakoulutus sekä Manav Rachna International University:n joogaterapia koulutus.

Anneli Rautiainen, jonka kokemus joogan eri tyyleistä ja opettamisesta on poikkeuksellisen laaja. Iyengarjoogassa Anneli on suorittanut 3. tason opettajatutkinnon ja kolmivuotisen joogaterapiakoulutuksen. Hän on opettanut joogaa B.K.S. Iyengarin perinnettä seuraten omassa joogastudiossaan Helsingissä vuodesta 2003. Iyengarjoogan ohella Anneli on suorittanut Suomen joogaopiston opettajatutkinnon.

Iitu Leinonen on vantaalainen joogaopettaja. Iitu on opettanut joogaa kymmenen vuoden ajan. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-500 -pätevyys.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 2300 €.

(hintaan ei lisätä arvonlisäveroa)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Joogaopettajakoulutus 25 op, 2024-2025? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Niemenkatu 73
15140 Lahti

Polkuja kohti merkityksellistä elämää

Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa opintoja, jotka tuovat arkeen uuden kipinän. Me suhtaudumme tietoon ja sen soveltamismahdollisuuksiin uteliaisuudella, ja haluamme herättää saman tiedonjanon kaikissa opiske­lijoissamme. Inspiraatio kohti uutta voi lähteä liikkeelle yksittäisestä koulutuksesta ja kasvaa koko elämän suunnan muuttavaksi urapoluksi. Tervetuloa oppimaan...

Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu