Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 20 tulosta
  • = Kesäkurssi
Näyttää 1-20 yhteensä 20 tulosta
 

Eläintenhoitokoulutus antaa sinulle eväät monipuoliseen työskentelyyn eläinten parissa!

Eläintenhoitokoulutus on ajankohtainen ja tarjoaa mahdollisuuden palkitsevaan työhön eläinten kanssa. Lemmikkieläinten, seuraeläinten ja harrastuseläinten määrä on kasvanut ja Suomeen tuodaan myös uusia lajeja. Niinpä eläimiin liittyvien palveluiden tarve ja kysyntä ovat myös kasvaneet tasaisesti. Erityisesti lemmikkieläimet koetaan perheenjäseniksi ja niiden hoitoon ja hyvinvointiin panostetaan. Näin ollen eläintenhoitajan on kehitettävä ammattitaitoaan jatkuvasti, jotta hän pystyy vastaamaan asiakkaiden yhä kasvaviin vaatimuksiin.

Eläintenhoitokoulutuksen myötä opiskelija sijouttuu työelämän eri aloille, jossa hänen tehtävänsä on huolehtia eläinten perushoidosta, olivat ne sitten tuotanto- tai pieneläimiä. Eläintenhoitokoulutuksia on monen eri tyyppisiä, mahdollistaen eläintenhoitajien työllistymisen hyvinkin eri aloille.

Alan työpaikkoja ovat muun muassa

  • Eläinhoitolat
  • Lemmikkialan yritykset
  • Löytöeläintalot
  • Eläintarhat
  • Kotieläinpuistot
  • Maatilat
  • Tuotantoeläinyritykset
  • Eläintensuojelu
  • Tutkimuslaitokset

Eläintenhoitokoulutus valmistaa opiskelijaa toimittamaan itsenäisesti seuraavia tehtäviä: eläinten päivittäisestä hyvinvoinnista huolehtimista, tuotantoeläinyrityksissä lehmien lypsämistä, synnytyksissä avustamista, vastasyntyneiden hoitoa, eläinlääkärin avustamista, eläinten lääkitsemistä, myyntityötä, tilojen siivousta, kotieläinrakennusten kunnossapitoa ja laitehuoltoa. Työhön sisältyy usein raportointia, elintarviketuotannon valvontaa, ajanvarauksen ja potilaskirjanpidon ylläpitoa sekä laboratorio- ja röntgentehtäviä.

Eläintenhoitokoulutus valmistaa sinut tuntemaan eläimen koko elinkaaren. Yleisbiologian perusteet tulevat sinulle tutuksi opintojen myötä samoin ja saat  kokonaisvaltaisen näkemyksen eri eläinten biologisista erityispiirteistä, kuten elintoiminnoista, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä.

                                                          

Eläintenhoitokoulutus

Eläintenhoitajaksi voi kouluttautua ammatillisessa oppilaitoksessa suorittamalla eläintenhoitoon suuntautuneen maatalousalan perustutkinnon, joka kestää kolme vuotta. Eläintenhoitajan tutkinto suoritetaan usein oppisopimuksena tai monimuoto-opiskeluna työn ohessa. Muut kuin oppisopimuksella suoritettavat tutkintoon johtavat eläintenhoito koulutukset löydät Studentum.fi-sivustolta.

Eläintenhoitoon valmistavia koulutuksia on laaja valikoima aina lyhytkursseista tutkintoon valmistaviin, pidempiaikaisiin koulutuksiin. Myös alalla jo työskentelevän on hyvä päivittää osaamistaan jatkuvasti. Lyhytkurssien avulla voit erikoistua tietylle eläinhoidon alalle, päivittää vanhaa osaamistasi tai oppia uusia taitoja.

Eläintenhoitaja on määrätietoinen, mutta rauhallinen ammattilainen

Eläinten parissa työskentelevältä vaaditaan määrätietoisuutta, varmaa työotetta ja rauhallisuutta. Saatat työskennellä monien eri eläinlajien, mutta myös terveydentilaltaan ja taustaltaan erilaisten eläinten kanssa. Näin ollen on tärkeää ymmärtää sekä eläinten käyttäytymistä, että oman käytöksesi vaikutusta niihin.

Saatat joutua kohtaamaan työssäsi hätätilanteita, jolloin sinun on kyettävä nopeaan, mutta rauhalliseen toimintaan ja päätöksentekoon. Työ voi olla hyvinkin raskasta niin henkisesti kuin fyysisesti. Sinulta vaaditaan riittävää peruskuntoa etkä luonnollisesti saa olla eläimille allerginen. Sinun on kyettävä sopeutumaan erilaisiin työtehtäviin ja työolosuhteisiin. Työajat poikkeavat usein normaalista päivärytmistä.

Eläintenhoitokoulutuksen myötä tulevaisuus vakaalla alalla

Pääasiallisesti eläinalan työllisyystilanne on hyvä, mutta työpaikkojen määrä vaihtelee tehtävien ja maantieteellisen sijainnin mukaan.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kaupan esimiehen EAT:lla varmuut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Tove Fihlström työskentelee Club Managerina Turun keskustan Elixialla. Hän vastaa yksikkönsä toiminnasta ja toimii siellä esimiehenä. Varmuutta esimiestyöskentelyyn hän on saanut kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnosta.

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella