Näyttää 1-13 koulutusta 13 tuloksesta
Näyttää 1-13 koulutusta 13 tuloksesta
 

Eläintenhoitaja on monipuolinen ammattilainen

Eläintenhoitoala sopii erinomaisesti eläinrakkaille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet eläinten hyvinvoinnista. Eläintenhoitaja kohtaa työssään myös eläinten omistajia, joten hyvät vuorovaikutustaidot ovat hyödyksi tässä työssä. Eläimet voivat olla omistajilleen hyvinkin rakkaita, joten myös hyvä empatiakyky tulee tarpeeseen. Tärkeitä ominaisuuksia tässä ammatissa ovat myös rauhallisuus ja nopea reagointikyky, sillä toisinaan eläintenhoitaja joutuu kohtaamaan hätätilanteita. 

Millaista on eläintenhoitajan koulutus? 

Eläintenhoitokoulutukset valmistavat sinut tuntemaan eläinten koko elinkaaren. Yleisbiologian perusteet tulevat tutuksi opintojen myötä ja saat kokonaisvaltaisen näkemyksen eri eläinten biologisista erityispiirteistä, kuten elintoiminnoista, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä.  

Koulutukset sisältävät teoriaopintojen lisäksi myös harjoitteluja, joiden hankkimisesta vastaa yleensä opiskelija itse.    

Missä eläintenhoitaja työskentelee?

Eläinhoitajaksi opiskellut voi määrittää työskenteleekö pieneläinten vai tuotantoeläinten kanssa. Kiinnostuksensa mukaan eläintenhoitaja voi työskennellä esimerkiksi näissä paikoissa:

  • Eläinhoitolat
  • Lemmikkialan yritykset
  • Löytöeläintalot
  • Eläintarhat
  • Kotieläinpuistot
  • Maatilat
  • Tuotantoeläinyritykset
  • Eläintensuojelu
  • Tutkimuslaitokset

Millaista on eläintenhoitajan työ?

Eläintenhoitajan työhön kuuluu yleensä työpaikasta riippuen eläinten päivittäistä huolehtimista synnytyksissä avustamista, eläinlääkärin avustamista, eläinten lääkitsemistä, myyntityötä, tilojen siivousta ja laitehuoltoa. Työhön sisältyy usein myös raportointia, elintarviketuotannon valvontaa, ajanvarauksen ja potilaskirjanpidon ylläpitoa sekä laboratorio- ja röntgentehtäviä.

Eläinhoitoalasta haaveilevan kannattaa muistaa, että työ ei ole pelkästään hellyyttäviä hetkiä eläinten kanssa. Työ voi olla raskasta ja edellyttää myös ns likaisen työn tekemistä. Eläintenhoitajan palkka ei ole päätä huimaava, mutta yleensä alalle hakeutuvat kokevat sen kutsumisalakseen. 

Pääasiallisesti eläinalan työllisyystilanne on hyvä, mutta työpaikkojen määrä vaihtelee tehtävien ja maantieteellisen sijainnin mukaan. 

Eläimiin liittyviä koulutuksia on monenlaisia

Eläinalan koulutuksiin voi osallistua myös syventääkseen omaa osaamistaan tai kehittääkseen omaa tietoisuuttaan. Jotkut oppilaitokset kouluttavat esimerkiksi kouluterapeutiksi tai koirakouluttajaksi. Tutustu sivuillamme oleviin vaihtoehtoihin ja löydä juuri sinulle sopiva kurssi tai koulutus!

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, oikotie.fi

Vertaile koulutuksia