Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-10 koulutusta 10 tuloksesta
Näyttää 1-10 koulutusta 10 tuloksesta
 

Eläintenhoitokoulutus antaa sinulle eväät monipuoliseen työskentelyyn eläinten parissa!

Eläintenhoitokoulutus on ajankohtainen ja tarjoaa mahdollisuuden palkitsevaan työhön eläinten kanssa. Lemmikkieläinten, seuraeläinten ja harrastuseläinten määrä on kasvanut ja Suomeen tuodaan myös uusia lajeja. Niinpä eläimiin liittyvien palveluiden tarve ja kysyntä ovat myös kasvaneet tasaisesti. Erityisesti lemmikkieläimet koetaan perheenjäseniksi ja niiden hoitoon ja hyvinvointiin panostetaan. Näin ollen eläintenhoitajan on kehitettävä ammattitaitoaan jatkuvasti, jotta hän pystyy vastaamaan asiakkaiden yhä kasvaviin vaatimuksiin.

Eläintenhoitokoulutuksen myötä opiskelija sijouttuu työelämän eri aloille, jossa hänen tehtävänsä on huolehtia eläinten perushoidosta, olivat ne sitten tuotanto- tai pieneläimiä. Eläintenhoitokoulutuksia on monen eri tyyppisiä, mahdollistaen eläintenhoitajien työllistymisen hyvinkin eri aloille.

Alan työpaikkoja ovat muun muassa

  • Eläinhoitolat
  • Lemmikkialan yritykset
  • Löytöeläintalot
  • Eläintarhat
  • Kotieläinpuistot
  • Maatilat
  • Tuotantoeläinyritykset
  • Eläintensuojelu
  • Tutkimuslaitokset

Eläintenhoitokoulutus valmistaa opiskelijaa toimittamaan itsenäisesti seuraavia tehtäviä: eläinten päivittäisestä hyvinvoinnista huolehtimista, tuotantoeläinyrityksissä lehmien lypsämistä, synnytyksissä avustamista, vastasyntyneiden hoitoa, eläinlääkärin avustamista, eläinten lääkitsemistä, myyntityötä, tilojen siivousta, kotieläinrakennusten kunnossapitoa ja laitehuoltoa. Työhön sisältyy usein raportointia, elintarviketuotannon valvontaa, ajanvarauksen ja potilaskirjanpidon ylläpitoa sekä laboratorio- ja röntgentehtäviä.

Eläintenhoitokoulutus valmistaa sinut tuntemaan eläimen koko elinkaaren. Yleisbiologian perusteet tulevat sinulle tutuksi opintojen myötä samoin ja saat  kokonaisvaltaisen näkemyksen eri eläinten biologisista erityispiirteistä, kuten elintoiminnoista, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä.

                                                          

Eläintenhoitokoulutus

Eläintenhoitajaksi voi kouluttautua ammatillisessa oppilaitoksessa suorittamalla eläintenhoitoon suuntautuneen maatalousalan perustutkinnon, joka kestää kolme vuotta. Eläintenhoitajan tutkinto suoritetaan usein oppisopimuksena tai monimuoto-opiskeluna työn ohessa. Muut kuin oppisopimuksella suoritettavat tutkintoon johtavat eläintenhoito koulutukset löydät Studentum.fi-sivustolta.

Eläintenhoitoon valmistavia koulutuksia on laaja valikoima aina lyhytkursseista tutkintoon valmistaviin, pidempiaikaisiin koulutuksiin. Myös alalla jo työskentelevän on hyvä päivittää osaamistaan jatkuvasti. Lyhytkurssien avulla voit erikoistua tietylle eläinhoidon alalle, päivittää vanhaa osaamistasi tai oppia uusia taitoja.

Eläintenhoitaja on määrätietoinen, mutta rauhallinen ammattilainen

Eläinten parissa työskentelevältä vaaditaan määrätietoisuutta, varmaa työotetta ja rauhallisuutta. Saatat työskennellä monien eri eläinlajien, mutta myös terveydentilaltaan ja taustaltaan erilaisten eläinten kanssa. Näin ollen on tärkeää ymmärtää sekä eläinten käyttäytymistä, että oman käytöksesi vaikutusta niihin.

Saatat joutua kohtaamaan työssäsi hätätilanteita, jolloin sinun on kyettävä nopeaan, mutta rauhalliseen toimintaan ja päätöksentekoon. Työ voi olla hyvinkin raskasta niin henkisesti kuin fyysisesti. Sinulta vaaditaan riittävää peruskuntoa etkä luonnollisesti saa olla eläimille allerginen. Sinun on kyettävä sopeutumaan erilaisiin työtehtäviin ja työolosuhteisiin. Työajat poikkeavat usein normaalista päivärytmistä.

Eläintenhoitokoulutuksen myötä tulevaisuus vakaalla alalla

Pääasiallisesti eläinalan työllisyystilanne on hyvä, mutta työpaikkojen määrä vaihtelee tehtävien ja maantieteellisen sijainnin mukaan.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää