Yhteenveto
2 opintopistettä
Pyydä tarjous
suomi
   
Tilauskoulutus
Verkossa
Koulutus

Harjoittelunohjaajakoulutus

Koulutuksen tavoitteena on kerryttää osaamista harjoittelun ohjauksesta. Työssä oppimisella on suuri rooli sekä toisen asteen – että korkeakouluopiskelijan ammatillisen osaamisen kehittymisessä. Harjoittelunohjaajakoulutus antaa eväitä työssä oppimisen ohjaukseen ja erilaisiin menetelmiin, joilla opiskelijan ammatillista kasvua voi tukea parhaalla mahdollisella tavalla.

Koulutuspäivissä paneudutaan ohjauksen ja oppimiskäsitysten maailmaan sekä siihen, miten ohjauksen ja oppimisen eri elementit ovat läsnä harjoittelunohjausprosessin eri vaiheissa. Koulutuspäivät toteutetaan vuorovaikutteisesti sisältäen paljon keskustelua ja pienryhmätehtäviä

 • Koulutuksessa on kaksi 3 h koulutuspäivää.
 • Linkki osallistumiseksi lähetetään ilmoittautuneille lähempänä koulutuspäivää.
 • Osallistuja tarvitsee osallistuakseen rauhallisen tilan, tietokoneen, hiiren ja internet- ja ääniyhteyden.
 • Koulutukseen sisältyy ennakko- ja välitehtävät.
 • Koulutus täyttää ammattikorkeakoulutasoisen (AMK) koulutuksen vaatimukset.
 • Koulutus toteutuu 11 osallistujalla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Harjoittelunohjaajakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu kaikille, jotka haluavat kerryttää osaamistaan harjoittelun ohjauksessa.

Aikataulu

Koulutus sisältää kaksi 3 h koulutuspäivää. Koulutuksen tavoitteena on, että koulutettava kerryttää osaamistaan mm. seuraavista teemoista:

 • Ohjauksen yleiset periaatteet
 • Monipuolinen ohjausosaaminen harjoitteluohjaajan työkaluna
 • Monipuoliset digitaaliset ohjausvälineet
 • Yksilön, ryhmän- sekä yhteisön ohjausosaaminen
 • Perehdyttäminen ja vertaisohjaus
 • Arvioinnin merkitys opiskelijan ammatillisen kasvun tukena

Ensimmäisen koulutuspäivän sisältö:

Koulutuspäivässä paneudutaan ohjauksen ja oppimiskäsitysten maailmaan sekä siihen, miten ohjauksen ja oppimisen eri elementit ovat läsnä harjoittelunohjausprosessin eri vaiheissa. Koulutuspäivä toteutetaan vuorovaikutteisesti sisältäen paljon keskustelua ja pienryhmätehtäviä. Huolehdithan siitä, että sinulla on mikrofoni ja kamera käytössä koko koulutuspäivän ajan.

Toisen koulutuspäivän sisältö:

Toisessa koulutuspäivässä jatketaan harjoittelunohjauksen yhteistä tarkastelua. Päivän teemoina on mm. dialogin merkitys harjoittelun ohjaamisessa, kokemuksellisen oppimisen soveltaminen, ohjauskeskustelun muodot ja kielelliset valinnat. Keskustelut muovautuvat ryhmän tarpeiden mukaan. Koulutuspäivä toteutetaan vuorovaikutteisesti sisältäen paljon keskustelua ja pienryhmätehtäviä. Huolehdithan siitä, että sinulla on mikrofoni ja kamera käytössä koko koulutuspäivän ajan.

Koulutuksen tuloksena:

 • Kerrytät osaamista harjoittelun ohjauksesta ja sen yleisista periaatteista
 • Tutustut harjoittelunohjauksen menetelmiin ja saat tukea harjoittelun ohjaukseen
 • Kerrytät osaamista harjoittelun ohjauksen eri menetelmistä kuten oppimiskäsityksistä ohjauksen pohjalla, dialogin merkityksestä harjoittelun ohjauksessa, ohjauskeskustelun muodoista, arvioinnin merkityksestä opiskelijan ammatillisen kasvun kehittymisessä sekä digitaalisista ohjausvälineistä

Kustannukset

Pyydä tarjous ryhmällenne!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Harjoittelunohjaajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE

Laurea EduGATE – kohti osaavampaa tulevaisuutta

Haluatko työelämän ammattilaiseksi? Laurea EduGATE tarjoaa Laurea-ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksia. Työelämälähtöinen koulutustarjonta on monipuolista ja räätälöitävissä organisaatioiden tarpeisiin. Kouluttajina toimivat kunkin koulutusalan asiantuntijat ja tilat mahdollistavat monimuotoisen koulutustoiminnan. Laurea EduGATE on kumppanisi innovatiivisella matkalla, jolla kehität itsestäsi ja organisaatiostasi tulevaisuuden menestyjän.  Laurea...


Lue lisää kouluttajasta Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu – Laurea EduGATE

Ratatie 22
01300 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
www.laurea.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Harjoittelunohjaajakoulutus täytä seuraavat tiedot: