Sähköturvallisuustutkinto ja tutkintoon valmentava koulutus

OSAO Edu Oy
Yhteenveto
1–2 päivää
Koulutus
Oulu

Alkavat koulutukset
Oulu
huhtikuu 2023

Oulu
marraskuu 2023
Sähköturvallisuustutkinto ja tutkintoon valmentava koulutus | OSAO Edu Oy

Sähköturvallisuustutkinto ja tutkintoon valmentava koulutus

Sähköturvallisuustutkinto on Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (TUKES) määrittelemä kirjallinen koe. Sähköturvallisuustutkinnolla tutkinnon suorittanut osoittaa, että hän tuntee sähkötöiden turvallisuuteen liittyvät säännökset, määräykset ja ohjeet. Sähköturvallisuustutkinnon ja tutkintoon valmentavan koulutuksen järjestää OSAO Edu Oy.

Koulutuksen laajuus

Sähköturvallisuustutkinto  3 tuntia.

Valmentavat koulutukset:

 • ST1 ja ST2, Sähköturvallisuus 1 ja 2: 1 päivä, yht. 8 tuntia
 • S 3, Sähköturvallisuus 3: 1 päivä, yht. 8 tuntia

Koulutuksen tavoite

Sähköturvallisuustutkinnon hyväksytysti suorittaneet saavat Sähköpätevyys 1:n, 2:n tai 3:n hakuun vaadittavan tutkintotodistuksen. Voit valmistautua sähköturvallisuustutkintoon osallistumalla ensin valmentavaan koulutukseen. Kurssilla (Sähköturvallisuus 1,2 tai 3) opit keskeiset tutkinnossa vaadittavat asiat. Kurssin tarkoituksena on opastaa tenttiä koskevaan tiedon hankintaan ja tutkintomateriaalien hallintaan. Koulutukset toteutetaan muutama päivä ennen tutkintokoetta.

Koulutuksen sisältö

Sähköturvallisuustutkinto

Tutkinnoissa (1, 2 ja 3) edellytetään tutkintovaatimusten ja yleisen sähkötekniikan osaamista. Sähköturvallisuustutkinto on kaksiosainen:

 1. Sähkötöihin liittyvät hallinnolliset määräykset ja sähkötyöturvallisuus
 2. Muut sähköturvallisuuteen liittyvät määräykset ja ohjeet

Hyväksytty suoritus edellyttää, että saat molemmista osista erikseen noin kaksi kolmasosaa maksimipistemäärästä. Voit ottaa tutkintotilaisuuteen mukaan ja pitää tilaisuudessa esillä seuraavia:

 • julkaisut, jotka sisältyvät tutkintovaatimuksiin
 • alaa koskeva kirjallisuus tai muu aineisto, ei kuitenkaan laskennallisia esimerkkejä tai aikaisempien tutkintojen tehtäväsarjoja.

Tutkintoon valmentavat koulutukset

Valmentavassa koulutuksessa käsitellään keskeisiä tutkinnossa vaadittavia asioita. Kurssin tarkoituksena on opastaa tenttiä koskevaan tiedon hankintaan ja tutkintomateriaalien hallintaan. Työskentely perustuu yksilö- ja pienryhmätyöskentelyyn. Tutkintomateriaaliin on hyödyllistä perehtyä jo ennen kurssille osallistumista sekä sen jälkeen.

Valmennusten sisältö

 • Sähköturvallisuuslaki ja asetukset
 • Tutkintokohtainen sähköturvallisuustutkinto ja tutkintokohtainen harjoitustehtävä

Osallistujat varautuvat valmennukseen omalla opiskelumateriaalilla:

 • julkaisut, jotka sisältyvät tutkintovaatimuksiin
 • alaa koskeva kirjallisuus tai muu aineisto

Koulutuksen toteutus

Sähköturvallisuustutkinto ja tutkintoon valmentavat koulutukset järjestetään vuosittain huhti- ja marraskuussa. Tilaisuuteen tulee ottaa mukaan oma materiaali, taskulaskin ja virallinen henkilötodistus (henkilökortti tai passi). Tutkintotilaisuuden toteuttamisessa otamme huomioon valtakunnalliset ja alueelliset koronarajoitukset. Koulutuksenjärjestäjä peruu tutkintotilaisuuden tarvittaessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähköturvallisuustutkinto ja tutkintoon valmentava koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Sähköturvallisuustutkinnot ja niihin valmentavat koulutukset on suunnattu sähköalan ammattilaisille, jotka työssään tarvitsevat oikeuksia sähkötöihin. Sähköpätevyyksien (1, 2 tai 3) hakeminen edellyttää sähköturvallisuustutkinnon suorittamisen lisäksi koulutus- ja työkokemusvaatimusten täyttymistä.

Sähköturvallisuustutkinto 1 ja valmentava koulutus ST 1:

 • Sähköalan ammattilaiset, jotka työssään tarvitsevat oikeudet kaikkiin sähkötöihin (Sähköpätevyys 1).

Sähköturvallisuustutkinto 2 ja valmentava koulutus ST 2:

 • Sähköalan ammattilaiset, jotka työssään tarvitsevat oikeudet enintään 1 kV:n alueen sähköasennustöihin (Sähköpätevyys 2).

Sähköturvallisuustutkinto 3 ja valmentava koulutus ST 3:

 • Sähköalan ammattilaiset, jotka työssään tarvitsevat oikeuden enintään 1 kV sähkölaitteiden korjaustöihin (Sähköpätevyys 3).

Tutkinto / todistus

Sähköturvallisuustutkinnon hyväksytysti suorittaneet saavat Sähköpätevyys 1:n, 2:n tai 3:n hakuun vaadittavan tutkintotodistuksen.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Kustannukset

Sähköturvallisuustutkinto (1, 2 tai 3):

 • 240 € (sis. alv 24%).

Valmentavat koulutukset:

 • ST1, ST2 ja ST3 (Sähköturvallisuus 1, 2 ja 3) valmentava koulutus: 420€ (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy kahvit ja lounas.

Laskutettavilta asiakkailta perimme lisäksi laskutuslisän 6 € (sis. alv 24%)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähköturvallisuustutkinto ja tutkintoon valmentava koulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO Edu Oy

Täydennyskoulutuksen moniosaaja

OSAO Edu Oy tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita täydennyskoulutuspalveluja henkilö- ja yritysasiakkaille sekä julkisen sektorin toimijoille.  Palvelutarjonnasta löytyy nopeasti laadukas ratkaisu kaikkiin yrityksesi, organisaatiosi tai sinun itsesi tarvitsemiin koulutustarpeisiin. OSAO Edu Oy on luotettava yhteistyökumppani niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Saat lisätietoa...


Lue lisää kouluttajasta OSAO Edu Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO Edu Oy

Kotkantie 2
90250 Oulu

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sähköturvallisuustutkinto ja tutkintoon valmentava koulutus täytä seuraavat tiedot: