Sähköturvallisuustutkinto 3

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
1 päivä
Hinta
210 EUR + alv 24 % (yht. 260,40 EUR)
Seuraava toteutus
13 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
1 päivä
Hinta
210 EUR + alv 24 % (yht. 260,40 EUR)
Seuraava toteutus
13 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Sähköturvallisuustutkinto 3

Taitotalo

Sähköturvallisuustutkinto 3 on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat oikeudet enintään 1 kV:n sähkölaitteiden huolto- ja korjaustöihin (Sähköpätevyys 3). Sähköturvallisuustutkinto suoritetaan Tukesin sähköisessä eTentti-oppimisympäristössä Taitotalossa. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen (Suomi.fi-tunnistus).

Sähköturvallisuustutkinto 3 on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES) määrittelemä kirjallinen koe, joka kestää 3 tuntia. Sen hyväksytysti suorittaneet saavat Sähköpätevyys 3:n hakuun vaadittavan tutkintotodistuksen.

Sähköturvallisuustutkinto 3:ssa saa olla mukana TUKESin vahvistamina osaamisvaatimuksina olevat lait, asetukset ja muut määräykset (STM-tutkintopaketti 3) joka on omakustanteinen. Voit tilata Sähköinfo Oy:stä tai Opiks-Tiimi Oy:stä. 

Lakeihin ja asetuksiin voit tutustua Tukesin säädöstietopalvelussa.

Tutkintoon valmentautumiseen soveltuu Sähköturvallisuustutkinto 3, valmennus, jolla opit keskeiset tutkinnon vaatimat asiat.

Sähköturvallisuustutkinto 3 on edellytyksenä mm. automaatioasentajan ammattitutkinnon, automaatioyliasentajan erikoisammattitutkinnon, elektroniikka-asentajan ammattitutkinnon, elektroniikkayliasentajan erikoisammattitutkinnon, kylmäasentajan ammattitutkinnon, kylmämestarin erikoisammattitutkinnon, lämmityslaiteasentajan ammattitutkinnon, lukkosepän ammattitutkinnon (sähköasennukseen suuntautuminen), lukkoseppämestarin (sähköasennukseen suuntautuminen) ja tietokoneasentajan ammattitutkinnon suorittamiseksi.

Sähköpätevyys 3:n hakeminen edellyttää Sähköturvallisuustutkinto 3:n suorittamisen lisäksi koulutus- ja työkokemusvaatimusten täyttymistä. Ne on esitetty Valtioneuvoston asetuksessa 1435.
Sähköpätevyys 3 oikeuttaa toimimaan sähkötöiden johtajana enintään 1000 voltin vaihtojännitteiseen tai enintään 1500 voltin tasajännitteiseen verkkoon liitettäväksi tarkoitettujen sähkölaitteiden korjaustöissä.

Korjaustöihin rinnastetaan sähkölaitteiston yksittäisen komponentin vaihtaminen sekä korjattavan tai uutena verkkoon liitettävän sähkölaitteen tai -laitteiston yksittäisen syöttöjohdon asentaminen asennusrasialta tai kiinteistön jakokeskukselta muuttamatta keskuksen rakennetta.

Sähköpätevyyteen 3 vaaditaan hyväksytysti suoritettu soveltuva sähköturvallisuustutkinto sekä sähköturvallisuuslain 1135 pykälässä §73 säädetty riittävä ammattitaito sähkö- ja käyttötöihin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

13 marraskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • suomi

Kohderyhmä

Koulutus sopii automaatioasentajille,  elektroniikka-asentajille,  kylmäasentajille , lämmityslaiteasentajille, lukkosepille (sähköasennukseen suuntautuminen), tietokoneasentajille.

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu