Sähköturvallisuustutkinto 1

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
1 päivä
Hinta
210 EUR + alv 24 % (yht. 260,40 EUR)
Seuraava toteutus
13 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
1 päivä
Hinta
210 EUR + alv 24 % (yht. 260,40 EUR)
Seuraava toteutus
13 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Sähköturvallisuustutkinto 1

Taitotalo

Sähköturvallisuustutkinto 1 on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat oikeudet kaikkiin sähkötöihin (Sähköpätevyys 1) eli myös yli 1 kV:n alueeseen. Sähköturvallisuustutkinto suoritetaan Tukesin sähköisessä eTentti-oppimisympäristössä Taitotalossa. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen (Suomi.fi-tunnistus). 

Sähköturvallisuustutkinto 1 on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES) määrittelemä kirjallinen koe, joka kestää 3 tuntia. Sen hyväksytysti suorittaneet saavat Sähköpätevyys 1:n hakuun vaadittavan tutkintotodistuksen.

Sähköturvallisuustutkinto 1:ssä saa olla mukana TUKESin vahvistamina osaamisvaatimuksina olevat lait, asetukset ja muut määräykset, joka on omakustanteinen. Voit tilata Sähköinfo Oy:stä tai Opiks-Tiimi Oy:stä. 

Lhttp://www.opiks.fi/akeihin ja asetuksiin voit tutustua Tukesin säädöstietopalvelussa.

Tutkintoon valmentautumiseen soveltuu Sähköturvallisuustutkinto 1, valmennus, jolla opit keskeiset tutkinnon vaatimat asiat.

Sähköpätevyys 1

Sähköpätevyys 1:n hakeminen edellyttää Sähköturvallisuustutkinto 1:n suorittamisen lisäksi koulutus- ja työkokemusvaatimusten täyttymistä. Ne on esitetty Valtioneuvoston asetuksessa 1435.

Sähköpätevyys 1 oikeuttaa toimimaan sähkötöiden johtajana ja käytön johtajana, jollei hissipätevyyksistä jäljempänä muuta määrätä.

Sähköpätevyyteen 1 vaaditaan hyväksytysti suoritettu soveltuva sähköturvallisuustutkinto sekä

a) soveltuva tekniikan alan korkeakoulututkinto, sähkövoima-alan insinöörin tai sähkövoima-alan teknikon tutkinto tai vastaava tutkinto ja
b) ammatillisen tutkinnon suorittamisen jälkeen vähintään kahden vuoden riittävän laaja-alainen sähkötöiden johtamiseen perehdyttävä työkokemus, josta vähintään vuosi on saatu yli 1000 voltin vaihtojännitteisten tai yli 1500 voltin tasajännitteisten sähkölaitteistojen rakentamiseen tai käytön johtamiseen perehdyttävissä tehtävissä.

Rajoitettu sähköpätevyys 1, joka oikeuttaa toimimaan enintään 1000 voltin vaihtojännitteisten ja enintään 1500 voltin tasajännitteisten sähkölaitteiden ja -laitteistojen sähkötöiden johtajana sekä enintään 20 kilovoltin nimellisjännitteisten sähkölaitteistojen käytön johtajana, voidaan antaa sille, jolla on 1 momentin a kohdassa tarkoitetun tutkinnon sijasta sähköyliasentajan tai sähkölaitosyliasentajan erikoisammattitutkinto tai vastaava tutkinto. Lisäksi edellytyksenä on tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu vähintään kuuden vuoden riittävän laaja-alainen sähkötöiden johtamiseen perehdyttävä työkokemus, josta vähintään kaksi vuotta on saatu yli 1000 voltin vaihtojännitteisiin tai yli 1500 voltin tasajännitteisiin sähkölaitteistoihin perehdyttävissä tehtävissä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

13 marraskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • suomi

Kohderyhmä

Tutkinto soveltuu sähköalan ammattihenkilöille, jotka toimivat sähkön käytönjohtajina tai sähkötöiden johtajina tai muuten työnsä puolesta johtavat sähkötöiden tekemistä esimerkiksi sähköurakointiyrityksessä tai teollisuudessa.

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu