Traumapsykoterapeuttikoulutus 2025-2029 Oulu

Kesto
4 vuotta
Hinta
22 250 EUR + alv 24 % (yht. 27 590 EUR)
Seuraava toteutus
1 elokuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 26.1.2026
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
4 vuotta
Hinta
22 250 EUR + alv 24 % (yht. 27 590 EUR)
Seuraava toteutus
1 elokuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 26.1.2026
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Traumapsykoterapeuttikoulutus 2025-2029 Oulu

Oulun yliopisto järjestää traumapsykoterapeuttikoulutuksen Oulussa 2025 – 2029. Opiskelijan suoritettua koulutuksen hyväksytysti, Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) myöntää opiskelijalle hakemuksesta oikeuden käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä.

Traumapsykoterapeuttikoulutuksen tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat traumapsykoterapian teoreettiseen viitekehykseen ja erilaisiin traumapsykoterapeuttisiin menetelmiin. Kiintymyssuhdeteoria, persoonallisuuden rakenteellinen dissosiaatioteoria ja polyvagaalinen teoria taustateorioina antavat mahdollisuuden liittää eri asteisen traumatisoitumisen teoreettisesti traumapsykoterapeuttisen viitekehyksen alle. Koulutuksessa huomioidaan vahvasti myös kehollisten menetelmien sekä EMDR-menetelmän käyttö traumapsykoterapeuttisessa työskentelyssä.

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa työskennellä traumapsykoterapeuttina sekä akuutisti että kompleksisesti traumatisoituneiden kanssa hoidon eri vaiheissa. Hän osaa tunnistaa, arvioida ja hoitaa traumaperäisistä ja dissosiatiivisista oireista kärsiviä yksilöitä vaiheorientoituneella hoitomallilla ja huomioida traumatisoitumisen vaikutuksia perheessä ja yhteisöissä. Lisäksi hän osaa soveltaa erilaisia traumapsykoterapeuttisia menetelmiä hoidon eri vaiheissa. Koulutuksen tuomien valmiuksien yleisin sovellusympäristö on traumatisoituneille aikuisille annettava yksilöpsykoterapia. Lisäksi opiskelija pätevöityy EMDR-terapeutiksi koulutuksen aikana ja saa valmiudet soveltaa sekä EMDR- että kehollisia menetelmiä traumapsykoterapeuttisen prosessin eri vaiheissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Traumapsykoterapeuttikoulutus 2025-2029 Oulu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

1 elokuuta, 2025

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 26.1.2026

Kohderyhmä

Psykoterapeuttikoulutukseen hakeutuvilta edellytetään soveltuva perustutkinto, vähintään 30 op psykologian ja/tai psykiatrian opintoja sekä vähintään kahden vuoden kokoaikainen työkokemus mielenterveystyössä tai sen kaltaisessa työssä. Lisäksi hakijalla tulee olla mahdollisuus tehdä psykoterapeuttista potilastyötä koulutuksen aikana.

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Koulutukseen kuuluu teoria- ja menetelmäopintoja, ryhmätyönohjausta, ryhmämuotoista- ja yksilöllistä koulutuspsykoterapiaa, psykoterapeuttista potilastyötä, perehtymistä kirjallisuuteen (myös englannin kielellä) ja opinnäytetyö. Koulutus alkaa syksyllä 2025 ja koulutuspäivät järjestetään arkipäivisin Oulussa.

Kustannukset

Koulutusmaksu on 22 500 EUR. Lisäksi opiskelija maksaa itse EMDR I ja II koulutukset, kansainvälisen seminaarin sekä yksilöpsykoterapian.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Traumapsykoterapeuttikoulutus 2025-2029 Oulu? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut somessa

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla!

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Jatkuvan oppimisen yliopisto - elämänmittainen kumppani oppimisessa! Ota yhteyttä....

Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu