🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

Traumapsykoterapeuttikoulutus 2025-2028 (Tampere)

Kesto
4 vuotta
Hinta
22 500 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 22 500 EUR)
Seuraava toteutus
2 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
4 vuotta
Hinta
22 500 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 22 500 EUR)
Seuraava toteutus
2 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Traumapsykoterapeuttikoulutus 2025-2028 (Tampere)

Traumapsykoterapeuttikoulutus

Oulun yliopisto järjestää traumapsykoterapeuttikoulutuksen Tampereella 2025 – 2028. Opiskelijan suoritettua koulutuksen hyväksytysti, Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) myöntää opiskelijalle hakemuksesta oikeuden käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä.

Traumapsykoterapeuttikoulutuksen tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat traumapsykoterapian teoreettiseen viitekehykseen ja erilaisiin traumapsykoterapeuttisiin menetelmiin. Kiintymyssuhdeteoria, persoonallisuuden rakenteellinen dissosiaatioteoria ja polyvagaalinen teoria taustateorioina antavat mahdollisuuden liittää eri asteisen traumatisoitumisen teoreettisesti traumapsykoterapeuttisen viitekehyksen alle. Koulutuksessa huomioidaan vahvasti myös kehollisten menetelmien sekä EMDR-menetelmän käyttö traumapsykoterapeuttisessa työskentelyssä.

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa työskennellä traumapsykoterapeuttina sekä akuutisti että kompleksisesti traumatisoituneiden kanssa hoidon eri vaiheissa. Hän osaa tunnistaa, arvioida ja hoitaa traumaperäisistä ja dissosiatiivisista oireista kärsiviä yksilöitä vaiheorientoituneella hoitomallilla ja huomioida traumatisoitumisen vaikutuksia perheessä ja yhteisöissä. Lisäksi hän osaa soveltaa erilaisia traumapsykoterapeuttisia menetelmiä hoidon eri vaiheissa. Koulutuksen tuomien valmiuksien yleisin sovellusympäristö on traumatisoituneille aikuisille annettava yksilöpsykoterapia.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Koulutukseen kuuluu teoria- ja menetelmäopintoja, ryhmätyönohjausta, ryhmämuotoista- ja yksilöllistä koulutuspsykoterapiaa, psykoterapeuttista potilastyötä, perehtymistä kirjallisuuteen (myös englannin kielellä) ja opinnäytetyö. Koulutus alkaa tammikuussa 2025. Koulutuspäivät järjestetään arkipäivisin Tampereella.

Hakijat valitaan koulutukseen hakemuksen ja ryhmähaastattelun perusteella. Haastattelut järjestetään ryhmähaastatteluina. Haastatteluun kutsuttu hakija osallistuu haastatteluun vain yhtenä päivänä. Haastattelun kesto on 45 minuuttia. Koulutuksen ilmoitetut aloitus- ja lopetuspäivät ovat suuntaa antavia ja tarkentuvat myöhemmin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Traumapsykoterapeuttikoulutus 2025-2028 (Tampere), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

2 tammikuuta, 2025

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.8.2024

Kohderyhmä

Psykoterapeuttikoulutukseen hakeutuvilta edellytetään soveltuva perustutkinto, vähintään 30 op psykologian ja/tai psykiatrian opintoja sekä vähintään kahden vuoden kokoaikainen työkokemus mielenterveystyössä tai sen kaltaisessa työssä. Lisäksi hakijalla tulee olla mahdollisuus tehdä psykoterapeuttista potilastyötä koulutuksen aikana.

Tutkinto / todistus

Suoritettuaan koulutuksen hyväksytysti opiskelija saa hakemuksesta Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastosta (Valvira) oikeuden käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä.

Kouluttaja

Koulutusohjelman vastuuhenkilö: Marko Punkanen, FT, sosiaalikasvattaja, vaativan erityistason (VET) traumapsykoterapeutti, erityistason (ET) kriisi- ja traumapsykoterapeutti, EMDR-terapeutti, certified sensorimotor psychotherapist, Sensorimotor Psychotherapy Institute-Trainer (Colorado, USA), musiikkiterapeutti, tanssiliiketerapeutti.

Muut kouluttajat:

Ritva Ropponen, vaativan erityistason (VET) traumapsykoterapeutti, erityistason (ET) kriisi- ja traumapsykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja, työnohjaaja, EMDR-terapeutti, EMDR-työnohjaaja.

Jari Vainio, vaativan erityistason (VET) traumapsykoterapeutti, erityistason (ET) kriisi- ja traumapsykoterapeutti, työnohjaaja, EMDR-terapeutti, EMDR-työnohjaaja.

Lisäksi teoria- ja menetelmäosioiden kouluttajina toimii muita traumapsykoterapeuttikouluttajia, kuten Jarno Katajisto, (psykiatrinen sairaanhoitaja, vaativan erityistason (VET) traumapsykoterapeutti)
ja Anne Pelkonen, (psykiatrian erikoislääkäri, kouluttajapsykoterapeutti (traumapsykoterapia)) sekä muita kotimaisia traumapsykoterapian asiantuntijoita ja kouluttajapsykoterapeutteja.

Kustannukset

Koulutusohjelman kokonaishinta on 22 500 euroa, joka laskutetaan lukukausittain (8 x 2812,5 €) tai erikseen sovittavissa erissä. Koulutusmaksu sisältää pääosan teoria- ja menetelmäopinnoista, ryhmätyönohjauksen sekä ryhmämuotoisen koulutuspsykoterapian.

Koulutusmaksuun ei kuulu EMDR I ja EMDR II koulutukset (hinta 1300 €/koulutus + alv, yht. 2600 € +alv), niihin liittyvät työnohjaukset (n. 600 €) ja kansainvälinen seminaari/webinaari (8 tuntia, n. 200 €) eikä yksilöpsykoterapia (vähintään 60 tuntia). Kaikista matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista osallistujat vastaavat itse. Valintahaastattelusta laskutetaan 200 €.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Traumapsykoterapeuttikoulutus 2025-2028 (Tampere)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut somessa

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla!

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Jatkuvan oppimisen yliopisto - elämänmittainen kumppani oppimisessa! Ota yhteyttä....

Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu