🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Traumainformoitu työote ja lyhytterapeuttiset menetelmät kriisien ja traumojen kohtaamisessa

Helsingin seudun kesäyliopisto, paikassa Helsinki
Kesto
4 päivää
Hinta
895 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 895 EUR)
Seuraava toteutus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.9.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
4 päivää
Hinta
895 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 895 EUR)
Seuraava toteutus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.9.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Traumainformoitu työote ja lyhytterapeuttiset menetelmät kriisien ja traumojen kohtaamisessa

Helsingin seudun kesäyliopisto

Kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset kohtaavat väistämättä työssään eri tavoin traumatisoituneita ihmisiä. Traumat ja kriisit ovat osa monien ihmisten arkea. Kaikkia ei tarvitse ohjata traumoihin erikoistuneille psykoterapeuteille, vaan jokaisen ammattilaisen työkalupakkiin on hyvä kuulua perustiedot erilaisista traumatyypeistä ja ensiaputaidot trauman kohtaamiseen. Lyhytterapian keinoin voidaan tunnistaa, kohdata ja vakauttaa traumoja kohdanneita ihmisiä. 

Tässä neljän seminaaripäivän koulutuksessa paneudutaan toipumiskeskeisin ja lyhytterapeuttisin menetelmin rakentamaan trauman jälkeistä hyvää elämää ja integroimaan traumaattiset kokemukset osaksi koherenttia elämäntarinaa post-traumaattisen kasvun keinoin. 

Kriiseissä ja traumoissa merkittävä toipumistekijä on kyky selviytyä vastoinkäymisistä, sopeutua uudenlaisiin tilanteisiin ja löytää merkityksellisyyskokemus vaikeistakin olosuhteista. Tässä koulutuksessa paneudutaan keinoihin, joilla toipumiskykyä voidaan vahvistaa. Koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti kriisiin ja traumaan liittyviä erityiskysymyksiä ja harjoitellaan kehollisia menetelmiä, joiden kautta traumaa voidaan lievittää kehomuistista.

Tavoitteet

Koulutus antaa perustiedot nykyaikaisesta traumatietoudesta ja antaa välineitä tunnistaa trauma- ja kriisireaktioita. Koulutuksesta osallistuja saa välineitä kriisi- ja trauma-asiakkaiden ammatilliseen kohtaamiseen ja kykyä käyttää toipumis- ja voimavarakeskeisiä metodeja asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi huomioiden kehon ja mielen välinen yhteys. Koulutuksessa opitaan myös ennaltaehkäisemään ammattilaisten sijaistraumatisoitumista.    

Tavoitteena on vahvistaa si-so-te -alan työntekijöiden traumaosaamista, tuottaa ammatillista varmuutta kriisien kohtaamiseen ja edistää matalan kynnyksen hoitoa. Lisähyötynä koulutus edistää ammattilaisten omaa hallinnantunnetta työssään.

Sisältö

Trauman tunnistaminen lyhytterapeuttisessa kontekstissa

 • Erilaiset kriisien muodot (kiintymyssuhdetrauma, kehitykselliset kriisit, traumaattiset kriisit, elämänkriisit
 • Kriisi- ja traumareaktiot kehossa ja mielessä
 • Resilienssi ja post-traumaattinen kasvu

Työskentely kriisin eri vaiheissa olevan asiakkaan kanssa

 • Tunnistaminen
 • Kohtaaminen
 • Vakauttamisen keinot

Ammattilaisen sijaistraumatisoitumisen ehkäisy – oma jaksaminen ja rajat

Polyvagaalinen teoria, vireystilojen säätely ja sietoikkuna

Keholliset menetelmät trauman purkamisen tukena

Lyhytterapeuttiset keinot (trauma-workshop)

 • Selviytymisen vaiheet
 • Toipumisorientaatio ja ratkaisukeskeisyys kriisi- ja traumakontekstissa

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Traumainformoitu työote ja lyhytterapeuttiset menetelmät kriisien ja traumojen kohtaamisessa, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

16 syyskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.9.2024

Kohderyhmä

Varhaiskasvattajat, opettajat, psykologit, lääkärit, mielenterveysalan ammattilaiset, kolmannen sektorin toimijat, sosiaalityöntekijät, päihdetyöntekijät, nuorisotyöntekijät, kirkon työntekijät, lastensuojelun työntekijät, lyhytterapeutit, psykoterapeutit ja muut psykososiaalista ihmissuhdetyötä tekevät.

Aikataulu

Lähiopetus 24 ot, vertaisryhmätapaamiset 6 ot, lisäksi 108 ot itsenäistä työskentelyä. Yhteensä 5,5 op.

Kurssin aikataulu:

 • Ma 16.09.2024 09:00-16:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • Ti 17.09.2024 09:00-16:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • To 10.10.2024 09:00-16:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • Pe 29.11.2024 09:00-16:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Koulutuspaikka

(paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Kouluttaja

Koulutusjohtaja Sirkku Ruutu, PsM, psykologi, KM, opettaja, MCC-Coach (ICF), Vuoden Coach 2016, Kouluttajapsykoterapeutti (VET, Valvira, Kela), kognitiivinen lyhytterapeutti, Johdon työnohjaaja ja työnohjaajakouluttaja (MIF, STOry), Tietokirjailija (useita itsensä johtamiseen, ohjaustyöhön ja terapiaan liittyviä kirjoja). Niina Nurmela, VTM, ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, erikoistunut myös psykofyysiseen psykoterapiaan, laillistettu sosiaalityöntekijä, työnohjaaja ja väitöskirjatutkija, EMDR I ja II-tason sertifiointi ja EMDR Europe Practioner -sertifitointi. Niinalla on laajasti kokemusta akuutista kriisityöstä kentällä sekä asiakasvastaanotolla trauma-asiakkaiden kanssa.  Leo Nyqvist, VTT, sosiaalityön emeritusprofessori

Kustannukset

Kurssimaksun 895 € voi  maksaa myös kolmessa erässä. Ensimmäinen erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loput erät kahden kuukauden välein kurssin alkamisesta. Huom. käsittelymaksu 5 €/erä.  

Helsingin seudun kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Traumainformoitu työote ja lyhytterapeuttiset menetelmät kriisien ja traumojen kohtaamisessa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Helsingin seudun kesäyliopisto
Vilhonvuorenkatu 12
00500 Helsinki

Laadukasta opetusta ja oppimisen iloa

Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki tervetulleiksi opintojen pariin! Opetus on avointa kaikille iästä, koulutuksesta tai opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 6 000 osallistujaa yli 700 kurssilla. Toiminta on ympärivuotista. Monipuolinen opetusohjelma sisältää avointa korkeakouluopetusta, kieltenopetusta, tietotekniikkaa, taidekursseja, abiturienttikursseja, ammatillista täydennyskoulutusta...

Lue lisää kouluttajasta Helsingin seudun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu