Koneturvallisuus – Perusteet

Ramboll, Verkossa
Kesto
3 tuntia
Hinta
320 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
7 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
3 tuntia
Hinta
320 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
7 toukokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Koneturvallisuus – Perusteet

Koneturvallisuuden edistäminen työpaikoilla

Koneiden ja laitteiden parissa työskentelevä, osallistu koulutukseen ja voit kohdata teollisuuden koneturvallisuushaasteet luottavaisin mielin.

Koneturvallisuuskoulutuksesta saat perustiedot käytössä olevien ja uusien koneiden koneturvallisuudesta Suomessa. Saat vinkkejä siitä, mitä työpaikoilla tulisi tehdä koneturvallisuuden edistämiseksi sekä käytännön ohjeita konetapaturmien estämiseen.

Koulutuksessa käydään läpi, miten työnantaja saattaa päätyä uuden koneen valmistajaksi, jonka tulisi hoitaa koneelle tai koneyhdistelmälle itse CE-merkintä. Lisäksi käydään läpi käyttöasetuksen vaatimuksia työpaikoilla käytössä olevien koneiden osalta. Koulutuksessa käsitellään myös yleisellä tasolla koneiden modernisointeja.

”Avaan aihetta käytännön kannalta: pyrin vastaamaan yleisellä tasolla siihen, mitä työpaikoilla tulee koneturvallisuuden edistämiseksi tehdä ja millaisia sudenkuoppia saattaa kohdata.” – Kaisa Sotka, kouluttaja

Koulutuksen sisältö

  • Uusi kone, myös koneyhdistelmän valmistajana toimiminen (konedirektiivi ja sen kansallisesti toimeenpaneva asetus, koneasetus 400/2008)
  • Käytössä olevat koneet työpaikalla (käyttöasetus 403/2008)
  • Koneriskinarvioinnin merkitys
  • Koneyhdistelmät
  • Koneiden turvallisena pitäminen koko elinkaaren ajan
  • Koneen dokumentit
  • Case esimerkkejä

Kone- ja käyttöasetus

Koulutuksen taustalla ovat valtioneuvoston asetus koneiden turvallisuudesta, ns. koneasetus (400/2008), sekä valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta, ns. käyttöasetus (403/2008). Koneasetus on EU:n konedirektiivin 2006/42/EY kansallisesti täytäntöön paneva asetus. Se sisältää mm. koneiden suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvät olennaiset terveys- ja turvallisuusvaatimukset.

Kansallista koneasetusta ei pidä sekoittaa EU:n uuteen koneasetukseen, jonka soveltaminen alkaa tammikuussa 2027. Tässä koulutuksessa emme keskity uuden EU:n koneasetuksen sisältöön, mutta sivuamme aihetta. Käyttöasetuksessa puolestaan tulokulmana tässä koulutuksessa on käytössä olevien koneiden ja laitteiden turvallisuus.

Koneturvallisuuden haltuun ottamiseksi on oleellista ymmärtää kummankin asetuksen sisältöä. Koulutuksessa käsittelemme koneturvallisuutta käytännön näkökulmasta ja saat yleiskuvan siitä, miten työpaikoilla tulisi toimia ja mitä haasteita saattaa ilmetä. Aihetta lähestytään erityisesti sellaisten työpaikkojen näkökulmasta, joissa on työntekijöiden käytössä koneita ja laitteita.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Koneturvallisuus – Perusteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

7 toukokuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Kohderyhmä

Koulutuksessa keskitytään koneturvallisuuden perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita. Koulutus on suunniteltu tukemaan sinua, olitpa sitten juuri aloittamassa työtä koneturvallisuuden parissa teollisuuden työpaikalla tai kaipaat kattavaa kertausta koneturvallisuuden perusteista.

Tämä koulutus ei korvaa työnantajan antamaa turvallisuusperehdytystä. Koulutus ei ole kohdennettu koneiden valmistajille ja suunnittelijoille, vaikka perustietojen kertaamista onkin hyvä aina välillä harrastaa.

Koneiden ja laitteiden parissa työskentelevä, osallistu koulutukseen ja voit kohdata teollisuuden koneturvallisuushaasteet luottavaisin mielin!

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai älypuhelin, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Kouluttaja

Kaisa Sotka, HSEQ johtava asiantuntija, Ramboll. Kaisalla on pitkä käytännön kokemus muun muassa erityyppisistä työturvallisuuden työtehtävistä ja hän korostaa koulutuksissaan käytännön kokemuksia turvallisen työn suorittamisesta.

Kun omat asiantuntijamme kouluttavat, on heillä syvällinen ymmärrys haasteista, joita yritykset kohtaavat päivittäisessä toiminnassaan. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat siis ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta.

Kustannukset

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koneturvallisuus – Perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ramboll
Itsehallintokuja 3
02601 Espoo

Uudista ja ylläpidä yrityksesi osaamista Ramboll-asiantuntijan johdolla

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll on kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Suomessa Rambollilla on yli 2500 asiantuntijaa...

Lue lisää kouluttajasta Ramboll ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu