🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Koneiden riskien arviointi – Perusteet

Ramboll, Verkossa
Kesto
3 tuntia
Hinta
320 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
3 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
3 tuntia
Hinta
320 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
3 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Koneiden riskien arviointi – Perusteet

Koneiden riskien arviointi – opi riskinarvioinnin tekeminen EN ISO 12100 -standardin mukaisesti

Koneiden riskien arviointi -koulutuksessa saat perustiedot koneen ja koneyhdistelmän riskinarvioinnin tekemisestä EN ISO 12100 -standardin mukaisesti.

Koulutuksessa käydään läpi riskien arvioinnin perusteoriaa ja käsitteet, laajennetaan tietotaito konemaailmaan ja harjoitellaan esimerkkikoneella riskinarvioinnin tekemistä.

Myös vanhojen, jo käytössä olevien koneiden, riskinarviointia voi yrityksessä tehdä EN ISO 12100 -standardin mukaisesti. Koulutuksesta saat vinkkejä siitä, mitä kannattaa ottaa koneiden riskien arvioinnissa erityisesti huomioon.

Koneturvallisuus & kone- ja käyttöasetus – tavoitteena torjua koneisiin ja laitteisiin liittyviä työtapaturmia

Koulutuksen taustalla ovat valtioneuvoston asetus koneiden turvallisuudesta, ns. koneasetus (400/2008), sekä valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta, ns. käyttöasetus (403/2008). Koneasetus on EU:n konedirektiivin 2006/42/EY kansallisesti täytäntöön paneva asetus. Se sisältää mm. koneiden suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvät olennaiset terveys- ja turvallisuusvaatimukset. Käyttöasetuksessa puolestaan tulokulmana tässä koulutuksessa on käytössä olevien koneiden ja laitteiden turvallisuus. Kummassakin asetuksessa on vaatimus koneen riskinarvioinnin tekemisestä.

Koulutuksessa pyritään avaamaan aihetta käytännön kannalta: pyrimme vastaamaan yleisellä tasolla siihen, mitä työpaikoilla tulee tehdä ja millaisia sudenkuoppia saattaa kohdata. Aihe on relevantti sekä sellaisten työpaikkojen näkökulmasta, joissa on työntekijöiden käytössä koneita ja laitteita, että koneiden valmistajien ja suunnittelijoiden. Osaamista riskienarvioinnista ei tarvita etukäteen – kertaamme alkuun perusajatuksen ja käsitteet.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksesta saat ymmärryksen koneriskinarvioinnin toteuttamisesta. Sekä koneasetuksessa (400/2008) että käyttöasetuksessa (403/2008) tämä vaatimus on esitetty, joten koulutuksesta saat ymmärryksen lainsäädännön vaatimuksen täyttämisestä.

Koulutuksessa ei käsitellä syvemmin uutta EU:n koneasetusta.

  • Koneen riskienarviointi: peruskäsitteet ja lainsäädännöllinen perusta
  • EN ISO 12100 -standardin mukainen riskienarviointi
  • Koneriskinarvioinnin merkitys
  • Toimenpiteiden määrittely
  • Lyhyt harjoitus esimerkkikoneen avulla

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Koneiden riskien arviointi – Perusteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

3 syyskuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • suomi

Kohderyhmä

Koulutus sopii henkilöille, jotka vastaavat koneiden turvallisuudesta ja riskienhallinnasta erityisesti teollisuusympäristössä. Voit työskennellä monenlaisissa eri tehtävissä esimerkiksi teollisuuden, tuotannon ja turvallisuuden aloilla.

Työnimikkeesi voi olla esimerkiksi tuotannonkehitysinsinööri, turvallisuusinsinööri, turvallisuuspäällikkö tai kunnossapitopäällikkö.

Tämä koulutus tarjoaa ymmärryksen koneiden riskienarvioinnin perusperiaatteista, menetelmistä ja soveltamisesta käytännössä. Koulutuksessa keskitytään koneriskinarvioinnin perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita. Rambollin koneturvallisuuswebinaarin aiheita syvennetään ja käydään laajemmin tässä koulutuksessa.

Tämä koulutus ei korvaa työnantajan antamaa turvallisuusperehdytystä.

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai älypuhelin, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Kouluttaja

Kaisa Sotka, HSEQ johtava asiantuntija, Ramboll. Kaisalla on pitkä käytännön kokemus muun muassa erityyppisistä työturvallisuuden työtehtävistä ja hän korostaa koulutuksissaan käytännön kokemuksia turvallisen työn suorittamisesta.

Kun omat asiantuntijamme kouluttavat, on heillä syvällinen ymmärrys haasteista, joita yritykset kohtaavat päivittäisessä toiminnassaan. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat siis ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta.

Kustannukset

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koneiden riskien arviointi – Perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ramboll
Itsehallintokuja 3
02601 Espoo

Uudista ja ylläpidä yrityksesi osaamista Ramboll-asiantuntijan johdolla

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll on kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Suomessa Rambollilla on yli 2500 asiantuntijaa...

Lue lisää kouluttajasta Ramboll ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu