Bow tie -analyysi riskienhallinnassa | Perusteet

Ramboll, Verkossa
Kesto
3,5 tuntia
Hinta
320 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
3 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
3,5 tuntia
Hinta
320 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
3 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Bow tie -analyysi riskienhallinnassa | Perusteet

Bow tie -analyysin käsitteet ja -kaavioiden rakenne

Bow tie – Perusteet -koulutus antaa kattavan käsityksen bow tie -analyysistä, eli rusettianalyysistä, joka on riskianalyysityökalu erilaisten riskiskenaarioiden visualisointiin. Bow tie -analyysi soveltuu niin prosessiteollisuuden kuin muidenkin teollisuudenalojen riskienhallinnan työkaluksi, sillä sen vahvuus on monimutkaisten skenaarioiden selkeä visualisointi tavalla, joka tukee tiedon välitystä erilaisilla sidosryhmille.

Tervetuloa saamaan syvempää osaamista tähän mainioon menetelmään liittyen ja oppimaan, miten sinun organisaatiosi voisi hyötyä bow tie -analyysistä!

Saat hyvän käsityksen bow tie -analyysin luonteesta ja sen hyödyntämismahdollisuuksista omassa organisaatioissasi. Koulutus sopii erittäin mainiosti esimerkiksi pohjatiedoksi bow tie -työpajoihin osallistumiseen. Koulutuksessa esitellään yksityiskohtaisesti bow tie -analyysin käsitteet ja -kaavioiden rakenne. Lisäksi tehdään käytännön harjoitteita, joissa osallistujat pääsevät testaamaan opittuja taitoja.

Bow tie -analyysi on organisaatiolle arvokas työkalu riskiskenaarioiden kommunikointiin niin johtoportaalle kuin työntekijöillekin. Monista muista riskianalyysimenetelmistä poiketen menetelmä soveltuu loistavasti myös ihmisen toiminnasta (ns. human factor) johtuvien riskien analysointiin ja käsittelyyn. Bow tie -analyysiä hyödynnetään teollisuuden riskienhallinnassa maailmalla laajalti, mutta Suomessa sen potentiaalia ei ole vielä täysin hyödynnetty.

 • Johdanto bow tie -analyysiin ja sen merkitykseen teollisuuden riskienhallinnassa.
 • Katsaus bow tie -analyysin keskeisiin komponentteihin ja niiden välisiin suhteisiin.
 • Käytännön esimerkkejä ja harjoituksia, jotka auttavat soveltamaan oppimaasi omassa organisaatiossasi.
 • Vinkkejä, kuinka integroida bow tie -analyysi osaksi organisaatiosi laajempaa turvallisuuden hallintajärjestelmää.
 • Lisäksi opit kehittämään tehokkaita suojaustenhallintastrategioita ja tunnistamaan inhimillisen virheen merkityksen riskienhallinnassa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa keskitymme seuraaviin aiheisiin:

 • Bow tie -analyysi
 • Barrier management
 • Suojaustenhallinta
 • Riskienhallinta
 • Riskianalyysi
 • Inhimillinen virhe

Bow tie -analyysi: Tutustumme bow tie -analyysin perusperiaatteisiin, sen keskeisiin elementteihin – kuten vaarat, top eventit, uhkatekijät, seuraukset, sekä ehkäisevät ja lieventävät kontrollit – ja niiden soveltamiseen käytännön riskienhallinnassa.

Barrier management (Suojaustenhallinta): Käsittelemme suojaustenhallinnan merkitystä bow tie -analyysissä, keskittyen erityisesti siihen, miten erilaiset fyysiset, tekniset ja organisatoriset esteet voivat estää vaaratilanteiden eskaloitumisen tai vähentää niiden seurauksia.

Riskienhallinta: Tarjoamme käsityksen riskienhallinnan prosesseista ja käytännöistä, mukaan lukien riskien tunnistaminen, arviointi ja hallinta, sekä näiden integroiminen osaksi organisaation laajempaa turvallisuuskulttuuria.

Riskianalyysi: Syvennymme riskianalyysin menetelmiin ja tekniikoihin, mukaan lukien kuinka bow tie -analyysiä voidaan käyttää osana laajempaa riskianalyysiprosessia.

Inhimillinen virhe: Tarkastelemme inhimillisen virheen roolia riskienhallinnassa ja kuinka bow tie -analyysi voi auttaa tunnistamaan ja hallitsemaan inhimillisen toiminnan aiheuttamia riskejä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

3 lokakuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi

Kohderyhmä

Koulutuksessa keskitytään bow tie -analyysin perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita. Koulutus soveltuu sinulle, jos haluat syvempää osaamista bow tie -analyysiin liittyen tai tarvitset lähtötiedot bow tie -työpajoihin osallistumiseen. Koulutus sopii erinomaisesti esimerkiksi:

 • Turvallisuusasiantuntijoille
 • Riskienhallinnan ammattilaisille
 • Kenelle tahansa teollisuuden parissa työskentelevälle, joka haluaa parantaa turvallisuuskulttuuria ja ymmärrystä riskienhallinnasta organisaatiossaan.

Koulutus tarjoaa osallistujille sekä teoreettista tietoa että käytännön työkaluja riskienhallinnan tehostamiseen. Käytännön esimerkkien ja harjoitusten avulla saat arvokkaita taitoja, joita voit soveltaa omassa työssäsi.

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Kouluttaja

Amanda Ilkko, HSEQ johtava asiantuntija, Ramboll. Amanda on kemian tekniikan diplomi-insinööri ja asiantuntija, jolla on prosessiturvallisuudesta seitsemän vuoden kokemus. Hänen erityisosaamisaluettaan on riskienarvioinnit, kemikaaliluvitus sekä bow tie -analyysi.

Kun omat asiantuntijamme kouluttavat, on heillä syvällinen ymmärrys haasteista, joita yritykset kohtaavat päivittäisessä toiminnassaan. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat siis ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta.

Kustannukset

320,00 € / osallistuja (alv 0%) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Bow tie -analyysi riskienhallinnassa | Perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ramboll
Itsehallintokuja 3
02601 Espoo

Uudista ja ylläpidä yrityksesi osaamista Ramboll-asiantuntijan johdolla

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll on kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Suomessa Rambollilla on yli 2500 asiantuntijaa...

Lue lisää kouluttajasta Ramboll ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu