🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

CSRD käytännössä – Perusteet

Ramboll, Verkossa
Kesto
3 tuntia
Hinta
320 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
6 kesäkuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
3 tuntia
Hinta
320 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
6 kesäkuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

CSRD käytännössä – Perusteet

CSRD-koulutus vakauttaa CSRD-työn ensiaskeleita

CSRD käytännössä -koulutuksesta saat perustiedot ja -taidot CSRD-työn suunnitteluun ja starttaamiseen yrityksessäsi. Koulutuksen jälkeen tiedät, miten voit valmistautua CSRD-raportoinnin velvoitteisiin ja miten erilaisia raportointiin liittyviä toimenpiteitä toteutetaan (esimerkiksi kaksoisolennaisuusanalyysi).

CSRD-direktiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive) sisältää monia vaikealtakin kuulostavia käsitteitä.

 • Tässä koulutuksessa taksonomia, ESRS, ESG, SBTi ynnä muut lyhenteet selkiytyvät helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi.

Erityisesti koulutuksessa painotetaan yrityksen käytännön ensiaskelia CSRD-maailmaan eli miten yritys pääsee alkuun CSRD-työssään.

 • Teoriatiedon lisäksi koulutuksessa käytettävät case-esimerkit antavat hyviä vinkkejä oman organisaation CSRD-työn prosessointiin.

Koulutuksen sisältö

 • EU:n Green Deal, EU-taksonomia ja muu CSRD:n viitekehys
 • Termit tutuksi
 • CSRD ja ESRS-standardit
 • CSRD työn pakolliset vaiheet ja niiden käytännön toteutus
 • Toimintaympäristön määrittely
 • Kaksoisolennaisuusanalyysin toteuttaminen
 • CSRD raportoinnin integrointi osaksi muuta yrityksen raportointia
 • CSRD raportointiin valmistautuminen

Raportointivelvoite tulee koskemaan lähes kaikkia

Suuret yritykset (yli 500 työntekijää ja joko yli 20 miljoonan euron tase tai yli 40 miljoonan euron nettoliikevaihto) toteuttavat jo CSRD:tä käytännössä ja raportoivat vuoden 2024 osalta tietojaan ESRS-standardien mukaisesti vuonna 2025.

Pienempien organisaatioiden raportointivelvoitteet alkavat joko samaan tahtiin isojen yritysten kanssa (isot yritykset tarvitsevat erilaista uutta tietoa muun muassa sidosryhmiltään) tai pikku hiljaa tulevien vuosien aikana.

Käytännössä raportointivelvoite tulee tavalla tai toisella koskemaan suurta osaa yrityksistä, joten perusymmärrys ja valmiudet raportointitiedon tuottamiseen tulee olla jo nyt olemassa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta CSRD käytännössä – Perusteet, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

6 kesäkuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi

7 marraskuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu niin esihenkilöille kuin työntekijöille, joiden työnkuvaan CSRD kuuluu tai tulee tulevaisuudessa kuulumaan.

Koulutuksessa keskitytään CSRD:n perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta osallistuminen onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Osallistumislinkki koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.

Kouluttaja

Petra Lattunen, HSEQ johtava asiantuntija, Ramboll. Petran vahvuuksia ovat yli 20 vuoden työkokemus raportoinnin ja ympäristöjohtamisjärjestelmien kehittämisen sekä koulutuksen parista. Petra osaa selkeyttää koulutuksissaan monimutkaisetkin asiat helposti ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi.

Kun omat asiantuntijamme kouluttavat, on heillä syvällinen ymmärrys haasteista, joita yritykset kohtaavat päivittäisessä toiminnassaan. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat siis ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta.

Kustannukset

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta CSRD käytännössä – Perusteet? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ramboll
Itsehallintokuja 3
02601 Espoo

Uudista ja ylläpidä yrityksesi osaamista Ramboll-asiantuntijan johdolla

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet. Ramboll on kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Suomessa Rambollilla on yli 2500 asiantuntijaa...

Lue lisää kouluttajasta Ramboll ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu