Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Seksuaalineuvontakoulutus

Sexpo
Yhteenveto
10 kahden päivän seminaaria
2 900 EUR + alv 24 %
28.1.2021 10.00
   
Lähiopetus
Helsinki
Koulutus
Seksuaalineuvontakoulutus | Sexpo-Säätiö

Seksuaalineuvontakoulutus

Seksuaalineuvontakoulutus on seksologian peruskoulutusta, joka antaa valmiuksia asiakkaiden yksilölliseen kohtaamiseen sekä seksuaalisuuden kysymyksistä keskustelemiseen. Koulutuksessa painotetaan omien seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvien asenteiden työstämistä ja tutkimista.

Seksuaalineuvontakoulutuksen rakenne on pohjoismaisten NACS-koulutuskriteerien mukainen ja sen suorittaneet saavat käyttää nimikettä seksuaalineuvoja. Nimikkeelle voi hakea Suomen Seksologisen Seuran auktorisoinnin, mikäli muut Seuran asettamat hakukriteerit täyttyvät.

Opi seksologian perustiedot

Seksuaalineuvontakoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle ajantasaiset perustiedot seksologiasta, vahvistaa opiskelijan ammattieettistä identiteettiä sekä valmentaa monimuotoiseen seksologian asiakastyöhön. Seksuaalineuvontaopinnot suoritettuaan on mahdollisuus hakea seksuaaliterapiakoulutukseen, mikäli muut hakuedellytykset täyttyvät.

Laajuus: 30 op

Seksuaalineuvontakoulutuksen sisältö:

Koulutus koostuu kymmenestä kahden päivän seminaarista (20 päivää) sekä opiskelijan itsenäisestä työskentelystä, kuten seksuaalineuvonnan käytännön harjoittelusta, pienryhmätapaamisista sekä tehtävien tekemisestä. Seminaarit sisältävät luentoja, ryhmätöitä, harjoituksia ja yhteensä 16 tuntia seksologian työnohjausta.

Koulutukseen kuuluu myös perehtymistä alan kirjallisuuteen, käytännön harjoittelun mentorointia sekä syventävä lopputyö. Käytännön harjoittelu ei sisälly seminaaripäiviin, vaan opiskelija suorittaa harjoittelua omatoimisesti ja suunnittelee harjoittelunsa toteutuksen itsenäisesti.

Esimerkkejä koulutuksen aihealueista:

 • Seksuaalisuuden kohtaaminen, omien asenteiden, arvojen sekä käsitysten tarkastelu (SAR, 25 h)
 • Seksologiset perustiedot ja seksuaalisuuden merkitykset
 • Seksuaalisuuden, suhteiden ja sukupuolen moninaisuus, sukupuolisensitiivisyys
 • Arvot, ammatillisuus ja seksuaalietiikka
 • Seksuaalioikeudet
 • Seksuaali- ja lisääntymisterveys

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Seksuaalineuvontakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalojen, opetus- ja kasvatusalojen sekä yhteiskunnallisten alojen ammattilaiset ja muut soveltuvat henkilöt, jotka toimessaan kohtaavat asiakkaita ja seksuaalisuuden kysymyksiä.

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on alempi korkeakoulututkinto, ammatillinen perustutkinto (esimerkiksi lähihoitajan pätevyys) tai käynnissä olevat opinnot edellä mainituilta aloilta. Jokainen hakemus arvioidaan erikseen. Hakijoita voidaan myös haastatella henkilökohtaisesti.

Aikataulu

Seminaaripäivät vuonna 2021:

 • 28.-29. tammikuuta
 • 4.-5. maaliskuuta
 • 30.-31. maaliskuuta
 • 28.-29. huhtikuuta
 • 8.-9. kesäkuuta
 • 12.-13. elokuuta
 • 23.-24. syyskuuta
 • 21.-22. lokakuuta
 • 18.-19. marraskuuta
 • 16.-17. joulukuuta

Koulutuspaikka

Sexpon koulutustila, Hämeentie 29, 00500 Helsinki

Kouluttaja

Seksuaalineuvontakoulutuksen vastuukouluttajana toimii Henriikka Sundell, seksuaaliterapeutti, aineenopettaja, Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS), työnohjaajakoulutuksessa (STOry).

Kustannukset

Seksuaalineuvontakoulutuksen hinta on 2900 € + alv 24% (yhteensä 3596 €). Koulutuksen voi maksaa yhdessä tai kymmenessä erässä. Erälaskuihin lisätään laskutuslisä 5 € /  lasku. Ensimmäinen erä maksetaan koulutukseen hyväksymisen yhteydessä ja loput erät laskutetaan koulutuksen käynnistyttyä.

Koulutuksen hinta sisältää Suomen Seksologisen Seuran auktorisointeihin vaadittavan työnohjauksen (16 tuntia) sekä käytännön harjoittelun tueksi tarjottavan mentoroinnin.

Peruutusehdot:

Mikäli hakija hyväksytään koulutukseen, hän vahvistaa osallistumisensa ja ottaa koulutuspaikan vastaan maksamalla ensimmäisen koulutuserän. Mikäli ensimmäistä erää ei ole suoritettu annetun maksuajan (14 vrk) puitteissa, voi koulutuspaikka siirtyä jonossa seuraavalle. Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova, eikä ennakkomaksuja palauteta, jos hakija peruu osallistumisensa koulutukseen. Sexpolla on oikeus peruuttaa koulutus, jos sille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Seksuaalineuvontakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Sexpo

Sexpo

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija

Sexpo on toiminut jo vuodesta 1969 seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa. Toimintaan kuuluvat monimuotoiset palvelut kuten neuvonta, terapia, konsultointi ja kouluttaminen. Sexpo pyrkii siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Säätiö edistää edistää seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista...


Lue lisää kouluttajasta Sexpo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sexpo

Kinaporinkatu 2 E 41
00500 Helsinki

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Seksuaalineuvontakoulutus täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Psykoterapeuttikoulutukset Oulun Yliopistosta

Oulun yliopistosta löydät: Perhe- ja paripsykoterapeutti, traumapsykoterapeutti- ja psykodynaaminen psykoterapeutti -koulutukset.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: