Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Seksuaalineuvontakoulutus, monimuotototeutus

Sexpo
Yhteenveto
1 vuosi
2 900 EUR + alv 24 %
7.2.2023 10.00
suomi
   
Hybriditoteutus
Helsinki
Koulutus

Seksuaalineuvontakoulutus, monimuotototeutus

Seksuaalineuvontakoulutus on seksologian peruskoulutusta, joka antaa valmiuksia asiakkaiden yksilölliseen kohtaamiseen sekä seksuaalisuuden kysymyksistä keskustelemiseen. Koulutuksessa painotetaan omien seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvien asenteiden työstämistä ja tutkimista. Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina.

Seksuaalineuvontakoulutuksen rakenne on pohjoismaisten NACS-koulutuskriteerien mukainen ja sen suorittaneet saavat käyttää nimikettä seksuaalineuvoja. Nimikkeelle voi hakea Suomen Seksologisen Seuran auktorisoinnin, mikäli muut Seuran asettamat hakukriteerit täyttyvät.

Opi seksologian perustiedot:

Seksuaalineuvontakoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle ajantasaiset perustiedot seksologiasta, vahvistaa opiskelijan ammattieettistä identiteettiä sekä valmentaa monimuotoiseen seksologian asiakastyöhön. Seksuaalineuvontaopinnot suoritettuaan on mahdollisuus hakea seksuaaliterapiakoulutukseen, mikäli muut hakuedellytykset täyttyvät.

Laajuus: 30 op

Seksuaalineuvontakoulutuksen sisältö:

Koulutus koostuu kymmenestä kahden päivän seminaarista (yht. 20 päivää) sekä opiskelijan itsenäisestä työskentelystä, kuten seksuaalineuvonnan käytännön harjoittelusta, pienryhmätapaamisista, videoluentojen seuraamisesta sekä oppimistehtävien tekemisestä. Seminaaripäivien väliin sijoittuu myös yhteensä 12 tuntia mentorointia. Koulutus sisältää Suomen seksologisen seuran auktorisointeihin vaadittavan työnohjauksen (16 tuntia). Työnohjaus sisältyy seminaaripäiviin.

Osa seminaareista pidetään etänä ja osa paikan päällä Helsingissä. Ne sisältävät luentoja, ryhmätöitä, seksologian ryhmätyönohjausta ja harjoituksia. Koulutukseen kuuluu myös perehtymistä alan kirjallisuuteen, käytännön harjoittelun mentorointia sekä syventävä lopputyö. Käytännön harjoittelu ei sisälly seminaaripäiviin, vaan opiskelija suorittaa harjoittelua omatoimisesti ja suunnittelee harjoittelunsa toteutuksen itsenäisesti. Sexpo tarjoaa harjoittelun tueksi mentorointia sekä työnohjausta.

Esimerkkejä koulutuksen aihealueista:

  • Seksuaalisuuden kohtaaminen, omien asenteiden, arvojen sekä käsitysten tarkastelu (SAR, 25 h)
  • Seksologiset perustiedot ja seksuaalisuuden merkitykset
  • Seksuaalisuuden, suhteiden ja sukupuolen moninaisuus, sukupuolisensitiivisyys
  • Arvot, ammatillisuus ja seksuaalietiikka
  • Seksuaalioikeudet
  • Seksuaali- ja lisääntymisterveys

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Seksuaalineuvontakoulutus, monimuotototeutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalojen, opetus- ja kasvatusalojen sekä yhteiskunnallisten alojen ammattilaiset ja muut soveltuvat henkilöt, jotka toimessaan kohtaavat asiakkaita ja seksuaalisuuden kysymyksiä.

Hakuedellytykset:

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on alempi korkeakoulututkinto, ammatillinen perustutkinto soveltuvalta alalta (esimerkiksi lähihoitajan pätevyys) tai käynnissä olevat opinnot soveltuvalta alalta. Jokainen hakemus arvioidaan erikseen. Hakijoita voidaan myös haastatella henkilökohtaisesti.

Aikataulu

7.- 8.2.2023 (lähiseminaari Helsingissä)
16.- 17.3.2023 (lähiseminaari Helsingissä)
13.- 14.4.2023 (etänä)
24.- 25.5.2023 (etänä)
20.- 21.6.2023 (lähiseminaari Helsingissä)
30.- 31.8.2023 (lähiseminaari Helsingissä)
24.- 25.10.2023 (etänä)
7.- 8.12.2023 (etänä)
16.- 17.1.2024 (lähiseminaari Helsingissä)
15.- 16.2.2024 (lähiseminaari Helsingissä)

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että opiskelijalla on valmius osallistua paikan päällä Sexpon koulutustiloissa Helsingissä järjestettäviin opetusseminaaripäiviin, sekä valmius etänä opiskeluun. Etäopetus toteutetaan Zoom-palvelun kautta, ja opiskelija vastaa itse ääni- ja kuvayhteytensä laadusta. Opiskelussa hyödynnetään lisäksi sähköistä oppimisympäristöä.

Kustannukset

Seksuaalineuvontakoulutuksen hinta on 2900 € + alv 24% (yhteensä 3596 €). Koulutuksen voi maksaa yhdessä tai kymmenessä erässä. Erälaskuihin lisätään laskutuslisä 5 € / lasku. Ensimmäinen erä maksetaan koulutukseen hyväksymisen yhteydessä ja loput erät laskutetaan koulutuksen käynnistyttyä.

Koulutuksen hinta sisältää Suomen Seksologisen Seuran auktorisointeihin vaadittavan työnohjauksen (16 tuntia) sekä käytännön harjoittelun tueksi tarjottavan mentoroinnin.

Peruutusehdot:

Mikäli hakija hyväksytään koulutukseen, hän vahvistaa osallistumisensa ja ottaa koulutuspaikan vastaan maksamalla ensimmäisen koulutuserän. Mikäli ensimmäistä erää ei ole suoritettu annetun maksuajan (14 vrk) puitteissa, voi koulutuspaikka siirtyä jonossa seuraavalle. Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova, eikä ennakkomaksuja palauteta, jos hakija peruu osallistumisensa koulutukseen. Sexpolla on oikeus peruuttaa koulutus, jos sille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Seksuaalineuvontakoulutus, monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Sexpo-säätiö sosiaalisessa mediassa

Sexpo

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija

Sexpo on toiminut jo vuodesta 1969 seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa. Toimintaan kuuluvat monimuotoiset palvelut kuten neuvonta, terapia, konsultointi ja kouluttaminen. Sexpo pyrkii siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Säätiö edistää edistää seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista...


Lue lisää kouluttajasta Sexpo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Sexpo

Kinaporinkatu 2 E 41
00500 Helsinki

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 15 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Seksuaalineuvontakoulutus, monimuotototeutus täytä seuraavat tiedot: