Seksuaalineuvontakoulutus, etätoteutus

Sexpo, Verkossa
Kesto
1 vuosi
Hinta
2 989 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
20 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.8.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
1 vuosi
Hinta
2 989 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
20 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.8.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
alkaen 2 989 EUR + alv 24 % / osallistuja

Seksuaalineuvontakoulutus, etätoteutus

Seksuaalineuvontakoulutus on seksologian peruskoulutusta, joka antaa valmiuksia asiakkaiden yksilölliseen kohtaamiseen sekä seksuaalisuuden kysymyksistä keskustelemiseen. Koulutuksessa painotetaan omien seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvien asenteiden työstämistä ja tutkimista.

Seksuaalineuvontakoulutuksen rakenne on pohjoismaisten NACS-koulutuskriteerien mukainen ja sen suorittaneet saavat käyttää nimikettä seksuaalineuvoja. Nimikkeelle voi hakea Suomen seksologisen seuran auktorisoinnin, mikäli muut Seuran asettamat hakukriteerit täyttyvät.

Koulutus toteutetaan kokonaan etäopintoina. Seksuaalineuvontakoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle ajantasaiset perustiedot seksologiasta, vahvistaa opiskelijan ammattieettistä identiteettiä sekä valmentaa monimuotoiseen seksologian asiakastyöhön. Seksuaalineuvontaopinnot suoritettuaan on mahdollisuus hakea seksuaaliterapiakoulutukseen, mikäli muut hakuedellytykset täyttyvät.

Esimerkkejä koulutuksen aihealueista:

 • Seksuaalisuuden kohtaaminen, omien asenteiden, arvojen sekä käsitysten tarkastelu (SAR, 25 h)
 • Seksologiaa ja seksuaalisuutta koskevat perustiedot, seksologian arvoperusta
 • Seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus (SSIM)
 • Seksuaalioikeudet ja etiikka, suostumus
 • Seksuaali- ja lisääntymisterveys sekä toiminnalliset häiriöt
 • Seksuaalineuvonnan keskeiset menetelmät, ammatillisuus ja sensitiivinen kohtaamistyö
 • Seksuaalinen nautinto ja halu sekä niiden haasteet
 • Vaikeat kokemukset ja toipumisorientoitunut työote

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

20 elokuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 19.8.2024

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalojen, opetus- ja kasvatusalojen sekä yhteiskunnallisten alojen ammattilaiset ja muut soveltuvat henkilöt, jotka toimessaan kohtaavat asiakkaita ja seksuaalisuuden kysymyksiä.

Hakuedellytykset:

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on alempi korkeakoulututkinto, ammatillinen perustutkinto soveltuvalta alalta (esimerkiksi lähihoitajan pätevyys) tai käynnissä olevat opinnot soveltuvalta alalta. Jokainen hakemus arvioidaan erikseen ja hakijat myös haastatella henkilökohtaisesti soveltuvuuden varmistamiseksi.

Koulutus toteutetaan täysin verkossa ja osallistuminen edellyttää erinomaisia valmiuksia etäopiskeluun. Opiskelija vastaa itse ääni- ja kuvayhteydensä laadusta. 

Aikataulu

Seminaaripäivät klo 9-16:

1) 20.-21.8.2024
2) 24.-25.9.
3) 29.-30.10.
4) 10.-11.12.
5) 9.-10.1.2025
6) 13.-14.2.
7) 27.-28.3.
8) 8.-9.5.
9) 10.-11.6.
10) 14.-15.8.2025

Koulutuspaikka

Koulutus toteutuu kokonaisuudessaan etäopintoina verkon kautta. Opiskelija vastaa itse ääni- ja kuvayhteydensä laadusta. 

Kustannukset

Seksuaalineuvontakoulutuksen hinta on 2989 € + alv 24% (yhteensä 3596 €). Koulutuksen voi maksaa yhdessä tai kymmenessä erässä. Erälaskuihin lisätään laskutuslisä 5 € / lasku. Ensimmäinen erä maksetaan koulutukseen hyväksymisen yhteydessä ja loput erät laskutetaan koulutuksen käynnistyttyä.

Koulutuksen hinta sisältää Suomen Seksologisen Seuran auktorisointeihin vaadittavan työnohjauksen (16 tuntia) sekä käytännön harjoittelun tueksi tarjottavan mentoroinnin.

Hakemusehdot

Opiskelupaikan sitovuus: Hakijan ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi, kun jompikumpi seuraavista ehdoista täyttyy:

1. Varausmaksu: Hakija vastaanottaa koulutuspaikan maksamalla varausmaksun, jolloin hänestä tulee opiskelija
2. Peruutusehto: Koulutuksen alkuun on 14 päivää tai vähemmän, eikä hakija ole peruuttanut hakemustaan kirjallisesti

Varausmaksu: Mikäli hakija hyväksytään koulutukseen, hän vahvistaa osallistumisensa ja ottaa koulutuspaikan vastaan maksamalla varausmaksun, jonka suuruus on 298,90 € + alv 24% (yhteensä 370,63 €). Varausmaksu on ensimmäinen maksuerä, mikäli hakija on valinnut maksaa koulutuksen kymmenessä erässä.

Mikäli varausmaksua ei ole suoritettu annetun maksuajan (14 vrk) puitteissa, voi koulutuspaikka siirtyä jonossa seuraavalle. Varausmaksua ei palauteta, jos hakija peruu osallistumisensa koulutukseen. Varausmaksun maksanut opiskelija on sitoutunut koulutukseen osallistumiseen ja sen koko hinnan maksamiseen.

Peruutusehto: Jos hakija ei ole maksanut varausmaksua ja haluaa peruuttaa koulutukseen osallistumisen, hänen tulee tehdä se kirjallisesti 14 päivää ennen koulutuksen alkua Sexpon koulutustiimille. Mikäli hakija ei ole peruuttanut osallistumistaan tämän peruutusehdon mukaisesti, hän on sitoutunut koulutukseen osallistumiseen ja sen koko hinnan maksamiseen.

Sexpo-säätiö sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Seksuaalineuvontakoulutus, etätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sexpo
Haapaniemenkatu 7-9 B
00530 Helsinki

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija

Sexpo on toiminut jo vuodesta 1969 seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa. Toimintaan kuuluvat monimuotoiset palvelut kuten neuvonta, terapia, konsultointi ja kouluttaminen. Sexpo pyrkii siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Säätiö edistää seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä...

Lue lisää kouluttajasta Sexpo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu