Kotona kehossa – kehotietoisuudesta apua kohtaamiseen ja hyvinvointiin

Kesto
7 tuntia
Hinta
195 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 195 EUR)
Seuraava toteutus
13 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.8.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
7 tuntia
Hinta
195 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 195 EUR)
Seuraava toteutus
13 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.8.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kotona kehossa – kehotietoisuudesta apua kohtaamiseen ja hyvinvointiin

Haluatko vahvistaa kykyä aistia kehosi viestejä? Olemme tottuneempia ajattelemaan ja ”tietämään” kuin aistimaan. Kuitenkin aistittavissa oleva kehollinen läsnäolo luo turvallista tilaa niin itsellesi kuin rakentaa aitoa, turvallista inhimillistä kohtaamista toisten kanssa. Kehollisen aistimisen kautta voimme pitää paremmin huolta hyvinvoinnistamme, säädellä stressiä ja elää avoimen uteliaasti ja sopusoinnussa muuttuvan kehomme kanssa. 

Jokaisella meillä on kehotietoisuutta. Kuitenkin taito säädellä hermostollista ja fysiologista tilaa on automaattinen ja suppea, jos taitoa ei erikseen opettele eikä harjoita. Myös traumahistoria ja stressi kaventavat kykyä syvempään kehotietoisuuteen.

Ihmissuhdetyön ammattilaiset kohtaavat monenlaisia tunnetiloja ja tarpeita. Asiakkaasi / potilaasi / oppilaasi kokemaan ilmapiirin turvallisuuteen vaikuttaa useimmiten enemmän kehollinen tilasi kuin taitavimmatkaan sanat tai ammatilliset metodit.

Tavoite

  • Uusinta ymmärrystä kehotietoisuudesta ja sen eri tiloista.
  • Opit tunnistamaan omaa kehotietoista ja hermostollista tilaasi paremmin.
  • Ymmärrät uudistavan kehotietoisen tilan merkityksen ja keinoja, miten sen voi tavoittaa.
  • Opit tunnistamaan toisten ihmisten kehotietoista tilaa.
  • Saat yksinkertaisia harjoitteita, joita voit soveltaa.

Sisältö

Koulutuspäivässä tutkitaan kehotietoisuutta, sen erilaisia tiloja ja neurobiologiaa. Lisäksi tehdään käytännön harjoituksia, jotka havainnollistavat ja tarjoavat omakohtaisia kokemuksia. Koulutuksessa sovelletaan mm. Psykomotorisen Pesso-Boyden -terapian sekä Essential Motion -harjoitteita.

Kirjallisuutta aiheesta: Fogel, A. 2021. Restorative Embodiment and Resilience: A Guide to Disrupt Habits, Create Inner Peace, Deepen Relationships, and Feel Greater Presence. North Atlantic Books, Berkeley, CA.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kotona kehossa – kehotietoisuudesta apua kohtaamiseen ja hyvinvointiin, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

13 syyskuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.8.2024

Kohderyhmä

Voit mennä mukaan sekä ammatillisesta kiinnostuksestasi käsin tai etsiessäsi lisätyökaluja omaan hyvinvointiisi. Päivä tarjoaa välineitä ihmissuhdealoilla toimiville kuten psykoterapeuteille, fysioterapeuteille, työnohjaajille, mielenterveyden parissa työskenteleville, opettajille jne.

Aikataulu

pe 13.9.2024 klo 9.00-16.00

Koulutuspaikka

Koulutuksessa käytetään helppokäyttöistä Zoom-ohjelmaa. Suosittellaan osallistumista pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Varaa käyttöösi kamera, mikrofoni ja kaiuttimet. Saat sähköpostiisi linkin ja ohjeet ennen koulutusta. Koulutusta ei tallenneta. 

Kouluttaja

Kehotunnetaitovalmentaja, työnohjaaja (STOry), MMT Riitta Saarikko

Riitta Saarikko on perehtynyt kehotietoisiin menetelmiin 1990-luvulta alkaen. Hän on mm. Rosen-terapeutti, PBSP-terapeutti, Essential Motion -ohjaaja sekä Pilates-ohjaaja. Hän on järjestänyt kehotietoisuuteen liittyviä ammatillisia täydennyskoulutuksia sekä suomalaisten että ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa vuodesta 2004 alkaen.

Kustannukset

195 €  

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kotona kehossa – kehotietoisuudesta apua kohtaamiseen ja hyvinvointiin? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Etelä-Karjalan kesäyliopisto
Yliopistonkatu 36
53850 LAPPEENRANTA

ETELÄ-KARJALAN KESÄYLIOPISTO – OPPIMISEN ILOA YMPÄRI VUODEN

Etelä-Karjalan kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta, työelämälähtöisiä koulutuksia opetus- ja varhaiskasvatusalalla sekä sosiaali-, terveys-, hallinnon ja työelämän aloilla. Tule vahvistamaan ammatillista osaamistasi, hakemaan vauhtia ura- ja palkkakehitykseen tai pohjustamaan ammatinvaihtoa. Haluathan tarjota myös omalla alueellasi laadukasta korkeakoulutusta ja alueen elinkeinoelämälle työkaluja...

Lue lisää kouluttajasta Etelä-Karjalan kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu