Ali Giray

Speakersforum
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia
Puhuja
Ali Giray

Ali Giray

Ali Giray on joensuulainen Turkin kurdi, Joensuun Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja ja maahanmuuttajien yrittäjäneuvoja. Alilla on yli 19 vuoden kokemus pienyrittäjyydestä ja maahanmuuttajayrittäjyydestä Suomessa.

Ali on kasvanut sekä yhteisöllisessä, että yksilöllisessä kulttuurissa. Hän suoritti asevelvollisuuden Suomessa 2003 ja ura yrittäjänä alkoi jo 18-vuotiaana, jolloin hän jatkoi omistajana isänsä ravintolassa. Ali Valmistui vuonna 2009 tradenomiksi Kouvolan ammattikorkeakoulusta kansainväliseltä linjalta. Heti koulun jälkeen hän perusti Joensuuhun Pizza Master –ravintolan ja vuonna 2010 Joensuun tulkkikeskuksen, jossa työskentelee tällä hetkellä yli 300 asioimistulkkia ja kääntäjää yli 50:llä kielellä.

Ali on toiminut yrittäjänä ja ollut mukana yritystoiminnassa Suomessa jo 19 vuotta ja on saanut nähdä pienyrittäjyyden arjen onnistumisia sekä vastoinkäymisiä. Yrittäjävuodet pizzeriayrittäjänä ja tulkkikeskuksen johtajana ovat opettaneet hänelle mitkä ovat tärkeimmät asiat, mitä maahanmuuttajan tulee tietää suomalaisesta yritystoiminnasta. Siinä sivussa hän on auttanut jo yli 100 maahanmuuttajaa turvallisesti yritystoimintansa alkuun.

Alin luentojen ajatuksena on maahanmuuttajataustaisena ja kovan tien Suomessa kulkeneena vaikuttaa niin sanottuihin kahvipöytäkeskusteluihin rasisminvastaisesti. Hän on sitä mieltä, että äärirasistien mielipiteisiin ei voi vaikuttaa, mutta muiden mielipiteisiin ja ajatuksiin voi. Hän kertookin luennolla omakohtaisesti, mitä hän ja hänen perheensä on kokenut muuttaessaan Suomeen, kun Ali oli 11-vuotias. He muuttivat Mikkeliin, joka oli silloin rasistinen paikka. Siellä he päättivät alkaa taistella rasismia vastaan.

Hänet on valittu Vuoden pakolaismieheksi 2016 ja luennoi mielellään kokemuksistaan suomalaisille, jotta he ymmärtäisivät maahanmuuttajan taustat ja heidän näkemyksensä, kun tulevat Suomeen ilman mitään verkostoja tai tuttuja ja miten sellaisessa tilanteessa rasistinen vastaanotto on todella myrkyllistä. Ali onkin tällä hetkellä paljon suomalaisempi kuin monet muut suomalaiset, mutta silti joutuu lähes päivittäin edelleen rasismin kohteeksi. Tämä on asia, jota hän haluaa oikaista ja antaa mahdollisuuden maahanmuuttajille, jotta he saisivat sopeutua rauhassa Suomeen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ali Giray, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.

Speakersforum

Speakersforum – puhuminen muuttaa maailmaa!

Speakersforum on Suomen johtava puhujatoimisto ja vaikuttavan puhujasisällön tuottamiseen erikoistunut yritys. Speakersforumin tarjonnasta löydät tapahtumaanne sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat. Uskomme, että vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen. Ydinosaamistamme on tarjota tapahtumiin räätälöityä,...


Lue lisää kouluttajasta Speakersforum ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Speakersforum

Keilaniementie 1 C
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
www.speakersforum.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.