Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja, keynoteja ja digimessut – tule maksuttomaan UpSkill-virtuaalitapahtumaan 3.–4.3.!

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto

Stadin AO
Yhteenveto
Noin 1,5 vuotta
600 EUR (arvonlisäverotonta)
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto / Stadin AO

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto

Pätevöidy majoitus- ja ravitsemisalan työnjohto- ja esimiestehtäviin

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehet työskentelevät ravintolan, cateringpalveluiden tai vastaavien yksityisten tai julkisensektorin yritysten asiakaspalvelun ja keittiön työnjohto- ja esimiestehtävissä, kuten

 • ravintolapäällikkönä
 • vuoropäällikkönä
 • hovimestarina
 • ravitsemispäällikkönä
 • ruokahuoltapäällikkönä
 • tai vastaanottopäällikkönä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimies vastaa työpaikkansa toiminnasta, tuloksesta ja johtaa henkilökuntaa. Hänen vastuulleen saattavat kuulua myös hankinnat, varastointi ja inventaariot. Lisäksi esimiehen voi toimia rekrytointi- ja perehdyttämistehtävissä; hän valitsee uudet työntekijät ja perehdyttää heidät työhönsä.

Esimies osallistuu myös arkiseen toimintaan ja ohjaa esimerkillään osallistumalla jokapäiväiseen työhön. Esimiehen on oltava joustava, sillä hän toimii usein sijaistajana esimerkiksi sairastapauksen sattuessa.

Tutkinnon suorittaneella on tiedolliset ja taidolliset edellytykset toimia operatiivisena esimiehenä majoitus- ja ravitsemisalan esimiestehtävissä päivittäisten toimintojen johtamisessa, henkilöstöesimiehenä ja asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitamisessa. Koulutuksessa tutustut esimiehen rooliin ja työtehtäviin majoitus- ja ravintola-alalla, sekä talouteen, asiakaspalveluun, myyntiin ja viestintään.

Tutkinnon suorittaminen ja sisältö

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnon suorittaminen edellyttää työskentelyä alan esimiestehtävissä tai mahdollisuutta päästä omalla työpaikalla harjoittelemaan näitä tehtäviä esim. esimiehen sijaisena vähintään 2 alaisen tiimissä.

Tutkinnossa vaadittava osaaminen osoitetaan omalla työpaikalla henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti tutkintotilaisuuksissa. Tutkinto koostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Päivittäisten toimintojen ohjaaminen
 • Esimiehenä toimiminen
 • Asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Työpaikkaohjaajana ja arvioijana toimiminen
 • Kehittämisprojektin toteuttaminen
 • Monimuotoisen työyhteisön johtaminen
 • Yrittäjänä toimiminen
 • Muun erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu majoitus- ja ravitsemisalan ammattilaisille, jotka työskentelevät jo alan esimiestehtävissä tai joilla on mahdollisuus päästä harjoittelemaan näitä tehtäviä työpaikalla.

Aikataulu

Valmistava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähiopetuksesta ja itsenäisestä omaan työhön kytkeytyvästä ohjatusta etäopiskelusta.

 • Lähikoulutusta on keskimäärin 2 pv tai 3–4 iltaa/kk
 • Päiväkoulutuksena on 18 koulutuspäivää
 • Iltakoulutuksena on 37 iltaa
 • Henkilökohtaista tai ryhmäohjausta koulutukseen sisältyy n. 10t/tutkinnon suorittaja.

Koulutuspaikka

Stadin AO:n toimipaikka, koulutuksen ilmoittautumissivulla kyseisen koulutuksen tarkka osoite.

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus
Koulutus on mahdollista toteuttaa oppisopimuskoulutuksena omalla työpaikalla, milloin koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksuton.
Tutkinnon suorittaja maksaa tutkintomaksun 58 €.

Omaehtoinen koulutus
Tutkintoon valmistavaan koulutukseen voi osallistua omaehtoisena opiskeluna, jonka opiskelijamaksu on 558 €. Tutkinnon suorittaminen edellyttää esimiestyöhön liittyvien tehtävien suorittamista työpaikalla.

Tutkinnon suorittaminen ilman koulutusta
Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa vaadittava osaaminen voidaan osoittaa myös osallistumalla suoraan tutkintotilaisuuteen. Tutkinnon suorittaminen ilman koulutusta edellyttää, että tarvittava ammattitaito on hankittu aiemmin opintojen ja/tai työkokemuksen kautta. Tutkinto suoritetaan työpaikalla esimiestyötehtävissä.
Tutkinnon suorittamisen hinta tutkinnonsuorittajalle on 150 € / tutkinnon osa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin AO:ssa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin AO:lla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27 ammatillista perustutkintoa, yli 30...


Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.stadinammattiopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: