Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Lähiopetus
Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Tarjoilija | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Oppisopimus
Kokki | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Oppisopimus
Kokki | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Porvoo
-
Lähiopetus
Kokki | Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Asiakaspalvelu ravintolassa työvoimakoulutus (nro 717351)
-
Työvoimakoulutus
-
0 EUR
-
4 kuukautta
-
Helsinki
-
5.2.2024
-
Hybriditoteutus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | oppisopimus
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Työvoimakoulutus Ravintola- ja suurtalousala (716540)
-
Työvoimakoulutus
-
5,5 kuukautta
-
Helsinki
-
3.1.2024
-
Hybriditoteutus
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkintokoulutus kokeneille ammattilaisille
-
Tutkinto
-
Vantaa
-
Oppisopimus
Palvelukeittiön työntekijä vieraskielisille (716933)
-
Työvoimakoulutus
-
0 EUR
-
Helsinki
-
22.1.2024
-
Lähiopetus
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Kokki (ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai tutkinnon osia)
-
Työvoimakoulutus
-
0 EUR
-
Övertorneå
-
Lähiopetus
Hygieniapassitestit ja -koulutukset
-
Koulutus
-
50 EUR
-
6 tuntia
-
Järvenpää
-
Useita (10)
-
Lähiopetus
Ruokapalvelujen ammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Tarjoilija (ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai tutkinnon osia)
-
Työvoimakoulutus
-
0 EUR
-
Övertorneå
-
Lähiopetus
Anniskelupassikoulutukset ja -testit
-
Koulutus
-
36 EUR-87 EUR
-
Järvenpää
-
11.12.2023
-
Lähiopetus
Ravitsemisalalle aputyötehtäviin maahanmuuttajille | Careerian paikallinen tutkinnon osa, osatutkinto
-
Koulutus
-
Vantaa
-
Lähiopetus
Ravitsemisalalle aputyötehtäviin maahanmuuttajille | Careerian paikallinen tutkinnon osa, osatutkinto
-
Koulutus
-
Vantaa
-
Lähiopetus
Dieettikokki | Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
-
Tutkinto
-
Helsinki
-
Hybriditoteutus
Ravintola-alalla riittää töitä monenlaiselle tekijälle
Ravintola- ja matkailualan palvelut liittyvät läheisesti toisiinsa. Asiakaspalvelulähtöiset alat yhdistetään useimmiten hotellitoimintaan, missä yhdistyvät niin turismi kuin ravintolapalvelut, mutta ne käsittävät paljon muitakin työpaikkoja ja palveluita. Ravintola- ja turismialan yritykset tuottavat ravitsemus-, majoitus- ja kokouspalveluita hyvin erityyppisissä ympäristöissä.
Muutosherkällä ravintola-alalla ammattitaitoa on päivitettävä
Useimmiten ravintola-alalla työskentelevältä vaaditaan alan tutkinto. Ammatillisia koulutuksia ovat matkailualan perustutkinto sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto.
Ammattikorkeakoulusta valmistutaan restonomiksi.
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto on alan ammattilaisen pätevöitymiseen ja osaamisen osoittamiseen tarkoitettu tutkintokoulutus.
Perinteisen koulutuksen lisäksi tutkinnon voi suorittaa joustavasti työssäoppimisena tai oppisopimuksella.
Ravintola-alan yritysten elinkaari on usein lyhyt ja kilpailu on kovaa. Lisäksi kuluttajien kulutustottumukset ja ruokatrendit vaihtelevat merkittävästi. Myös lakimuutokset esimerkiksi alkoholilainsäädännössä vaikuttavat ravintola-alalla työskentelyyn. Tämän vuoksi pelkkä tutkinto ei aina riitä, vaan alalla työskentelevän on seurattava alan muutoksia jatkuvasti ja kehitettävä ammattitaitoaan täydennyskoulutuksissa.
Syvennä ravintola-alan ammattitaitoa tutkinnoilla tai lyhytkursseilla
Ravintola-alan ammattipätevyyttä voi syventää erilaisilla lyhytkursseilla, mutta myös lisätutkinnoilla. Ravintola- ja matkailualan koulutusaiheita ovat esimerkiksi
- erityisruokavaliot
- viinikurssit
- ravintola-alan talous
- mestarin tutkinnot, kuten kondiittorimestari
Koska ala on kansainvälinen, ravintola- ja matkailualan koulutuksia järjestetään paljon myös englanniksi ja ruotsiksi.
Lähteet: Ammattinetti