Eläinhoitolan osaamisala, eläintenhoidon ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 9 kuukautta
2.10.2023
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Eläinhoitolan osaamisala, eläintenhoidon ammattitutkinto

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinhoitolan osaamisala antaa sinulle valmiudet toimia eläinhoitolan erilaisissa tehtävissä. Osaat toimia itsenäisesti ja asiakaspalveluhenkisesti eläinten hyvinvoinnin ammattilaisena.

Tervetuloa eläinhoitolan etäinfoihin kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta

  • 8.2.2023 klo 16-17  Liity infoon tästä (infossa kerrotaan sekä eläinhoitolan että eläinkaupan koulutuksista)
  • 9.3.2023 klo 16-17  Liity infoon tästä (infossa kerrotaan sekä eläinhoitolan että eläinkaupan koulutuksista)

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

Tutkinnon rakenne 

Koulutus tarjoaa eläintenhoidon perusteiden lisäksi syventävää tietämystä eläinten hyvinvoinnista ja eläinalalla toimimisesta.  

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon eläinhoitolan osaamisalan ammattitaitovaatimuksia.  

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.Se muodostuu seuraavista tutkinnon osista siten, että suoritetaan kaikille pakolliset tutkinnon osat 130 osp ja valitaan osaamisalakohtainen valinnainen tutkinnon osa 20 osp. Tutkintoon voi sisällyttää valinnaisena myös tutkinnon osan toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osaamispisteen laajuisesti.  

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp 

  • Eläinten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinhoitolassa, 80 osp
  • Asiakaspalvelu eläinhoitolassa, 50 osp  

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp 

  • Eläinalan yritystoiminta, 20 osp
  • Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp 

Tutkintokoulutus 

Tutkinto suoritetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).  

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Opinnot koostuvat lähipäivistä, verkko-opinnoista ja työelämässä oppimisesta (koulutussopimus tai oppisopimus). Opiskelu on päätoimista, opintoja on keskimäärin 30 tuntia viikossa. Koulutus ja oppilaitoksemme täyttävät KELAn ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettavan ammattitutkinnon opintotuen myöntämisen kriteerit. Lähiopetus toteutetaan monimuoto-opiskeluna arkipäivisin klo 8.30–15. 

Työelämässä tapahtuvan oppimisen jaksoilla sinulla tulee olla mahdollisuus osallistua erilaisiin eläintenhoidon ammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin. Opiskelija hankkii itse työssäoppimispaikat. Työssä opitaan läpi opintojen teoriaopetuksen rinnalla. Teoriapäiviä on keskimäärin 2pv/ viikko. Osaamista hankitaan kissoista ja koirista. Työssäoppimispaikaksi soveltuu koirapäiväkoti, lemmikkihotelli ja löytöeläintoiminta.  

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen – yleensä noin yksi vuosi. Löydät täältä lisää tietoa tutkintokoulutuksesta. 

Kenelle koulutus soveltuu? 

Koulutus ei vaadi aiempaa kokemusta alalta. Katsomme valinnoissa eduksi, jos sinulla on asiakaspalvelualan työkokemusta ja harrastuneisuutta eläinten parista. Tunnet ammatinkuvaa ja sinulla on motivaatio alalle. Koulutukseen vaaditaan riittävä suomen kielen taito (taso B1). 

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus sinulle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kanssa. 

Tutkinnon voi suorittaa omaehtoisena opiskeluna tai oppisopimuksella. Oppisopimuksessa sinulla tulee olla alan työpaikka tai oman alan yritys, sekä näissä vähintään 25 viikkotyötuntia. Kun hakeudut oppisopimuskoulutukseen, ilmoita hakulomakkeessa tiedot työnantajasta, jonka kanssa työsuhde on solmittu tai solmitaan. 

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. Ammattitutkinnon näyttöjen arviointi tapahtuu työpaikoilla ja työnantajan tulee myös sitoutua näyttöjen arviointiin yhdessä oppilaitoksen kanssa. 

Hakeutuminen omaehtoisessa koulutuksessa

Hakuajan päättymisen jälkeen, viikolla 16, lähetetään sähköpostilla kaikille hakijoille sähköisesti täytettävä valintakartoitus (24.–28.4.2023). Valintakartoituksen perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun viikoilla 23-24 (5.–14.6.2023). 

Valintakartoitukseen ei tarvita pääsykoekirjaa.  

Opiskelijamaksu 

Omaehtoisena koulutuksena 200 €. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä
Oppisopimuksella 200 €. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläinhoitolan osaamisala, eläintenhoidon ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläinhoitolan osaamisala, eläintenhoidon ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläinhoitolan osaamisala, eläintenhoidon ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: