Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 12 kuukautta
   
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto

​​​​​​​Oletko jo eläintenkouluttamisen osaaja, mutta haet täydennystä ammattitaitoosi? Työskenteletkö tarhaeläinten parissa, mutta tutkinto puuttuu? Tule täydentämään osaamistasi suorittamalla osatutkinto. 

Eläintenkouluttamisen osaaja, hae täydennystä ammattitaitoosi! Työskenteletkö tarhaeläinten parissa, mutta sinulla ei ole tutkintoa? Tule täydentämään osaamistaja ja suorita osatutkinto.

Tutkinnon rakenne 

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon eläinten kouluttamisen osaamisalan, eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu valinnaisen tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia.  

Tutkinnon osan laajuus on 40 osaamispistettä.  

Osatutkintokoulutus 

Osatutkinto toteutetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).  

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus sinulle sekä ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi. Tarvittavan ammattitaidon hankit lähi- ja etäopinnoilla, verkkokoulutuksella ja työssä oppien. Lähiopetus toteutetaan monimuoto-opiskeluna arkipäivisin klo 8.30–15. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta 6–12 päivää ja työssäoppimista vähintään 280 tuntia. Opetuksen määrä ja sisältö toteutuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti.

Sinulla tulee olla eläintarha-alan työ- tai harjoittelupaikka. Työssäoppimispaikan hankit itse. Osa työelämässä tapahtuvan oppimisen jaksosta on mahdollisuus suorittaa myös ulkomailla.  Osatutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen – yleensä noin 6 kk. Löydät  täältä lisää tietoa tutkintokoulutuksesta.

Kenelle koulutus soveltuu? 

Ammatinkuvan tuntemus ja motivaatio oman osaamisen kehittämiseen ovat edellytyksenä tämän tutkinnon osan opintoihin. Koulutus vaatii eläintarha-alan työpaikan, johon solmitaan oppisopimus tai harjoittelupaikan, johon solmitaan koulutussopimus.  Eläintenhoitajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2).   

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja osatutkinnon sopivuus sinulle sekä varsinainen koulutuksen tarve ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osan suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.  

Osatutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Suoraan osatutkintoon ilman valmistavaa koulutusta voi hakeutua, jos osaamista alalta on riittävästi.  

 Oppisopimuksessa sinulla tulee olla alan työpaikka tai oma alan yritys sekä vähintään 25 viikkotyötuntia.  

 Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.  

Hakeutuminen 

Koulutukseen hakeudutaan kolmessa vaiheessa   

HakemusMuista kirjoittaa hakemukseen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Valintakartoitus: Kaikki hakemuksen 15.9.2023 mennessä jättäneet henkilöt saavat sähköpostitse kutsun verkossa tehtävään valintakartoitukseen, joka tulee tehdä 25.9.2023 mennessä.   

Haastattelu: Kutsu noin 15 minuutin haastatteluun (hakemusten ja valintakartoitusten perusteella) lähetetään 29.9. 2023 mennessä. Haastattelut pidetään 11.10.-12.10.2023.  

Opiskelijavalinnat: valintaan vaikuttavat hakemus, valintakartoitus sekä haastattelu. Kaikille kartoitukseen osallistuneille ilmoitetaan valintapäätös 16.10.2023 mennessä.  

 

Valintakriteerit 

Opiskelijavalinnassa kiinnitetään huomiota seuraaviin asioihin:  

  • eläintarha-alan työ- tai harjoittelupaikka 
  • eläintenhoitoalan työkokemus, harrastuneisuus ja koulutus  
  • muu työkokemus ja koulutustausta 
  • alan/ammatinkuvan tuntemus ja alalle soveltuvuus  
  • opiskeluvalmiudet ja elämäntilanteen sopivuus opintoihin  
  • motivaatio  

Opiskelijamaksu 

Opiskelijamaksu on 100 €. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoisena koulutuksena 100 €. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto täytä seuraavat tiedot: