Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
1.2.2021
   
Tilauksesta
Helsinki
Tutkinto
Taitotalo

Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto

Poikkeustilanteen jatkuessa: 

  • Koulutus aloitetaan aikataulun mukaisesti. Koulutus aloitetaan online-koulutuksena poikkeustilanteen aikana. Läsnäoloa vaativat koulutuksen osat järjestetään myöhempänä ajankohtana. 
  • Jotta voit osallistua koulutukseen etänä tarvitset: toimivan tietokoneen ja nettiyhteyden
  • Valintahaastattelut pidetään Taitotalossa tai tarvittaessa Teams -etäkokouksen avulla

Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelun osatutkinnon suorittanut osaa hyödyntää työssään tietämystään eläinlajien kehityshistoriasta, käyttäytymisestä, oppimisesta ja sopeutumisesta. Hän osaa toteuttaa hoitamilleen lajeille mahdollisimman sopivan, virikkeellisen, turvallisen ja kouluttamiselle otollisen ympäristön ja hoidon. Tämän tutkinnonosan suorittanut osaa myös ylläpitää ja kasvattaa eläinpopulaatioita eläintarhassa sekä tietää eläimien kuljetuskäytännöt sekä huolehtii työympäristöstä.  Hän osaa esitellä eläintarhan toimintaa ja kansainvälistä yhteistyötä. Hän osaa myös toimia uusien työntekijöiden perehdyttäjänä. 

Tutkinnon rakenne 

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon, eläinten kouluttamisen osaamisalan, Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu valinnaisen tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia. 

Tutkinnon osan laajuus on 40 osaamispistettä. Tutkinnon tarkempi rakenne ja tutkinnon osan perusteet löytyvät täältä.

Osatutkintokoulutus 

Osatutkinto toteutetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). 

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Tarvittava ammattitaito hankitaan lähi- ja etäopinnoilla, verkkokoulutuksella ja työssä oppien. Lähiopetus toteutetaan monimuoto-opiskeluna arkipäivisin klo 8.30 – 15. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta n. 6 päivää ja työssäoppimista vähintään 300h. Opetuksen määrä ja sisältö toteutuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti. 

Hakeutujalla tulee olla eläintarha-alan työ- tai harjoittelupaikka ennen opintoihin hakeutumista. Opiskelija hankkii itse työssäoppimispaikan. 

Osatutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen - yleensä noin 6 kk. Löydät täältä lisää tietoa tutkintokoulutuksesta. 

Kenelle koulutus soveltuu? 

Ammatinkuvan tuntemus ja motivaatio oman osaamisen kehittämiseen ovat edellytyksenä tämän tutkinnon osan opintoihin. Koulutus vaatii eläintarha-alan työpaikan, johon solmitaan oppisopimus tai koulutussopimus.  Eläintenhoitajan työssä vaaditaan hyvä fyysinen terveys ja riittävä suomen kielen taito (taso B2).  

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja osatutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osan suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. 

Osatutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta. Suoraan osatutkintoon ilman valmistavaa koulutusta voi hakeutua, jos osaamista alalta on riittävästi. 

Oppisopimuksessa henkilöllä tulee olla alan työpaikka tai oma alan yritys sekä vähintään 25 viikkotyötuntia.  

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. 

Hakeutuminen 

Koulutukseen hakeudutaan kolmessa vaiheessa  

Hakemus: Muista kirjoittaa hakemukseen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi!  

Valintakartoitus: kaikki hakemuksen 15.9.2020 mennessä jättäneet henkilöt saavat sähköpostitse kutsun verkossa tehtävään valintakartoitukseen, joka tulee tehdä 15.10.2020 mennessä.  

Haastattelu: Kutsu noin 15 minuutin haastatteluun (hakemusten ja valintakartoitusten perusteella) lähetetään 21.10. 2020 mennessä. Haastattelut pidetään 26.10.-11.11.2020. 

Opiskelijavalinnat: valintaan vaikuttavat hakemus, valintakartoitus sekä haastattelu. Kaikille kartoitukseen osallistuneille ilmoitetaan valintapäätös 16.11.2020 mennessä. 

Opiskelijamaksu 

Opiskelijamaksu 100 €. Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoisena koulutuksena 100 €. Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Alan suurimpana toimijana Taitotalolla on pitkä historia muuttuvan maailman koulutustarpeisiin vastaamisessa. Koulutustarjonta ja asiantuntijaverkosto on toimialan laajin.  Asiakkuudenhoitomallissa on panostettu siihen, että yrityksille ja opiskelijoille on ainutlaatuiset puitteet kehittää prosessejaan ja käytännön...


Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu, osatutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: