tietokoneajokortti tarvitaan - Foorumi

19.5.2011 10.54   Timppa

Haluaisin tietokoneajokortin. Mistä voin hankkia sen?


RE: tietokoneajokortti tarvitaan
23.5.2011 13.16   Koulutus.fi

Hei Timppa,Koulutusneuvoja

Tietokoneen ajokortti on suomalainen, kansainvälisesti palkittu tietotekniikkakoulutuksen keksintö, joka on nykypäivänä hyödyllistä suorittaa.

Meidän ICT - Käyttäjä-kategoriasta löydät muutamia tietokoneen ajokorttikoulutuksia.

 Tutkinnot on jaettu kolmeen osaan:

@-korttiin sisältyy tietoyhteiskunnan perusvalmiudet, ja kortti on kaikille hyödyllinen. Henkilö, joka on suorittanut tutkinnon, pystyy asioimaan sujuvasti internetissä, hallitsee sähköpostin ja tietokonelaitteiston käytön seka tekstinkäsittelyn perusteet.

A-kortti on taas suunnattu hyötykäyttäjälle, joka hyödyntää tietokonetta niin työssä kuin vapaa-aikanaankin. Tutkintoon sisältyy tietotekniikan tärkeimmät osa-alueet.

AB-kortti taas on vaativampi jatkotutkinto, joka koostuu pääosin valinnaisista moduuleista. Tutkinnossa voi erikoistua nimenomaan itseä kiinnostaviin osa-alueisiin.

Lisäksi esimerkiksi Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry TIEKE tarjoaa tietokoneen ajokorttitutkintoja.

Kaikki TIEKEn tutkinnot ovat kansainvälisesti hyväksyttyjä, tunnettuja ja tunnustettuja. EU:ssa on jo vuonna 2000 todettu, että Suomalainen ajokorttitutkinto on EU:n hyväksymä tutkinto, joka tunnetaan ja tunnustetaan Euroopan lisäksi muualla maailmassa. Tutkintotodistus on aina kolmikielinen, jotta se toimii osaamisen todisteena ilman erillisiä järjestelyitä missä tahansa. Lisätietoa TIEKEN kotisivuilta.

ECDL Finland (European Computer Driving Licence) ylläpitää ja kehittää kansainvälisiä tietokoneen ajokorttitutkintoja Suomessa. ECDL-tutkinnot mittaavat käyttäjän tietotekniikkataitoja, ja ovat kansainvälisest sertifikoituja. Tutkintoja voi suorittaa 148 maassa, 41 eri kielellä. Suomessa tutkinnon voi suorittaa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Tutkinnot suoritetaan ECDL-keskuksissa, ja ovat avoimia kaikille – niin opiskelijoille, työssäkäyville kuin työnhakijoillekin.

Testikeskuksina toimivat koulutusorganisaatiot ympäri Suomen. Keskuksissa on testien lisäksi mahdollista osallistua myös valmentavaan koulutukseen. Lue lisää: www.ecdl.fi

Toivottavasti näistä neuvoista on sinulle apua ja löydät itsellesi sopivimman kurssin!

Terveisin,
Koulutus.fi:n neuvonta 


Löydä koulutuksia aiheesta:
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.